De drie prinsessen Amalia, Alexia en Ariane

De drie prinsessen Amalia, Alexia en Ariane Willem-Alexander en Máxima hebben drie dochters, namelijk Amalia, Alexia en Ariane. Amalia is de oudste dochter van Willem-Alexander en Máxima en zal op een dag koningin worden van Nederland. Hoewel Willem-Alexander en Máxima vaak in het openbaar verschijnen, zien we de drie prinsessen haast nooit. Willem-Alexander en Máxima willen hun drie dochters zo 'normaal' mogelijk opvoeden, dus zien we ze alleen in het openbaar op Koningsdag en tijdens persmomenten. Er is niet veel bekend over de drie prinsessen, omdat de drie prinsessen in hun schooltijd zoveel als mogelijk met rust gelaten worden.

Prinses Amalia

Geboorte en doop

Amalia werd geboren op 7 december 2003 in Den Haag. Na een zwangerschap met een aantal complicaties is Máxima bevallen van Amalia in het ziekenhuis Bronovo. Om 17:01 kwam Amalia gezond en wel ter wereld op natuurlijke wijze. De bevalling heeft in totaal 8 uur geduurd. Amalia is gedoopt in de Grote of Sint-Jacobskerk in Den Haag op 12 juni 2004. Amalia heeft 4 peetooms en 2 peettantes. Haar peetooms zijn prins Constantijn, Martin Zorreguieta, Herman Tjeenk Willink en Marc ter Haar. Kroonprinses Victoria van Zweden en Samantha Deane zijn de peettantes van Amalia.

Naam en titels

Amalia's volledige naam is Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria. De naam Catharina is afgeleid van het Griekse woord 'katharos' dat 'zuiver' betekent. De naam 'Catharina' komt vaak voor in de stamboom van het huis Oranje-Nassau. Ook de naam 'Amalia' komt vaak voor in de stamboom van het huis Oranje-Nassau. Het woord 'Amalia' is afgeleid van een Germaans woord, dat 'inspanning in de strijd' betekent. De namen Beatrix en Carmen zijn de namen van de oma's van Amalia, dus daar is Amalia naar vernoemd. De naam 'Victoria' is de naam van haar peettante, want de peettante van Amalia is de Zweedse kroonprinses Victoria.

Amalia heeft verschillende titels, namelijk Prinses van Oranje-Nassau, Prinses van Oranje en Prinses der Nederlanden. Ook moet Amalia met koninklijke hoogheid worden aangesproken.

Uiterlijk

Amalia lijkt erg veel op Béatrix qua uiterlijk. Ze heeft lang blond haar en bruine ogen.

Karakter

Amalia heeft een sterk karakter. Ze is erg gedisciplineerd. Ook heeft ze haar emoties goed onder controle.

Opleiding en hobby's

Op 10 december 2007 is Amalia begonnen op de openbare Bloemkampschool in Wassenaar. Ze heeft groep 2 overgeslagen en was daardoor pas elf toen ze de openbare Bloemkampschool verliet. Na de basisschool ging Amalia naar het Christelijk Gymnasium Sorghvliet, waar ze anno schooljaar 2019-2020 in de vijfde klas zit. Ze volgt op het Christelijk Gymnasium Sorghvliet veel verschillende vakken, maar een opmerkelijk vak dat ze volgt is Chinees. Het vak Chinees heeft ze als extra vak gekozen.

Amalia houdt erg veel van muziek. Ze heeft piano lessen gevolgd en ze zingt graag. Ook houdt ze erg van paarden en heeft ze zelfs deelgenomen aan een wedstrijd met haar pony Safari op 30 juni in 2016. Tot slot speelt Amalia hockey en houdt ze erg van sporten.

Prinses Alexia

Geboorte en doop

Op 26 juni 2005 is Alexia om 14:31 geboren. Ze is geboren in hetzelfde ziekenhuis als haar zus Amalia, namelijk het ziekenhuis Bronovo. Tijdens de zwangerschap van Alexia zijn er gelukkig geen complicaties geweest bij Máxima. Wel heeft Máxima het aanzienlijk rustiger aan gedaan dan bij haar zwangerschap van Amalia.

Alexia is gedoopt op 19 november 2005. Ze is gedoopt in de dorpskerk van Wassenaar. Ze heeft drie peetooms en twee peettantes. Haar peetooms zijn prins Friso, Juan Zorreguieta en Frans Ferdinand de Beaufort. Haar peettantes zijn koningin Mathilde van België en Alexandra Jankovich de Jeszenice.

Naam en titels

De volledige naam van Alexia is Alexia Juliana Marcela Laurentien. De naam 'Alexia' verwijst naar Willem-Alexander. De naam 'Juliana' was de naam van haar overgrootmoeder. De naam 'Marcela' is de naam van de peettante van Máxima. Tot slot verwijst de naam 'Laurentien' naar haar tante.

