De Nederlandse man met de buitenlandse bruid

De Nederlandse man met de buitenlandse bruid Je zag het in de jaren 90 heel veel, maar nog steeds komt het redelijk veel voor: de Nederlandse man die kiest voor een buitenlandse vrouw. Heeft dat ook een doel of zit er een bepaald idee achter?

Liefde

Allereerst is er de Nederlandse man die per toeval een vrouw tegen het lijf loopt. Bijvoorbeeld tijdens een bvuitenlandse vakantie of tijdens een zakentrip. Maar ook via het internet kent liefde geen grenzen meer. In dit geval gaat het echt om ware liefde. Dan maakt het ook niet uit waar de vrouw vandaan komt. Liefde kent geen grenzen.

Fotoboek

Iedereen kent ze wel: de fotoboeken waaruit de Nederlandse man zijn aanstaande bruid kan kiezen. Het klinkt wat vreemd, maar je kan dus daadwerkelijk je vrouw uit een boek kiezen. Het lijkt de gouden gids voor bruidjes wel. Deze boeken zijn veelal te vinden bij relatiebureaus die verbonden zijn met bepaalde landen als Polen, Tsjechië, China, Rusland, kortom alle landen waar armoede heerst. Het is dan oom gelijk duidelijk waarom deze vrouwen zich aanbieden als aanstaande bruid. Nederland is natuurlijk een welvarend land vergeleken met hun eigen land. Omdat vrouwen in hun eigen land vaak kansloos zijn en alleen maar geld kosten voor hun familie, worden ze vaak aangeleverd als bruidje.

Waarom toch?

Voordeel hiervan is dat deze vrouwen in Nederland een goed leven lijden en daarbij vaak ook nog eens wat geld toe kunnen sturen naar hun familieleden. Voor de vrouw is het dus snel duidelijk dat dit alleen maar voordeel oplevert. Dat ze daarbij vaak met een man moeten samen leven die niet hun droompartner is, doet er niet toe. Immers, vaak is het ook traditie dat de vrouw wordt uitgeleverd zonder dat ze zelf de man van haar dromen mag uitkiezen.

De Nederlandse man kiest vaak deze optie omdat er geen geschikte vrouw voor hem in eigen land te vinden is. Dit kan zijn omdat de man over weinig sociale vaardigheden kan bezitten en daarom slecht contact legt. Maar ook soms is de man zo ontzettend eenzaam dat het hem niet uitmaakt wie zijn vrouw is. Als er maar een vrouw in huis is. En dan zijn er de manen die absoluut niks aantrekkelijks vinden aan de Nederlandse vrouw en kiezen voor een buitenlandse vrouw.

Regels zijn aangescherpt

Het binnenhalen van een buitenlandse bruid ging vroeger erg makkelijk. Tegenwoordig moet de man kunnen aantonen dat het om ware liefde gaat. Bovendien moet zijn inkomen hoog genoeg zijn. De vrouw moet een inburgeringscursus hebben gevolgd.

Daarbij moet de vrouw minimaal vijf jaar in Nederland wonen, voordat ze een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd krijgt.

Bedrog van vrouwen

Voor de mannen is het wel opletten: veel vrouwen maken er ook misbruik van. Want laten we eerlijk zijn: als jij door de eerste de beste misschien wel afstotelijke man wordt opgehaald en daar ook nog eens het bed mee moet gaan delen, is er vaak geen sprake van ware liefde. Deze vrouwen trouwen vaak om na precies vijf jaar het huwelijk te verbreken. Zo hebben ze hun vaste verblijfsvergunning en gaan vervolgens op zoek naar een andere man. Om deze vervolgens weer geld afhandig te maken. Geld dat naar hun familie toe gaat. Gelukkig zijn niet alle vrouwen hierop uit, het merendeel heeft verder geen kwade bedoelingen, maar het blijft wel oppassen.

Misbruik door mannen

Andersom gebeurt net zo vaak: de mannen voelen hun machtspositie. De eerste vijf jaar is de vrouw verplicht bij hem te blijven, omdat de vrouw anders het land uit wordt gezet. Mishandeling zowel geestelijk als lichamelijk,,verkrachting, uitbuiting, het gebeurt ook echt in Nederland.
© 2011 - 2024 Bibiana, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Marokkaanse huwelijkstraditiesHet uithuwelijken is volgens de Marokkaanse wet al jaren verboden. Maar tot de bruiloft woont het paar niet in hetzelfde…
Oostenrijkse huwelijkstraditiesIn Oostenrijk kent men talloze tradities wat betreft het huwelijk, zoals het "geld lenen", de bruid stelen en natuurlijk…
Waarom een bruid haar trouwboeket in de lucht gooitWaarom een bruid haar trouwboeket in de lucht gooitEen bruiloft kent veel tradities. Een voorbeeld van zo'n traditie is het in de lucht gooien van het bruidsboeket. Dit ri…

LuistervaardighedenOndanks het feit dat we ons er vaak niet bewust van zijn, vertoont de mens een aantal slechte luistergewoonten. Zo zijn…
Stress: omgaan met moeilijke mensenStress: omgaan met moeilijke mensenEen oorzaak van stress is de omgang met moeilijke en lastige mensen. Sociale vaardigheden kunnen u helpen beter om te ga…
Bibiana (1.560 artikelen)
Gepubliceerd: 23-02-2011
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Sociaal
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.