Cadeautips: actie & avontuur

Bent u op zoek naar een origineel cadeau? Wilt u iemand verrassen en een leuke ervaring cadeau doen? Dat kan! Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden om iemand een belevenis als cadeau te geven, vaak in de vorm van een cadeaubon. In dit artikel staan een aantal spannende ervaringen die u iemand kunt schenken. Een sprong uit een vliegtuig, een ritje in een Ferrari op een circuit, een dagje piloot spelen in een Cessna... Het kan allemaal!

ANWB Grip- en sliptraining

Wie heeft er niet over gefantaseerd? Het moment dat u zichzelf eens lekker uit mag leven met de auto op een speciaal daarvoor aangelegd parcours om eens te kijken hoe slippen in zijn werk gaat. Lekker door de bochten scheuren en in spectaculaire situaties verzeild raken in uw eigen auto. En het is niet alleen leuk, maar ook nog eens erg leerzaam! Tijdens een grip- en slipcursus van het ANWB Test- en Trainingscentrum leert u hoe de theorie en de praktijk van het slippen. U leert hoe u moet reageren als u ooit in een slip verzeild raakt en het is ook nog eens een erg leuk dagje uit.

Sprint Racing (Ferrari, Lamborghini)

Dit is de droom van elke jongen. Op één van circuits van Sprint Racing in Noord Frankrijk mag jij achter het stuur van een professionele racewagen kruipen. Tijdens deze dag rijdt u eerst mee met een instructeur die u uitlegt hoe u moet rijden en daarna mag u zelf aan de slag.

Na een technische uitleg gaat u het parcours verkennen en leert u wanneer u het best remt of schakelt en waar u voluit kunt gaan. Daarna mag u aan de zelf aan de slag. U kunt kiezen tussen een Ferrari F430 en een Lamborghini Gallardo. In vier rondes mag u in één van deze twee prachtige machines uw rijkunsten demonstreren. Dit is absoluut een onvergetelijke ervaring.

Skydive

Bent u benieuwd naar het gevoel van een vrije val? U kunt dit ervaren met een tandemsprong! Hiervoor is geen enkele ervaring vereist, u springt namelijk samen met een instructeur en hij/zij zal alle handelingen uitvoeren. U springt tijdens deze skydive gekoppeld aan een instructeur uit een vliegtuig. Daarbij maakt u een vrije val van ongeveer 45 seconden. Daarna opent de parachute en vliegt u nog ongeveer 5 minuten terug richting de aarde. Tijdens dit laatste deel van de sprong heeft u een fenomenaal uitzicht.

Indoor skydive

Indoor skydiven is een alternatief op het springen uit een vliegtuig. Tijdens een indoor skydive zweeft u in een verticale tunnel, waarbij lucht van beneden naar boven stroomt. U draagt hierbij dus geen parachute, maar u wordt omhoog geblazen. Een instructeur geeft u tips en adviezen om u in de beste houding te laten zweven. Bij een indoor skydive mag u meestal in totaal vier keer de tunnel in.

Vliegen in een Cessna (Polder Aviation Bv)

Wilde u vroeger altijd al piloot worden? Dit is uw kans! Tijdens deze vlucht in een Cessna 150/Cessna 172 mag u zelf het toestel besturen! Eerst leert u hoe u een vliegtuig bestuurt, welke instrumenten er aan boord zijn en hoe u deze bedient. Daarna gaat u met een gediplomeerde instructeur de lucht in. U doet hierbij zoveel mogelijk zelf: horizontaal vliegen, bochten nemen, klimmen en dalen, alles komt aan bod. Na de vlucht krijgt u een ‘Luchtdoop-certificaat’. Hierbij kunt u twee passagiers meenemen of u kunt na afloop met een tweede persoon een bezoek brengen aan het nabije Luchtvaart Themapark Aviodrome.

Bungeejumpen

Het principe is simpel: van grote hoogte naar beneden springen, tegen elke vorm van menselijk verstand in, terwijl u vastzit aan een elastiek. Bungeejumpen! Hoewel wij natuurlijk geen bergen hebben om vanaf te springen, zijn er in Nederland en België wel mogelijkheden om te bungeejumpen. De adrenalinekick die hierbij vrijkomt is een geweldige ervaring!
© 2011 - 2024 Ikn280, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Cadeautips man: Een cadeau voor hemCadeautips man: Een cadeau voor hemJe vriend, man, vader, opa, broer(tje) of een andere man die je kent is jarig en je weet niet wat je voor hem moet kopen…
Een cadeau kopen, originele last minute cadeautipsEen cadeau kopen, originele last minute cadeautipsIedereen heeft het wel eens meegemaakt: op het laatste moment moet je nog een cadeautje voor iemand kopen. Omdat je geen…
Vaderdag: Orginele en leuke cadeautips voor mannenVaderdag: Orginele en leuke cadeautips voor mannenLeuke cadeautips voor mannen zijn altijd welkom. Iedere 3e zondag in juni van een jaar vieren we Vaderdag. Vaderdag is e…
Wat geef je iemand cadeau die alles al heeft?Wat geef je iemand cadeau die alles al heeft?Iedereen kent wel zo iemand. Iemand die niets wil, of iemand die alles al heeft. Toch wil je een cadeau geven, voor een…

Mensenlinq, overlijdensberichten en meerBij Mensenlinq kunt u zoeken naar overlijdensberichten die gestaan hebben in vele kranten en/of bladen. Bij deze overlij…
Ikn280 (93 artikelen)
Gepubliceerd: 08-02-2011
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Sociaal
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.