Alexia heeft in tegenstelling tot haar zus Amalia minder titels. Haar titels zijn Prinses der Nederlanden en Prinses van Oranje-Nassau. Ook moet Alexia worden aangesproken met koninklijke hoogheid.

Uiterlijk

Alexia lijkt qua uiterlijk het meeste op haar moeder Máxima. Ze heeft rossig haar en bruine ogen. Op haar gezicht heeft ze sproeten.

Karakter

Alexia is qua karakter een echte Latino. Ze uit haar emoties erg heftig en kan daarbij ook regelmatig exploderen. Willem-Alexander en Máxima merkten Alexia's temperament al op toen ze een baby was. Als Alexia huilde, huilde ze een stuk harder dan Amalia huilde, toen ze een baby was.

Opleiding en hobby's

Ook Alexia heeft op de openbare Bloemcampschool gezeten. Ze startte daar in 2009 en sloot haar basisschoolperiode af in 2017. In 2017 is Alexia begonnen op dezelfde middelbare school als Amalia, namelijk het Christelijk Gymnasium Sorghvliet. Ze zit anno schooljaar 2019-2020 in de derde klas van het gymnasium.

Alexia heeft verschillende hobby's. Ten eerste houdt ze erg van muziek, want ze speelt gitaar en zingt graag. Daarnaast speelt ze net als Amalia hockey en rijdt ze paard. Het paard van Alexia heet Pixie.

Prinses Ariane

Geboorte en doop

Ariane is op 10 april 2007 om 22:00 geboren. Ze is ter wereld gekomen in hetzelfde ziekenhuis als haar zussen, namelijk het ziekenhuis Bronovo. Máxima is op natuurlijke wijze bevallen van haar derde dochter. De zwangerschap verliep rustig net als de bevalling.

Op 20 oktober 2007 is Ariane gedoopt. Ze is gedoopt in de Kloosterkerk van Den Haag. Ze heeft drie peetooms en twee peettantes. Haar peetooms zijn Willem van Luxemburg, Anton Friling en Tijo Baron Collot d'Escury. Ines Zorreguieta en Valerie Delger zijn haar peettantes. Ines Zorreguieta is op 6 juni 2018 overleden.

Naam en titels

De volledige naam van Ariane is Ariane Wilhelmina Máxima Ines. De naam van hun derde dochter wilden Willem-Alexander en Máxima wederom met een 'A' laten beginnen en daarom kozen ze voor de naam 'Ariane'. Ariane moet worden uitgesproken als 'Ariaan'. De naam 'Ariane' betekent 'de eerbiedwaardige'. Ariane is vernoemd naar haar betovergrootmoeder Wilhelmina door de naam 'Wilhelmina'. De naam 'Máxima' verwijst natuurlijk naar haar moeder, maar ook haar overgrootmoeder heette 'Máxima'. Tot slot verwijst de naam 'Ines' naar haar tante, die tevens haar peettante was.

Ariane heeft exact dezelfde titels als haar zus Alexia, namelijk Prinses der Nederlanden en Prinses van Oranje-Nassau. Verder moet Ariane worden aangesproken met koninklijke hoogheid.

Uiterlijk

Ariane lijkt qua uiterlijk op haar vader. Ze heeft lang blond haar en bruine ogen.

Karakter

Ariane was als klein meisje een echte kletsmajoor. Ze is erg open en laat zeker van zich horen. Ook in haar eerste interview tijdens de Koningsdag van 2017 was het vrij duidelijk dat ze niet verlegen is. Qua karakter lijkt Ariane meer op Amalia dan op Alexia.

Opleiding en hobby's

Op 11 april 2011 is Ariane gestart op de openbare Bloemcampschool in Wassenaar. Anno schooljaar 2019-2020 zit ze in de brugklas van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet.

Ariane heeft veel hobby's. Ze tekent graag en speelt gitaar. Net als haar zussen speelt ze hockey en rijdt ze paard. Het paard van Ariane heet Fredje. Ook houdt Ariane erg veel van jazzballet.
© 2018 - 2024 Dnique, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Máxima regentes van het Koninkrijk der NederlandenMáxima regentes van het Koninkrijk der NederlandenKoningin Máxima wordt, als het nodig mocht zijn, regentes van het Koninkrijk der Nederlanden. Ze is daarvoor speciaal be…

Suggesties om met geluidsoverlast van de buren om te gaanSuggesties om met geluidsoverlast van de buren om te gaanMet de komst van de lente en zomer neemt ook vaak de overlast van omwonenden toe. Een beetje lawaai en rumoer hoort er n…
De black dandy: van aankleedpop tot politieke statementDe black dandy: van aankleedpop tot politieke statementDe belangstelling voor het uiterlijk, kleding en omgangsvormen is wereldwijd. Het is van alle culturen en van alle tijde…
Bronnen en referenties
Dnique (20 artikelen)
Laatste update: 20-07-2019
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Sociaal
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.