Jesse Klaver heeft een Marokkaanse vader en is getrouwd

De voorman van GroenLinks in 2017 is Jesse Klaver. Voluit is zijn naam Jesse Feras Klaver. Jesse zijn ouders hebben allebei een exotisch tintje. Zijn moeder is Nederlands-Indisch, zijn vader is Marokkaans. Zijn Marokkaanse vader had overigens geen rol in zijn opvoeding, die werd gedaan door zijn jonge moeder. Zoals wel vaker in Indische kringen werd hij mede opgevoed door zijn grootouders. De meest prangende vraag over Jesse Klaver is vaak of hij getrouwd is. Want vrouwen vinden hem nu eenmaal erg leuk. En ja, dat is hij dus, getrouwd.

Is Jesse Klaver getrouwd?

Misschien wel de meest gestelde vraag, want Jesse Klaver lijkt de meest begeerlijke vrijgezel in de politiek met zijn fraaie uiterlijk en zijn rappe taal. Maar Jesse Klaver is inderdaad getrouwd. Hij stapte op 3 mei 2013 in het huwelijksbootje en trouwde toen met Jolein van Swaal, die nu Jolein Klaver-van Swaal heet door datzelfde huwelijk. Dus ja, Jesse Klaver heeft zeker een vrouw. Het stel kent elkaar al van de kleuterschool. Pas veel later raakte het aan toen ze beide volwassen waren. Jolein studeerde Engels aan de Radboud Universiteit van Nijmegen. Ze is office manager bij de Vereniging Overheids Management. Nadat bekend was geworden dat GroenLinks in 2017 enorm veel zetels had gewonnen, kuste Jesse zijn vrouw hartstochtelijk..

Heeft Jesse Klaver ook kinderen?

Weer zo'n vraag die mensen graag beantwoord willen zien over Jesse Klaver is of hij ook kinderen heeft. En ook daarop is het antwoord positief. Jesse Klaver heeft twee kinderen. Het zijn allebei jongetjes.

Jesse Klaver heeft zijn vader nooit gekend

De vader van Jesse Klaver zou nooit een rol in zijn leven hebben gespeeld, althans tot 2017. Volgens Trouw kende hij zijn Marokkaanse vader niet eens tot dat moment, die was er al vandoor voordat dit mogelijk was. Volgens een interview in Trouw neemt Jesse zijn vader niets kwalijk, omdat hij een mooie jeugd heeft gehad. Zijn moeder was weliswaar nog maar 20 toen ze hem kreeg, maar zij en haar Indische familie hebben altijd heel goed voor hem gezorgd. De naam Klaver komt dan ook van haar familie, Jesse draagt dus niet de achternaam van zijn vader, maar die van zijn moeder. Toch refereert hij wel eens naar zijn achtergrond als hij het heeft over dat groepen mensen worden uitgesloten. Ook geeft hij in interviews wel aan dat hij in winkels vroeger nauwlettend in de gaten werd gehouden, omdat hij een donkerder huid heeft dan de meeste andere Nederlanders.

Jesse Klaver ontmoet zijn vader toch in 2017

In september 2017 heeft Jesse Klaver zijn biologische vader toch ontmoet. Zijn vader nam contact met hem op, nadat Jesse's moeder vrij plotseling overleed aan de gevolgen van een hersenbloeding. Jesse vond die ontmoeting wel heel eng, maar ontmoette zijn vader toch 5 maanden na de dood van zijn moeder.

De moeder van Jesse Klaver

De moeder van Jesse Klaver was dus een alleenstaande moeder en voedde hem samen met haar ouders op. Zij was een harde werker. Dat heeft hij van haar en zijn familie van haar kant meegekregen laat hij steeds weten. Zijn moeder klom op van schoonheidsspecialiste tot eigenares van een friettent en later een grote cateraar. Uiteindelijk werd ze bestuurder in de zorg. Zijn opa is een echte actievoerder die onder andere Keerpunt in Roosendaal heeft opgericht. Dit is een comité dat demonstreerde tegen de komst van de TGV, de hogesnelheidstrein. Maar die ook tegen de kap van bomen was of zich bemoeide met de uitbreiding van Schiphol.

Overlijden moeder Jesse Klaver aan hersenbloeding

Tijdens de formatiegesprekken van 2017 is de moeder van Jesse Klaver overleden. Klavers partij werd één van de grootste tijdens de verkiezingen van 2017 en werd uitgenodigd om te kijken of zijn partij mee kon regeren. Daar kwam het trieste nieuws doorheen dat Klavers moeder met spoed moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Zij was getroffen door een hersenbloeding. Daardoor liet Jesse zich eerst vervangen, maar de andere partijen vonden al snel dat hij toch echt zelf aan tafel moest zitten en schorten het overleg op. Op 28 april 2017 werd bekend dat zijn moeder was overleden. Haar uitvaart werd gepland op 2 mei en daardoor werden de onderhandelingen op die dag ook opgeschort. Overigens lag het overleg toen ook al stil door de meivakantie.

