Verfparty's, het nieuwste fenomeen in uitgaansland

Verfparty's, het nieuwste fenomeen in uitgaansland Vergeet schuimparty’s, tegenwoordig gaan we een stapje verder in de discotheek. Wil je er als club een beetje bijhoren, dan organiseer je een verfparty. De eigenaren van De Treemter in de Friese plaats Grouw hebben dit goed begrepen. Op 31 maart 2013 organiseerden zij als eerste discotheek in Nederland een UV-verffeest.

Concept

Paint party’s zijn al een tijdje populair in de Verenigde Staten. Sinds kort is dit concept ook in Europa aangeslagen. Twee ondernemers uit Leeuwarden brengen het concept in Nederland, Belgie en Duitsland aan de man. Hun bedrijf PaintGlow kan worden ingehuurd om verfparty’s te verzorgen op festivals, bij concerten of gewoon in de plaatselijke discotheek.

Verf

De naam paintparty zegt het al; het gaat hierbij om verf. En wel hele speciale verf, want deze verf geeft licht in blacklight, dit zorgt voor de ‘glow’. De bedoeling is dat bezoekers van het feest worden bekogeld met verf in zoveel mogelijk fluorescerende kleuren. De verf is op waterbasis en is uitwasbaar, mits kleding direct na het feest wordt uitgewassen. Daarnaast is de verf biologisch afbreekbaar, dus niet schadelijk voor het milieu.

Show

Om een verfparty te geven, kunnen de medewerkers van het bedrijf PaintGlow worden ingehuurd. Vanaf het podium zorgen zij voor een show vol visuele effecten. Met behulp van kanonnen en zelfs verfbazooka’s wordt het publiek onder vuur genomen. Na een uur of drie is heel de discotheek van een dikke laag lichtgevende verf voorzien. Het publiek heeft ook zelf de mogelijkheid om met verf aan de slag te gaan. Tijdens de party is de speciale verf ook gewoon te koop.

Tips voor gasten

  • Draag geen dure kleding. Ondanks dat de verf uitwasbaar is, zijn er geen garanties dat kleding geheel smetteloos uit de strijd komt.
  • Draag witte kleding. Omdat er blacklight wordt gebruikt tijdens de show en ook de verf lichtgevend is, krijg je op witte kleiding het mooiste effect. Bovendien is het leuker als iedereen in het wit komt, gelijkgestemdheid vergroot de feestvreugde.
  • Koop tijdens de party verf aan de bar. Het is toch geweldig als je legitiem al je vrienden onder de verf mag kliederen.
  • Liever niet al te vies worden? Tijdens het feest zijn er ook dunnen witte overalls met capuchon en beschermende brillen te koop, zo ben je nog enigszins bestand tegen de smeerboel.

Tips voor uitbaters

  • Om te voorkomen dat elektronische apparatuur beschadigd raakt, is het verstandig deze vooraf in te pakken in plastic. Ook stopcontacten en dergelijke kunnen het beste vooraf worden afgeplakt.
  • De verf maakt de dansvloer spekglad. Daarom is het verstandig deze vooraf te bedekken met oud tapijt. Zo voorkom je ongelukken, maar het vergemakkelijkt ook het schoonmaken achteraf.
  • Party afgelopen? Dan is het schoonmaken geblazen. De verf laat zich het gemakkelijkst verwijderen als je niet te lang wacht nadat de laatste feestgangers vertrokken zijn.
  • Controleer bij de deur of gasten eigen verf meenemen. Als dat het geval is, zijn er geen garanties dat de verf uitwasbaar is, bovendien zal deze verf niet biologisch afbreekbaar zijn en dit kan schadelijk zijn voor het welzijn van de gasten.

Webshop

Er bestaat zelfs een heuse verfparty-webshop. Hier is onder andere de speciale verf te koop. Ook zijn er de beschermende overalls en brillen te vinden. Voor de mensen die liever zelf een verfparty organiseren, zijn er complete pakketten te koop. Hier zit poeder in waarmee met toevoegen van water wel 75 liter verf gemaakt kan worden. Ook zitten er twee verfkanonnen in. Zo kun je op kleine schaal elkaar bekogelen met verf. Leuk op een personeelsfeestje bijvoorbeeld..
© 2013 - 2024 Paulina, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
UV-Verf Party - PaintGlow in the Dark feestnieuws uitgelichtUV-Verf Party - PaintGlow in the Dark feestHet is "Vet Chill", het feest waar je jezelf en de anderen kunt beschilderen met lichtgevende verf en waar verfkanonnen…
Uitgaan in BlanesUitgaan in BlanesBlanes, een zonnige jongerenbestemming in Spanje aan de Costa Brava. Naast de leuke winkeltjes en de mooie omgeving is e…
Uitgaansgelegenheden voor jongeren in El Arenal, MallorcaMallorca is een prachtig Spaans eiland ten Oosten van het vaste land. Het eiland, met name El Arenal, wordt veel bezocht…

De seriebrandstichter: gevaarlijker dan de pyromaanDe seriebrandstichter: gevaarlijker dan de pyromaanIn de volksmond wordt bij een serie branden nog steeds als eerste aan een pyromaan gedacht. Dat blijkt in de praktijk ma…
Uitgestelde koffieUitgestelde koffieIn Napels, in het arme zuiden van Italië is het al generaties lang een bekend verschijnsel: mensen bestellen in een kroe…
Bronnen en referenties
  • www.paintglow.nl
  • Leeuwarder courant dinsdag 2 april 2013
Paulina (49 artikelen)
Gepubliceerd: 03-04-2013
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Sociaal
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.