Uitgaan in de Achterhoek en omstreken; de mogelijkheden

De Achterhoek kent meerdere uitgaangsgelegenheden, waaronder enkele discotheken, barren en cafétjes, welke afhankelijk van de plaats en gelegenheid vooral op vrijdag, zaterdag of zondag bezocht worden. Meer informatie over enkele van de mogelijkheden leest u in dit artikel.

De Radstake (Varsseveld/Heelweg)

De Radstake is de grootste discotheek in de Achterhoek en is wekelijks op zaterdagavond geopend. De Radstake is gevestigd langs de Twenteroute, tussen Varsseveld en Lichtenvoorde. Het is in de wijde omgeving de bekendste uitgaansgelegenheid voor jongeren in de leeftijdscategorie van 16 tot om en nabij de 21, hoewel ook ouderen de weg naar de Heelweg nog goed weten te vinden.

De Radstake


Vanuit nagenoeg alle in de buurt gelegen dorpen en ook de verder weg gelegen grotere plaatsen is busvervoer mogelijk van en naar de Radstake, welke op de terugweg betaald dient te worden met een busmunt van 8,-. De discotheek bestaat uit 8 zalen, welke in het grootste deel van het jaar allemaal op zaterdagavond geopend zijn. Muziekstijlen zijn pop/r&b (Napoleonzaal), live-muziek (Graanschuur), 80/90's (Koetshuus), Hardstyle (Rockstake), Après Ski (De Deale), Nederlandstalig (Jachthut) en het Brouwhuus, waarin wekelijks een bekende DJ, zanger of ander vermaak optreedt. Ook is er een loungezaal (De Hessenhof), catering (snacks en broodjes) en paardenstallen (waarin wekelijks menig stelletje hun 'privacy' zoekt).

Doetinchem

Het centrum van Doetinchem kent vele kroegen en barren die in het gehele wekend geopend zijn. Zo is er bar/dancing Sequoia, de opvolger van het in vlammen opgegane cafe Havana. Deze bar is in principe enkel toegankelijk vanaf 21 jaar en ouder, maar de praktijk kan soms anders uitwijzen. Cafe Merlyn is een bekende kroeg/cafe waar vooral rockliefhebbers hun heil kunnen vinden. 'City Lounge' Fred en Douwe is een sfeervolle uitgaansgelegenheid, die na het succes in Doetinchem ook vestigingen in Deventer en Enschede heeft gekregen. Verder zijn er natuurlijk nog talloze ander uitgaansmogelijkheden in Doetinchem. Sinds het sluiten van het voormalige C'est La Vie/Vergane Glorie is er echter geen echte discotheek meer in de stad.

Lichtenvoorde

Ook de kern van Lichtenvoorde herbergt veel mogelijkheden om het weekend in door te komen. In de afgelopen jaren is het centrum uitgegroeid tot een belangrijke trekpleister voor twintigers voor wie de 16+ discotheken niet meer interessant zijn. Zowel op vrijdag als zaterdag wordt het centrum goed bezocht en komen veel jongeren eerst af op de cafe's, om later veelal naar bar 't Doktertje te trekken, welke pas rond half 1 enigsinds druk wordt.

Olde Beth (Wehl)

De Olde Beth is gelegen in het buitengebied van Wehl, vlak bij de Doetinchemse wijk De Huet. Het partycentrum heeft 3 zalen, te weten de Skihut, Glashuus en de Déel. Behalve op bepaalde zondagen is de Olde Beth ook af en toe op zaterdag geopend voor de Swingnight, waarbij dance-classics voorbij komen uit de jaren 70, 80 en 90. Tevens worden er regelmatig ander feesten gehouden, voornamelijk met Hardcore/House muziek.

Dieka en Bills Bar (Markelo)

Niet in de Achterhoek gelegen, maar wel vaak bezocht door jongeren uit de regio Oost-Achterhoek zijn partycentrum Dieka of Bills Bar in Markelo, nabij Goor. Dieka is een grote discotheek met talloze zalen, die vanwege zijn grootte soms echter wat minder druk oogt, al verschilt dit sterk van week tot week. Dieka is iets buiten Markelo gelegen, in tegenstelling tot Bills Bar, dat in het centrum van Markelo gevestigd is. Ook Bills Bar heeft meerdere zalen (circa 6), maar heeft over het geheel genomen wat oudere bezoekers dan Dieka, hoewel beiden een leeftijdsgrens van 16 jaar hebben. De entree voor beide gelegenheden bedraagd 7 euro.
© 2010 - 2024 Appelflap, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vakantiebestemming de AchterhoekVakantiebestemming de AchterhoekVakantiebestemming de Achterhoek. Het is ieder jaar weer een klus om de vakantiebestemming te bepalen. De Achterhoek is…
Doetinchem, stad in de Achterhoek (Gelderland)Doetinchem, stad in de Achterhoek (Gelderland)Doetinchem is een middelgrote stad in de provincie Gelderland en is de hoofdplaats van de Gemeente Doetinchem. De pracht…
Voordelig uitgaan: Goedkoop stappenVoordelig uitgaan: Goedkoop stappenVoordelig uitgaan kan op verschillende manieren, en kan je veel geld opleveren. Stappen is voor veel mensen namelijk een…

Klussende Klazen en hun mooie of minder mooie momentenMet het vallen van het blad bieden kalende takken de maan weer alle gelegenheid door de bomen te schijnen en kriebelt he…
Het proces van socialisatieWaar mensen veelvuldig met elkaar omgaan, vindt een voortdurende wederzijdse beïnvloeding plaats. Door deze wederzijdse…
Appelflap (22 artikelen)
Laatste update: 08-12-2012
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Sociaal cultureel
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.