De verschillende soorten modellen

De verschillende soorten modellen Veel mensen denken dat je alleen model kunt worden als je heel erg lang bent en de juiste maten hebt. Maar dit is niet zo, iedereen kan model worden.

Model

Een model is iemand die voor een fotograaf poseert. Er bestaan veel verschillende soorten modellen. Sommige modellen doen het full time en andere part time. Als model moet je meestal veel reizen.

Fashionmodel

Het is moeilijk om fashionmodel te worden omdat je aan allerlei eisen moet voldoen. Je moet lang, jong en slank zijn. De eisen voor een vrouwelijk fashionmodel zijn:
  • Je lengte moet tussen de 1.75 en 1.82 meter zijn.
  • Begin leeftijd moet tussen de 14 en 21 jaar zijn.
  • Je moet maat 34 of 36 hebben.

De eisen voor een mannelijk fashionmodel zijn:
  • Je moet tussen de 1.83 en 1.89 meter zijn.
  • Begin leeftijd moet tussen de 14 en 23 jaar zijn.
  • De ideale maat is tussen de 48 en 52

Je wordt als fashionmodel geboekt voor campagnes, editorialen en catwalk shows. Fashionmodellen verdienen meestal erg veel geld. Als fashionmodel moet je meestal erg veel reizen.

Plus-size model

Als plus-size model moet je minimaal 1.74 lang zijn en je maat moet tussen de 40 en 46 zijn. Een mannelijk plus-size model moet minstens 1.85 meter lang zijn en minimaal maat 56 hebben. Er is veel vraag naar plus-size modellen, er zijn zelfs modellenbureaus die alleen plus-size modellen aannemen.

Petite model

Een petite model is meestal een vrouw, je mag als petite model niet langer zijn dan 1.70 meter. Er geldt geen minimumlengte voor een petite model, maar het is wel belangrijk dat je slank en mooi bent. Petite modellen doen meestal fotoshoots waarbij de lengte dan ook niet van belang is. Het is erg moeilijk om petite model te worden omdat er niet veel vraag naar petite modellen is.

Sportmodel

Een sportmodel moet een getraind lichaam hebben. Sportmodellen worden ingezet bij fotoshoots voor voedingsmiddelen, huidverzorging, sportkleding en zwemkleding. Veel bekende sporters zijn sportmodel.

Commercieel model

Een commercieel model hoeft niet aan specifieke eisen te voldoen. Commerciële modellen zijn vaak gewone mensen die bijvoorbeeld een zakenman of schilder uitbeelden. Ze hoeven niet bijzonder mooi te zijn, maar ze moeten wel een bepaalde uitstraling hebben. Het doel van commerciële fotografie is om iets te verkopen. Er is erg veel vraag naar commerciële modellen.

Lingeriemodel

Lingeriemodellen poseren in badmode en ondergoed, ze zijn dus géén naaktmodellen. Veel fashionmodellen werken ook als lingeriemodel. Er worden geen lengte-eisen aan lingeriemodellen gesteld. Belangrijk is wel dat je als lingeriemodel vrouwelijke vormen hebt.

Glamourmodel

Een glamourmodel moet heel sexy overkomen bij het publiek. Er worden geen specifieke eisen gesteld om glamourmodel te worden, maar je moet natuurlijk wel aantrekkelijk zijn. Je ziet glamourmodellen vaak in mannenbladen, kalenders, videoclips en erotische lingerie-campagnes. Glamourmodellen verdienen meestal erg veel geld. Het is erg makkelijk om werk te krijgen als glamourmodel.

Naaktmodel

Naaktmodellen doen meestal alleen maar fotoshoots. Maar je vindt ze af en toe ook in films. Ze poseren topless of volledig naakt en ze hoeven niet een bepaald gewicht of lengte te hebben. Naaktmodellen hebben vaak geen modellenbureaus.

Promotiemodel

Een promotiemodel ziet er goed uit en heeft veel uitstraling. Je kunt als promomodel worden ingezet op evenementen waar je dan meestal flyers of samples uitdeelt. Voor dit werk moet je enthousiast en communicatief vaardig zijn
© 2014 - 2024 Emilytje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Fashion model: mannelijk fotomodelFashion model: mannelijk fotomodelWie denkt dat de meiden het alleen goed doen in modellenwereld heeft het mis. Ook jongens en mannen zijn nodig in deze i…
Summative Model of Attitude (summatieve model van attitude)Summative Model of Attitude (summatieve model van attitude)De Summative Model of Attitude is een theorie in het leven gebracht door Martin Fishbein in 1967. Het is een model waari…
Model worden  Hoe doe je dat?Model worden Hoe doe je dat?Model worden is een droom van veel meisjes. Vooral tienermeiden willen er net zoals de beroemde topmodellen uitzien die…
Conceptueel model voor onderzoekConceptueel model voor onderzoekEen goed conceptueel model geeft een goede richting aan je onderzoek, maar meestal is het lastig om een goed model te ma…

Toegelaten worden tot het HBOJe wordt lang niet altijd direct toegelaten tot een HBO-opleiding. Er bestaan veel verschillende toelatingsmogelijkheden…
De opleiding tot verkeersvliegerDe opleiding tot verkeersvliegerVeel jongens en meisjes dromen ervan om piloot te worden. Om piloot te worden moet je een opleiding verkeersvlieger volg…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Pexels, Pixabay
  • http://www.girlscene.nl/p/6864/model_worden
Emilytje (133 artikelen)
Gepubliceerd: 16-09-2014
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Opleiding en beroep
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.