7 tips om een gesprek op Whatsapp te beginnen
Voor veel mensen kan het een grote stap zijn om een gesprek op Whatsapp te beginnen. Zenuwen, voorzichtigheid en onzekerheid zijn veelal de oorzaak voor dit probleem. Ben jij altijd degene die het gesprek moet beginnen? Krijg je weinig reactie op je openingszin? Er bestaan een aantal tips die je hierbij kunnen helpen.
Een gesprek voeren
Door de opkomst van nieuwe media is het voeren van een gesprek erg veranderd. Waar het voorheen niet meer dan normaal was om mond tot mond met elkaar te praten is dat in de hedendaagse samenleving bijna een abnormaliteit geworden. Soms lijkt het erop dat het merendeel van de conversaties wordt gevoerd via een ander medium dan de mond. Facebook, Whatsapp, Tinder en Skype zijn immens populair, en niet alleen onder jongeren. Toch is zo'n gesprek voeren niet altijd even makkelijk. Hoe weet je of iemand wel zit te wachten op een gesprek met jou? Deze en vele andere vragen brengt de nieuwe manier van communiceren met zich mee. Hoe begin je eigenlijk een gesprek op een online tool als Whatsapp?
7 tips om een gesprek te beginnen op Whatsapp
De volgende tips zullen je helpen om je onzekerheid te overwinnen en een gesprek succesvol te beginnen.
1. Weet waar je staat en wat je doel is
Als het de eerste keer is dat je een gesprek begint met iemand, dan is het belangrijk om te weten wat je doel is en wat je verhouding is ten opzichte van je gesprekspartner. Start je je gesprek met liefdesredenen of is het meer zakelijk bedoeld? Houd altijd goed in je achterhoofd welke toon je aanslaat; dit kan ernstige misverstanden voorkomen. Zo is het in veel gevallen niet zo verstandig om veel smileys en informeel taalgebruik te gebruiken als je praat met je baas.
2. Gebruik humor
Ben je bang en onzeker om een gesprek met iemand te beginnen, of wil je iemand juist verrassen? Humor is vaak een van de beste oplossingen voor een geschikte gespreksopening. Een leuke, humorvolle openingszin leidt vaak tot een erg leuk gesprek en misschien wel vervolggesprekken!
3. Begin met een compliment
Iedereen vindt het leuk om een compliment te krijgen. Heb je gezien dat degene met wie je graag wil praten er leuk uitzag? Twijfel niet en begin je gesprek hiermee. Vaak zul je zien dat je een compliment terugkrijgt en het resulteert in een onwijs leuke conversatie.
4. Noem de naam van je gesprekspartner
Een gesprek op Whatsapp is vaak nogal onpersoonlijk. Wanneer je in je openingszin de naam noemt van je gesprekspartner, maak je het gesprek een stuk persoonlijker. Daarnaast staat iemand vaak gelijk op scherp bij het horen van zijn/haar naam. Door het noemen van zijn/haar naam in je opening heb je direct de volledige aandacht van die persoon.
5. Wees niet te enthousiast
Als je iemand leuk vindt en graag een goed leuk gesprek met diegene wilt voeren, dan is het aan te raden om het gesprek niet al te enthousiast te beginnen. Wanneer je direct prijsgeeft dat je hem/haar wel ziet zitten ben je een stuk minder interessant voor diegene, en is de spanning er snel af voor je gesprekspartner.
6. Gebruik een (slechte) openingszin
Openingszinnen doen het vaak heel goed wanneer je een leuk gesprek wilt hebben. Wel is het zaak dat je openingszin origineel is. Pak niet de eerste de beste van internet, maar zet je hersens aan het werk en probeer er zelf een te bedenken. Wanneer dit niet lukt kun je altijd nog de hulp van internet inschakelen.
7. Wees zeker van je zaak
Een beetje bluffen doet het vaak erg goed bij een gesprek via een online medium. De ander kan je niet zien als je achter je telefoon een berichtje stuurt, dus maak hier dan ook handig gebruik van. Zeg gewoon wat je denkt en druk op verzenden. Je zult zien dat dit tot verrassende resultaten leidt.
De voorgaande tips zullen je helpen om een goed gesprek te beginnen. Een goed begin is tenslotte het halve werk. Vergeet echter niet dat het per persoon verschilt welke opening het meest leuk gevonden wordt. Deze tips zijn een indicatie van wat over het algemeen leuk gevonden wordt. Probeer er een paar uit en beslis welke het beste werkt voor jou.
© 2016 - 2025 Hankm, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen