Succes? Wat je nodig hebt om succesvol te zijn

Succes? Wat je nodig hebt om succesvol te zijn Vele mensen dromen van succes maar zullen nooit succesvol worden in hun leven. Wat hebben zij niet wat succesvolle mensen wel hebben. Lees hier hoe ook jij succesvol kunt worden en hoe je de weg naar succes in zeven stappen kunt volgen.

1) Duidelijk weten waar je succesvol in wilt worden

De eerste sleutel naar succes is dat je moet weten wat je wilt en wat je nodig hebt in jouw leven. Je moet voor jezelf duidelijk weten waar je heen wilt met jouw leven om succesvol te worden. Je kunt het leven zien als een lange reis. Je moet beseffen dat jij kunt kiezen waar je heen wilt met jouw leven. Het helpt om je in elke situatie af te vragen en duidelijke antwoorden te krijgen over de bestemming van elke reis. Vervang het woord reis door bijvoorbeeld baan, carrière of relatie en je begrijpt wat ik hier bedoel. Er zijn zeer zeldzame voorbeelden waarbij succes puur is bereikt door toeval, zoals de ontdekking van penicilline, maar dit zijn uitzonderingen. Het is zeker niet jouw gids naar succes.

2) Door voorbereiding en persoonlijke ontwikkeling op weg naar succes

Een goede voorbereiding, opleiding of coaching zijn essentieel wanneer je succesvol wilt worden. Wanneer deze factoren van de juiste kwaliteit zijn en je er de benodigde tijd aan besteed, dan is succes bijna altijd gegarandeerd. Er zijn atleten die vijf tot zes dagen per week wel zeven tot acht uur per dag trainen. Bepaalde momenten van deze trainingen zijn puur gericht op een bepaald onderdeel. Door dit onderdeel regelmatig, iedere training weer te blijven oefenen, wordt het steeds gemakkelijker en wordt het zelfs een automatisme. De eerste keer zal het geen succes zijn. Dit brengt ons op het volgende onderdeel op weg naar succes, te weten: doorzettingsvermogen.

3) Inspanning en doorzettingsvermogen zijn nodig voor een succesvolle onderneming

Veel mensen geven op als iets na één poging niet wil lukken. Als de eerste poging niet wil lukken, probeer het dan nog eens, en nog eens en blijf het proberen. Wil het maar niet lukken, probeer dan de aanpak iets te veranderen maar blijf het proberen. Ga anders weer werken aan de voorbereiding en persoonlijke ontwikkeling om jouw plan van aanpak te verbeteren. Ik kan je verzekeren dat geen enkele succesvolle persoon dit succes bereikt heeft puur bij toeval. Ook hier geld natuurlijk weer dat er enkele uitzonderingen zijn. Je kunt succesvol worden door inspanning, aanhoudende inspanning te leveren. De meest succesvolle personen hebben deze inspanning ook moeten leveren en leveren deze inspanningen waarschijnlijk nog steeds, want succes is een reis en geen eindbestemming.

4) Succes door creativiteit

Er zijn niet veel mensen die in hun leven in één rechte weg op hun doelen af stevenen. Ik durf eigenlijk wel te zeggen dat deze mensen niet bestaan, al lijkt dat bij sommigen wel zo. Iedereen heeft te maken met tegenslagen op weg naar succes. Op dit punt is het belangrijk dat je creatieve oplossingen kunt bedenken om deze tegenslagen te voorkomen of te overwinnen. Zorg ervoor dat je vindingrijk bent. Vergelijk het maar met de route die je iedere dag naar je werk rijdt. Wanneer een deel van de route afgesloten is dan zul je een andere route moeten bedenken. Zo moet je ook tegenslagen op jouw weg naar succes overwinnen door creatieve oplossingen te bedenken.

5) Het belang van evaluatie en feedback

Door constant te evalueren wat je hebt gedaan en door feedback te krijgen van een coach, mentor of goede relaties kun jij jezelf blijven verbeteren. Schrijf op wat je wilt bereiken in de komende week. Kijk achteraf wat je hebt bereikt in de afgelopen week. Wanneer je jouw doel niet hebt bereikt, beantwoord dan de vraag waarom je jouw doel niet hebt bereikt. Door dit serieus te doen blijf je jezelf continue verbeteren en kom je steeds dichter bij jouw doel om succesvol te worden.

6) Focus, focus en focus

Helaas zijn er weinig mensen die zich de luxe kunnen veroorloven om zich voor een bepaalde periode terug te trekken uit het drukke dagelijkse leven zodat ze zich volledig kunnen concentreren op één ding tegelijk. Je zou je wel op bepaalde tijden vrij kunnen maken, het liefst dagelijks, om je op één ding te gaan concentreren. Gedurende deze tijd moet jij je afsluiten van televisie, radio, muziek, e-mails en natuurlijk ook de telefoon. Je gaat je focussen op één ding tegelijk. Er zijn vele verschillende vlakken waarin je succesvol kunt zijn, dus deze dingen zijn voor iedereen weer verschillend. Het is van belang dat je in kleine stappen op weg gaat naar succes en door je te focussen op deze kleine stappen zal het je gaan lukken.

7) Blijf vooruit kijken

Blijf altijd vooruit kijken naar nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden waar jij je voordeel mee kunt doen op jouw weg naar succes. Dit is een eigenschap, die veel succesvolle mensen op vele verschillende gebieden, in zich hebben. Het helpt ook om vooruit te kijken naar de voordelen die je zult hebben wanneer je eenmaal succesvol zult zijn. Door aan deze voordelen te denken zal de weg naar jouw succes gemakkelijker verlopen.

Veel succes.
© 2009 - 2024 Wubbo, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
7 kenmerken van succes7 kenmerken van succesHet ondernemen van grote stappen die tot uitzonderlijke resultaten leiden, begint met specifieke mentale en fysieke acti…
7 overtuigingen naar succes7 overtuigingen naar succesSuccesvol zijn, wie wil dat niet? Soms komen we echter niet vooruit, lijkt het of we de kracht missen. Welk vermogen kun…
Wat hebben succesvolle mensen gemeen?We willen allemaal succesvol zijn. Wat blijkt na jaren van het bestuderen van succesvolle mensen, dat succesvolle mensen…
Succesvol zijn: wat is het geheime ingrediënt?Succesvol zijn: wat is het geheime ingrediënt?Het geheim van succes is iets wat velen mensen bezig houdt. Hoe wordt je nu de beste op een bepaald gebied? En krijg je…

Na het IQ en het EQ tijd voor het QQNa het IQ en het EQ tijd voor het QQOmdat de IQ-test en de EQ-test zich slechts focussen op een beperkte aantal vaardigheden, vond het tijdschrift Quest dat…
Lichaamstaal: Een strategische positie aan tafelHet komt vaak voor dat je aan tafel zit met mensen, tijdens het eten, op het werk of wellicht tijdens een vergadering of…
Wubbo (61 artikelen)
Gepubliceerd: 07-03-2009
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Psychologie
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.