Spirituele gidsen

Spirituele gidsen Spirituele gidsen zijn wezens van een ander bestaansniveau. Ze gebruiken hun wijsheid en inzicht voor mensen met wie ze een emotionele bang hebben.

Spirituele gidsen

Een spirituele gids is een niet-fysieke entiteit die u helpt en beschermt. De reden hiervoor is niet altijd duidelijk, maar veel persoonlijke gidsen voelen een emotionele band met mensen die ze in een andere leven hebben gekend. Het is gebruikelijk dat gidsen ook andere leden van dezelfde familie helpen.

Verschijningsvorm van gidsen

Spirituele gidsen komen meestal in een gedaante van een mens voor, maar in sommige culturen, met name sjamanistische, kunnen ze ook de vorm van een dier aannemen. Het christendom noemt een spirituele gids vaak ‘beschermengel’, wat enigszins verwarrend is; het zijn strikt gesproken geen engelen. Gidsen zijn bewoner van het geestenrijk die personen op aarde helpen om zichzelf en hun omgeving beter te begrijpen

Culturele verschillen

Spirituele gidsen kunnen verschillende vormen aannemen, afhankelijk van de sociale cultuur waarin iemand leeft. Culturen met krachtige, sjamanistische wortels leggen vaak de nadruk op voorouderverering. In deze cultuur is de gids daarom vaker een voorouder; een geest die een sterke familieband met het individu heeft en graag ziet dat het nageslacht een goed leven heeft. Sjamanistische culturen, zoals de Amerikaanse indianen hebben, behalve hun menselijke, ook dierlijke gidsen.

Dierlijke gidsen

Totems delen kenmerken met de persoon die ze helpen. Een eerlijke en loyale persoon kan daarom een hond als gids hebben. Dierlijke gidsen zijn niet hetzelfde als krachtdieren. Dat zijn wezens waarmee mensen werken om hun persoonlijke talenten te ontwikkelen.

Waarom contact opnemen met een spirituele gids?

Spirituele gidsen kunnen u helpen bij verschillende facetten van uw leven. Ze helpen u op uw spirituele reis. Zo kunnen we inzicht verschaffen in spirituele kwesties en u aansporen vol te houden, ook als u geneigd bent de weg van de minste weerstand te bewandelen.

De werkwijze van de gids

Uw spirituele gids zal u aansporen naar perfectie te streven en te zoeken naar het goddelijke en de schoonheid in iedereen die u ontmoet en in alles wat u doet. Spirituele gidsen moedigen u ook aan problemen op te lossen. Misschien gaat veel van uw energie verloren aan onopgeloste kwesties en trauma’s. Uw spirituele gids geef u de kracht om ermee af te rekenen. De geblokkeerde energie komt hierdoor los en is weer beschikbaar voor uw groei.

Inspiratiebron

Spirituele gidsen worden vaak gezien als muze - ze inspireren creativiteit. Als u creatief bent, kan u spirituele gids u aanmoedigen om uw talenten te koesteren, te gebruiken en te ontwikkelen. Een ander facet waarin spirituele gidsen uw leven kunnen beïnvloeden, is dat van de romantiek. Uw gids kan u aanwijzingen geven als u een potentiële partner ontmoet of de gevoelens onderzoeken die deze persoon bij u wakker maakt. Gidsen kunnen u ook waarschuwen voor mogelijke gevaren. Het is verbazingwekkend hoeveel mensen op het laatste moment besloten niet op reis te gaan, waarna hun trein of vliegtuig verongelukte.

Beroemde, inspirerende gidsen

Als u kijkt naar de geschiedenis is het verbazingwekkend hoeveel beroemde mensen beweren door een spirituele gids te zijn geholpen. Een van de meest invloedrijke gidsen uit de moderne tijd was Philemon. De beroemde psycholoog Carl Jung schreef als zijn creatieve werk toe aan de invloed van deze gids. Ook Chester Carlson, de uitvinder van de kopieermachine, schreef zijn uitvindingen en successen toe aan een spirituele gids. De Griekse filosoof Socrates meldde dat hij werd geholpen door een half goddelijk wezen dat hem soms dingen afraadde.

Creatieve muzen

Veel beroemde schrijvers zeiden geïnspireerd te zijn door gidsen, waaronder Coleridge, W.B. Yeats, Shelly en Tennison. Hetzelfde geld voor componisten als Beethoven en Chopin, die beiden beweerden dat hun werk op onverklaarbare wijze geïnspireerd was door goddelijke tussenkomst.