Verdere informatie over Jesse Klaver, de voorman van GroenLinks

Jesse Klaver kwam ter wereld in Brabant op 1 mei 1986. Hij groeide niet op in een rijke buurt, maar in een sociale huurwoning in Roozendaal. In zulke buurten is het meestal ook niet vanzelfsprekend om te studeren. Jesse ging naar de middelbare Vrije School in Prinsenbeek en haalde een vmbo-diploma. Hij wilde studeren aan de Avans Hogeschool om daar Social Work te gaan doen, maar leerkrachten vertelden hem dat hij dat waarschijnlijk niet zou kunnen. Tegen alle advies in, zette hij zijn plannen echter door en jaagde zijn droom na. Hij adviseert iedereen om zijn droom te realiseren en niet bang te zijn om te falen. Dat is volgens hem een levensles die hij kreeg van zijn moeder, maar die hij ook van belang vindt in de politiek in Nederland.

Opleidingen

Opmerkelijk is wel dat de jonge Klaver zijn studieschakelprogramma Europese Politiek niet heeft voltooid. Hij startte die in 2008 aan de Universiteit van Amsterdam, deed dit een jaartje, maar stopte toen. Daarvoor haalde hij zijn vmbo diploma aan het Michael College in Prinsenbeek, een zogeheten vrije school. Vervolgens studeerde hij Social Work. Dit is een studie voor maatschappelijk ondernemen aan de Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch.

Werk en ervaring

Qua werkervaring was Klaver er al vroeg bij. Al in 2006 was hij voorzitter van de Jongerenorganisatie van GroenLinks. Hij deed dit een jaar. Daarna was hij een jaar secretaris van de club. Ook van 2008 tot 2009 was hij weer voorzitter van de Jongerenorganisatie en in 2009 was hij lid van de Kandidaatstellingscommissie. In 2012 werd hij campagneleider van de Tweede Kamerverkiezingen en in 2012 fractievoorzitter van GroenLinks. In 2017 was hij de lijsttrekker en voorman van GroenLinks en behaalde zijn partij maar liefst 14 zetels in de Tweede Kamer. Hij was het opvallende en jonge boegbeeld van de partij tijdens debatten en kwam daarbij vaak goed uit de verf.

Schrijver Jesse Klaver

Jesse Klaver doet overigens meer dan alleen politiek bedrijven. Wat velen misschien niet weten is dat Jesse ook schrijver van boeken is. Hij schreef onder andere de boeken:
  • De mythe van het economisme in 2015
  • De empathische samenleving in 2016

Sociaal betrokken

Daarnaast had hij Jesse Klaver nog een aantal nevenfuncties die vooral sociale betrokkenheid uitstralen. Zo was hij lid van de Sociaal Economische Raad van 2009 tot en met 2010 en is hij vanaf 2009 lid van het algemeen bestuur van vakbond CNV.

Opvallend: zelfs de soeppan staat onder de geschenken

Op de politieke website van Jesse Klaver is hij eerlijker dan eerlijk. Naast opleiding, achtergrond en andere informatie staat alles genoteerd wat hij in zijn politieke loopbaan heeft gekregen. De soepkoker die hij kreeg en die hij aan iemand anders heeft gegeven staat daar zelfs op, maar ook de kaartjes voor wedstrijden en de uitnodigingen voor feesten. Met de waarde erbij en ook nog of hij wel of niet naar een evenement is gegaan.
© 2017 - 2024 Singalees, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wie is Jesse Klaver van GroenLinks?Wie is Jesse Klaver van GroenLinks?Jesse Klaver werd op 1 mei 1986 geboren in Roosendaal. Zijn moeder is Nederland-Indisch en zijn vader van Marokkaanse af…
Het nut van klaver in een gazonHet nut van klaver in een gazonKlaver wordt door veel mensen aanzien als een vervelend onkruid dat het uitzicht van hun gazon of tuin verpest. Met alle…
De gezonde klaverDe gezonde klaverIedereen kent de klaver wel en bij voorkeur vinden we de bekende ‘klaver vier’, want die zou geluk brengen. Minder beken…
Bemesting van de grond door klaverBemesting van de grond door klaverKlaver is een veelvoorkomend plantje dat vaak te vinden is in grasvelden. Velen weten niet dat klaver nog een belangrijk…

Verkiezingen: Wat gebeurt er met een blanco stem?Verkiezingen: Wat gebeurt er met een blanco stem?De meesten van ons weten in grote lijnen wel hoe er in Nederland een regering gekozen wordt. Het democratische systeem z…
Taaltechnieken waarmee politici proberen te manipulerenTaaltechnieken waarmee politici proberen te manipulerenHerhalen, herhalen en nog eens herhalen. Als iets maar vaak genoeg herhaald wordt, lijkt het vanzelf waar te worden. Met…
Bronnen en referenties
  • Mediabiografie
  • Website Jesse Klaver Tweede Kamer
  • Leeuwarder Courant
Singalees (1.216 artikelen)
Laatste update: 09-01-2018
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Politiek
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.