De beste mannelijke modellen: fashion modellen

De beste mannelijke modellen: fashion modellen De modellenwereld is altijd op zoek naar goede en knappe modellen. Niet alleen vrouwen zijn erg geliefd bij fashion designers, ook mannen zijn nodig. Jonge mannen moeten lang en licht gespierd zijn om in aanmerking te komen als fashion model. Tevens zoekt elke designer een aparte look die past bij de kledingstijl. Mannen die aanmerking komen om een fashion model te kunnen zijn worden vaak gescout of worden benaderd via sociale media. Hier vind je beste mannelijke fashion modellen.

Mannelijk fashion model

Een mannelijk model is vaak lang en is licht gespierd. Deze mannen, of jongens, worden vaak uitgezocht op deze kwaliteiten omdat fashion (mode of kleding) dan beter tot zijn recht komt. Een mannelijk model is net als een vrouwelijk model eigenlijk een wandelend paspop. Natuurlijk komt er wel het één en ander bij kijken wil je een goed mannelijk model worden. Om in de top te belanden zijn ook sociale kwaliteiten heel belangrijk. Net als een andere celebrity moet je als mannelijk model dus meer in huis hebben.

De juiste afmetingen: model man

Allereerst wordt er dus goed gekeken naar de afmetingen. Een mannelijk model is meestal niet te lang en niet te kort. Uiteraard is de gemiddelde fashion model wel langer dan een gemiddeld mens. Een mannelijk model is meestal rond de 1.86m en heeft een zeer laag vetpercentage. Een vetpercentage is een percentage van je vet in verhouding tot je lichaamsgewicht. Hoe lager dit percentage is, hoe minder vet je hebt. Als je daarnaast lichtgespierd bent komen spieren goed tot uitdrukking. Strakke kleding zit in dat geval goed om je lichaam, belangrijk als het gaat om kleding presenteren voor een groot publiek zoals dat gebeurt bij fashionmodellen tijdens een fashionshow.

Een bijzonder hoofd: fashion model

Men zegt wel eens dat fashionmodellen eigenlijk maar lelijke mensen zijn. Vaak hebben ze wel ‘’iets’’ maar van echt knappe mensen kun je niet spreken. Toch zijn de topmodellen in de mode industrie erg aantrekkelijk en knap. Een knap persoon zorgt er voor dat de kleding die het model draagt beter uit de verf komt. Dit wordt in de literatuur het halo effect genoemd. Als je een product omringt met veel aantrekkelijke mensen wordt het product ook meer begeerlijk.

Welke mannelijke modellen zijn het knapst?

De top met mannelijke modellen is gebaseerd op de ranking van models.com. Op nummer vijf zien wij Baptiste Radufe. Deze jongeman komt uit België. Hij heeft zeer prominente jukbeenderen en een lang postuur. Zijn uitgesproken ogen en bijzonder uiterlijk valt in de smaak. Baptiste heeft allerlei campagnes gelopen, onder andere voor Gucci en YSL. Modellenwerk legt een mannelijk model geen windeieren. Er wordt veel verdiend in de fashion industrie, echter verdienen mannelijke modellen zoals Baptiste toch wel beduidend minder dan de vrouwelijke tegenhangers.

Benjamin Eidem: nummer 4

De Zweedse jongen lijkt misschien een beetje op de guy next door maar is een absolute topper in deze lijst. Hij valt op met zijn blonde haren en zeer prominente kaaklijn. Hij is zeer geliefd bij designers vanwege zijn veelzijdigheid. Hij is ontdekt toen hij een leeftijd van 18 had. Inmiddels is de Zweed 25 jaar en zeer succesvol geworden. Met zijn relatief korte lengte (ongeveer 1.84m) heeft hij verschillende shows gelopen voor vele modemerken. Eidem heeft een futuristische uitstraling.

Clement Chabernaud: nummer 3

Dit keer geen Germaanse jongen maar een Fransman. Clement komt uit Parijs en is ongeveer 1.86m lang. Hij heeft blauwe ogen en donkerblond haar. De Franse heeft meegewerkt aan een grote campagne van Jil Sander. Hij is hierdoor behoorlijk bekend geworden bij het grote publiek. Chabernaud heeft een klassieke uitstraling.

Simon Nessman: nummer 2

De Canadees Simon Nessman staat op nummer 2 omdat hij erg veel campagnes heeft gelopen. Hij is een van de rijkste mannelijke modellen uit dit lijstje en ook één van de meest bekende. Hij valt op door zijn krullend bos haar en zijn jongensachtige uitstraling. Met zijn lengte van 1.88m is hij iets langer dan het gemiddeld mannelijk model. Zijn oogkleur is bruin, net als zijn haarkleur. Nessman heeft een jeugdige uitstraling.

Sean O’Pry: nummer 1

De onbetwiste winnaar is volgens models.com Sean O’Pry. Dit model staat al jaren op nummer één vanwege zijn veelzijdigheid en verschillende looks. Hij is de absolute money maker en weet hoe hij zichzelf moet presenteren naar het grote publiek. Fashion designer zijn dol op hem, niet alleen vanwege zijn fantastisch ogen, zijn strakke kaaklijn en lichaam, ook vanwege zijn persoonlijkheid. Sean is Amerikaans en is ongeveer 1.85m. Zijn haarkleur is bruin en zijn oogkleur is helderblauw. O’Pry heeft naast een zeer klassieke uitstraling ook een moderne look.

Nederlandse mannelijke topmodellen?

Waar zijn de Nederlandse mannelijke modellen? In Nederland lopen veel potentiële modellen rond. Niet voor niets is Nederland vaak erg populair in de fashion industrie. Denk bijvoorbeeld aan modellen als Doutzen Kroes, Ymke Stiekema en Yfke Sturm. De man die het op dit moment goed doet is bijvoorbeeld Mark Cox.
© 2013 - 2024 Kropslavinken, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De verschillende soorten modellenDe verschillende soorten modellenVeel mensen denken dat je alleen model kunt worden als je heel erg lang bent en de juiste maten hebt. Maar dit is niet z…
Fashion model: mannelijk fotomodelFashion model: mannelijk fotomodelWie denkt dat de meiden het alleen goed doen in modellenwereld heeft het mis. Ook jongens en mannen zijn nodig in deze i…
Androgyne modellen: soms man, soms vrouwAndrogyne modellen: soms man, soms vrouwIn de modellenwereld is niks te gek. Constant wordt er geprobeerd om met iets nieuws te komen en daar horen ook speciale…
Spaans: Persoonlijke voornaamwoorden en werkwoordenSpaans: Persoonlijke voornaamwoorden en werkwoordenSpanje, voor veel mensen een geliefd land. In dit artikel vindt u de regelmatige werkwoorden vervoegd met daarbij de per…

Het BIG registerHet BIG registerDe Wet op de Beroepen in de individuele gezondheidszorg beschermt patiënten tegen ondeskundig handelen.
Flexwerk kent voor- en nadelenFlexwerk kent voor- en nadelenZowat een derde van de werkenden in ons land had volgens het CBS in 2011 een tijdelijk contract. Flexwerk kent voordelen…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Hahanriji, Pixabay
  • www.models.com
Kropslavinken (203 artikelen)
Laatste update: 15-10-2015
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Carriere
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.