Kenmerken en gedragingen van een echte gentleman

Kenmerken en gedragingen van een echte gentleman Iedereen kent hem wel: de echte gentleman waarvan de vrouw het even warm krijgt. De meeste mannen vinden het maar niets en vinden het “gentleman zijn” wat oubollig overkomen. In hun ogen mag een man wat speels, kinds en nonchalant zijn. Het gevolg is dat mannen zelf niet meer weten wat de juiste en goede manieren zijn. Daarom schieten ze vaak tekort in hoffelijkheid. Een echte gentleman let op de kleinste details om een vrouw te charmeren waardoor deze zich enorm gewaardeerd voelt. De vrouw is als het ware onder de indruk van de hoffelijkheid van haar partner of man. Enkele heel eenvoudige regels typeren de échte gentleman.

Hang haar jas weg en laat haar eerst aan tafel

De stoel voorhouden voor een dame is de dag van vandaag wat oubollig. Subtiel ervoor zorgen dat de vrouw eerst gaat zitten kan wel. Het mag alleen niet te hard opvallen. Het getuigt ook van heel veel hoffelijkheid als je de dame haar jas even weghangt aan de voorziene kapstokken in bijvoorbeeld een restaurant. Hoe subtieler en minder het opvalt, hoe beter. Een dame heeft echt wel snel in de gaten of haar partner gentleman-kwaliteiten in hem heeft.

Een verzorgd taalgebruik

Tijdens een date let een gentleman best heel goed op zijn verbale woordenschat. Een vlotte babbel kunnen voeren over onderwerpen die de vrouw ook interesseert, zijn een must. Uiteraard mag je even imponeren met je kennis over een financieel of economisch onderwerp. Maar niet te lang want moeilijke woorden maken het gesprek saai en kan een aangenaam gesprek gaan storen. Wees lief in het taalgebruik en kom niet als een brute en ongemanierde persoonlijkheid over.

Wandel langs de autokant op straat

Mannen die langs de kant van de straat wandelen waar de auto’s passeren, willen koste wat het kost hun geliefde beschermen tegen de snel voorbijrazende auto’s. Attente vrouwen zullen deze manoeuvre van de gentleman heel snel doorhebben en danken hem hiervoor zonder het echt te vernoemen. Het zijn deze kleine dingen die een vrouw enorm weet te appreciëren. Het voelt als vrouw fijn als je partner zichzelf zou opofferen voor haar zelf.

Begeleid of breng je geliefde naar huis, als echte gentleman

Een echte man begeleidt zijn geliefde steeds naar huis. Het geeft de vrouw een gevoel van veiligheid dat je haar persoonlijk thuis wil afzetten. Bij je eerste date doe je er goed aan om haar thuis te brengen en vervolgens naar huis te gaan. Zoniet kan je date denken dat je er op uit bent om te blijven overnachten. Let ook op dat je niet te snel denkt dat je date je wilt kussen. Het kan soms zo lijken om je te testen. Een echte gentleman laat zich niet snel vangen en wacht het juiste moment af. Hij zal ook perfect aanvoelen wanneer het juiste moment is aangebroken.

Bij slechts één zitplaats blijf jij staan

Is er een moment waarbij slechts één persoon van de twee kan zitten, dan laat je deze zitplaats uiteraard aan je geliefde. De opoffering maakt nog maar eens duidelijk dat je veel over hebt voor haar. Zij zal het appreciëren dat je echt welopgevoed bent. Ook in de tram of trein sta je je zitplaats af aan een bejaarde of een zwangere vrouw. De zorg voor je medemens siert een echte gentleman.

Hoffelijk je geliefde voorstellen

Het is heel beleefd om in het gezelschap van anderen je geliefde voor te stellen, zodat zij zich niet uitgesloten voelt. Je kan in een gesprek haar voornaam aanhalen en kort even naar haar kijken. Zo weten de gesprekspartners onmiddellijk wie de dame bij jou is. Indien jullie nog geen koppel zijn moet je er niet zo diep op ingaan. Je gaat dan snel over naar het gesprek. Het gevoel van erbij te horen in de relatiekring van haar partner, vindt een vrouw zeer charmant. Het toont ook aan dat de man open wil zijn en de vrouw toelaat in haar relatiekring.

Het algemene geapprecieerde gentlemen-gebaar

Het merendeel van de vrouwen vindt het maar heel normaal dat mannen de deur voor hen openhouden als ze ergens willen binnen- of buitengaan. Het is voor de man erg gemakkelijk en bovendien voelt de vrouw zich enorm gerespecteerd. Laat het ook niet té veel opvallen dat je absoluut de deur wil openhouden voor je geliefde. Subtiele en natuurlijke acties scoren nu eenmaal beter en kunnen gênante situaties vermijden.
© 2015 - 2024 Auteurjr, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
recensieBoekrecensie: Vingervlug - Sarah WatersVingervlug is in 2002 geschreven door de Engelse schrijfster Sarah Waters. Het boek speelt zich af in de negentiende eeu…
Disney Treasures: The Complete PlutoDisney Treasures: The Complete PlutoIedereen heeft hem eens op tv gezien of erover gehoord. Pluto, de hond die gecreerd is in de Walt Disney Studios. Deze h…
Boekverslag: James Patterson 'Meisjes plagen' (Alex Cross 2)Boekverslag: James Patterson 'Meisjes plagen' (Alex Cross 2)James Patterson (1947) is een Amerikaans schrijver, die bij ons bekend is geworden door zijn Alex Cross-reeks en de Wome…

Vrijbuiter en het vrijbuitersprobleemVrijbuiter en het vrijbuitersprobleemEen vrijbuiter is iemand die gebruik maakt van een collectief goed of dienst zonder hiervoor te betalen of te investeren…
Brillen, dopjes, mobieltjes, ... inzamelen voor blindenBrillen, dopjes, mobieltjes, ... inzamelen voor blindenStichtingen en organisaties rond blinden en slechtzienden trachten zich te handhaven in de hedendaagse maatschappij waar…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: StockSnap, Pixabay
  • Newsmonkey.be, http://newsmonkey.be/article/22582, 3 juli 2015
  • Liefehack.org, http://www.lifehack.org/articles/communication/how-gentleman-12-timeless-tips.html, 3 juli 2015
  • Newsmonkey.be, http://newsmonkey.be/article/34306, 3 juli 2015
  • Nieuwsblad.be, http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20121013_011, 3 juli 2015
Auteurjr (335 artikelen)
Laatste update: 04-03-2018
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Sociaal
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.