Contact maken met uw gidsen

U weet nu dat spirituele gidsen bestaan en heel behulpzaam zijn. Dan vraagt u zich ongetwijfeld af waarom zo weinig mensen ermee in contact treden. Misschien heeft u als kind geleerd dat dingen die je niet kunt zien, niet echt zijn, maar het product van de verbeelding. Maar vergelijk dit eens met het lichtspectrum of röntgenstraling dit is ook niet zichtbaar. Misschien was het ‘onzichtbare vriend(innet)je dat u altijd hielp wel uw spirituele gids.

Behulpzaam

Als u uw gids niet erkent, zal hij gelukkig niet weggaan. Zodra u dit heeft geaccepteerd, is het aan u om contact te zoeken. In sommige gevallen kan uw gids echter besluiten zelf contact op te nemen, bijvoorbeeld omdat u op het punt staat een slechte beslissing te nemen of omdat u gevaar loopt.

Waar leven spirituele gidsen?

Spirituele gidsen houden zich op in het astrale vlak. U vraagt zich misschien af waar dit is. Hoe vreemd het ook mag klinken; het astrale vlak is overal! Het is een dimensie die gelijktijdig met de onze bestaat, maar ongrijpbaar is en niet te zien is. Het astrale vlak is als een onzichtbaar netwerk van subtiele energie dat in stand wordt gehouden door de onbewuste energie van alle levende wezens. Spirituele gidsen kunnen doordringen tot in uw droomwereld. Als u in staat bent lucide te dromen, kunt u uw gids te hulp roepen als u slaapt.

Eeuwige vriendschap

Ook als u zicht niet van uw spirituele gids bewust bent en hem nog nooit heeft gezien, dan bevind hij zich altijd dicht bij u. zodra de eerste ontmoeting een feit is, kunt u altijd opnieuw contact opnemen.

Hoe neem ik contact op?

Om te beginnen vindt u hieronder een methode om gidsen aan te roepen.
  1. Voordat u begint kiest u een stille kamer waar u niet wordt gestoord. Steek witte kaarsen aan en brand frankincense.
  2. Reguleer uw ademhaling door ingeademde lucht als wit en uitgeademde als zwart te visualiseren. narmate de minuten verstrijken en de stress uit uw lichaam verdwijnt, wordt ook de uitgeademde lucht wit.
  3. De gids aanroepen: Stel u voor hoe u wordt omringd door puur wit licht en zeg ‘Ik zoek contact met mijn spirituele gids. Kom naar me toe en laat me van u leren.’
  4. Tunnelvisie: Concentreer u op uw voorhoofd-chakra en visualiseer een lichttunnel. Stel u voor hoe u die tunnel binnengaat, omgeven door pure energie.
  5. Eerste ontmoeting: Vijftig meter de tunnel in ziet u een gestalte naderen. U voelt dat er een sterke liefdesband tussen u beide bestaat. Kijk goed. Neem alle details in u op, zoals geslacht, leeftijd, lengte en haar.
  6. De naam van uw gids: Omhels uw spirituele gids en vraag naar haar/zijn naam. Is die moeilijk uit te spreken of onduidelijk, vraag dan of er een eenvoudiger naar is die u kunt gebruiken om contact met hem op te nemen.
  7. Leer uw gids kennen: Praat een paar minuten met uw gids en bedank haar/hem voor de hulp. Laat u langzaam terugglijden in de realiteit en open eventueel uw cirkel.

Geef de moed niet op als dit de eerste keer niet lukt, soms heeft u onbewustheid langer tijd nodig om te kunnen visualiseren en contact te maken.
© 2011 - 2024 Annette29, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Boeddhistische spirituele gidsenHet boeddhisme, een van ´s werelds oudste religies, heeft een rijke mythologie met een groot aantal spirituele entiteite…
Welke tv-gids is het beste voor mij?Welke tv-gids is het beste voor mij?Je wilt graag een tv-gids kopen, of zelfs een abonnement afsluiten, maar welke kun je nou het beste kiezen? Aan het eind…
Astraal reizen; bewustwording van de 5de dimensieAls wij het hebben over astraal reizen dan hebben we het over bewustwording van de 5de dimensie. De 5de dimensie speelt…
De zeven hoofdchakra'sDe zeven hoofdchakra'sIn ons lichaam zijn zeven hoofdchakra’s en 40 secundaire chakra’s te vinden. Sommige mensen kunnen deze chakra's zien do…

Johannes 8:44: zijn Joden kinderen van de duivel?Johannes 8:44: zijn Joden kinderen van de duivel?Johannes 8:44, zijn Joden kinderen van de duivel? In Johannes 8:44 staan de volgende woorden van Jezus opgetekend: "Uw v…
Aartsengel GabriëlU kunt hulp van aartsengel Gabriël aanroepen in moeilijke tijden om uw verbeelding te inspireren en uw plannen te verwez…
Annette29 (9 artikelen)
Gepubliceerd: 21-02-2011
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Religie
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.