Hoe origineel verkleed met carnaval? Tips

Hoe origineel verkleed met carnaval? Tips Elk jaar barst carnaval weer los in vooral het zuiden van het land. Tijdens carnaval is het een traditie dat je verkleed gaat. Maar hoe ga je verkleed? En hoe kan je ook nog een beetje origineel verkleed gaan. In dit artikel zijn tips gegeven voor hoe je origineel verkleed kunt gaan tijdens carnaval.

Verkleden met carnaval?

Het van oorsprong katholieke feest Carnaval wordt voornamelijk in de (van oudsher) katholieke gedeelten van Nederland gevierd. Denk hierbij aan Noord-Brabant en Limburg, maar ook delen van Gelderland, Zeeland, Overijssel en Drenthe. Carnaval vindt elk jaar op een andere datum plaats. Tijdens carnaval is het normaal dat men zich uitdost of verkleed. Het is natuurlijk de kunst om origineel verkleed te gaan met carnaval. Originele outfits trekken veel aandacht en blijven anderen bij. De meeste mensen vinden het elk jaar weer moeilijk om weer een leuke en originele outfit samen te stellen. Elk jaar weer loopt het de laatste dagen voor carnaval storm in de carnavalswinkels met mensen die 'last minute' nog een carnavalspak willen kopen. Maar hoe voorkom je dat je voor het zoveelste jaar op rij in een standaard carnavalspak rondloopt?

Origineel verkleed met carnaval

Er zijn manieren om een leuke en originele outfit aan te hebben tijdens carnaval. Met behulp van internet is het voor iedereen mogelijk om voldoende inspiratie op te doen. Hoe dan ook, een originele carnavalsoutfit kost tijd en moeite. Maar achteraf is het het meestal altijd waard!

Volg de trends

Een eerste tip is om de actualiteiten voorafgaand aan carnaval goed te volgen. Elk jaar zijn er namelijk nieuwe trends of bekende personen die veel in het nieuws zijn geweest. Je outfit daarop aanpassen is specifiek op dat jaar van toepassing. Het is dus een eenmalige trend en daardoor niet jaarlijks te hergebruiken. Hierdoor zullen er weinig andere mensen in een dergelijk carnavalspak rondlopen. Het nadeel is dat je wel wat moeite zal moeten doen om een dergelijk carnavalspak te vinden of zelf te maken.

Zelf maken outfit

Dat brengt automatisch een tweede tip aan het voetlicht, namelijk het zelf maken van een outfit. Je moet wel handig zijn met draad en naald, maar voor wie dat is zijn de mogelijkheden eindeloos. Door zelf een outfit te maken ben je er van verzekerd dat je een uniek carnavalspak hebt! Laat je creativiteit de vrije hand en bedenk dat niets te gek is. Door allerlei attributen aan de outfit toe te voegen kan je je outfit een extra dimensie geven. Het is mogelijk om eindeloos te combineren van stijlen. Een ander voordeel van het zelf maken van je carnavalsoutfit is dat het vaak stukken goedkoper is dan het kopen van een kant en klaar carnavalspak die helaas vaak erg prijzig zijn.

Verkleden als groep

Het is ook leuk om samen met je man, vrouw, vrienden of vriendinnen gezamenlijk een thema te kiezen. Hierdoor kan je elkaars outfits op elkaar afstemmen of fungeren de outfits gezamenlijk als één geheel. Het ziet er vaak erg origineel uit en je straalt uit dat je een eenheid vormt.

Altijd een succes

Het is uiteraard geen must om origineel verkleed te gaan met carnaval. Ook een 'normale' outfit is prima. Dus indien je geen inspiratie hebt of als je niet graag in de spotlights staat zijn er mogelijkheden genoeg. Onderstaand een overzicht waaruit je inspiratie kan halen. De outfits zijn vaak kant en klaar te koop in zogenaamde carnavalswinkels of via internetwinkels. Uiteraard zijn er nog tientallen andere voorbeelden te benoemen. Wanneer u meer inspiratie wilt opdoen kunt u naar een winkel met carnavalskleding gaan of online carnavalswinkels bezoeken.

MannenVrouwen
BoerStewardess
AstronautLerares
PolitieagentSchoonmaakster
VoetballerZigeunermeisje
WielrennerCheerleader
DierenpakPrinses
BoefEngel
KapiteinSneeuwwitje
KokDierenpak
PilootZuster
VampierNon
ArabierPolitieagente
RidderZeemeermin
VikingJonkvrouw
LederhoseDoornroosje
CowboyBuikdanseres
American FootballerIndiane
NinjaMajorette

Lees verder

© 2012 - 2023 Advies-eb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Christelijke feestdagen: CarnavalChristelijke feestdagen: CarnavalCarnaval, een van de gezelligste feesten in Nederland, zeker in het zuiden van het land. Lees hier meer over het ontstaa…
Carnaval vieren in NederlandCarnaval vieren in NederlandIn Nederland wordt carnaval voornamelijk onder de rivieren gevierd en in België vrijwel overal. We hebben het hier verde…
Carnavalskleding kopen om carnaval te vieren of te larpenCarnavalskleding kopen om carnaval te vieren of te larpenCarnavalskleding kan je volop vinden en hoeft niet duur te zijn. Als het carnaval is, verkleden feestvierders zich uitbu…
Hoe is carnaval ontstaan?Hoe is carnaval ontstaan?Hoe is carnaval ontstaan? Elk jaar wordt er in delen van Nederland carnaval gevierd. Mensen trekken verkleedkleren aan.…

Agressie op de werkvloer: onderzoek van NEAAgressie op de werkvloer: onderzoek van NEAAgressie op de werkvloer, of bij het uitoefenen van je werk buiten de deur. Uit cijfers blijkt dat miljoenen Nederlander…
Bruiloftsliedjes, trouwliedjes, muziek/songteksten huwelijkHet ultieme bruiloftsliedje voor een huwelijkssluiting bestaat niet, elk aanstaand bruidspaar zal zo z'n eigen favoriete…
Advies-eb (275 artikelen)
Laatste update: 10-11-2014
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Sociaal cultureel
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.