Kinderfeestje: thema Toverfeest

Een magisch feestje waarin goochelen en toveren centraal staan. Met de juiste toverspreuk en een beetje magie wordt dit een perfect feestje.

Uitnodiging

Voor de jongens maak je rolletjes van zwart karton. De achterkant maak je dicht met zwart karton. Hierna maak je van een smaller wit strookje een cirkeltje die je aan een kant dichtplakt en die over de zwarte staf past. Zo kun je de goochelstaf openen en hierin je uitnodiging stoppen. Voor de meisjes maakt je op dezelfde manier een roze toverstaf. Aan het witte stukje kun je witte en roze sliertjes crêpepapier bevestigen. Natuurlijk moeten ze de goochel- of toverstaf wel meenemen naar het toverfeestje!

Aankleding/Decoraties

Van te voren kun je met de jarige gekleurde puntmutsjes uitknippen en versieren. Door ze aan elkaar te binden maak je een eigen slinger. Uit zwart karton knip je een hoge hoed en plakt daarop een deel van wit konijntje. Roze en gele feeën fleuren de boel lekker op.

Spelletjes

Knutselen

Aan het begin van het feestje maakt iedereen zijn eigen toverhoed. Van gekleurd karton maak je puntmutsen die de kinderen mogen versieren met glitters, stickers, viltstiften, sliertjes papier etc.

Goochelen

Als je zelf een trucje kunt, kun je dit aan de kinderen laten zien. Het is ook leuk om de kinderen een trucje te leren. Als je een groter budget hebt kun je natuurlijk ook een goochelaar laten komen.

Toverspreuk

Op de tafel liggen, met de afbeelding naar beneden, verschillende kaartjes met dieren. Om de dieren in het echt te toveren, zegt elk kind een zelf bedachte spreuk en wijzen dan met hun staf een kaart aan. Oeps, de spreuk is fout en het toverkind is zelf in het dier veranderd dat op de kaart staat. Om weer normaal te worden, beeld het toverkind dit dier uit en moeten de andere kinderen raden welk dier het is.

Toverspreuktocht

Er staat een grote kikker in huis, deze is door een tovenaar betovert. Stippel een route uit waarbij de kinderen onderweg aan de hand van aanwijzingen op zoek moeten naar letters of woorden van een toverspreuk. Aan het eind van de tocht komen ze weer op de feestlocatie en moeten ze de kikker weer terugtoveren naar zijn oorsprong. Als ze de spreuk goed hebben kun je de kikker verwijderen en vinden de kinderen een traktatie, bijvoorbeeld zakjes chips of doosjes rozijntjes. De kikker kun je maken van een stevig groen karton. Het karton buig je krom en zet je vast. De voor- en achterkant maak je dicht. De traktatie kun je erin of eronder verstoppen. Op een ander stuk karton teken je het gezicht van een kikker. Dit knip je uit en plak je op de voorkant. Je knipt ook vier voetjes die je bevestigd aan groene strookjes, die je op zig-zag manier gevouwen hebt. Deze poten plak je natuurlijk aan de zijkanten.

Eten/drinken

Toverdrankjes maken

Je zet diverse kleuren ranja klaar en een kan water. De kinderen kunnen nu hun eigen ranja mengen.

Snoepstafjes maken

Leg verschillende soorten snoep in schaaltjes en geef de kinderen een lange prikker. De kinderen mogen nu hun eigen snoepstafje maken en natuurlijk daarna opeten.

Feeën cakejes

Kun je maken door gewone cakejes af te dekken met witte fondant of glazuur en eventueel verder te versieren met spikkeltjes of smarties. Je kunt de kinderen ook zelf hun cakejes laten versieren.

Uitdeelcadeautjes

Je kunt een fee of een heks maken van een leeg toiletrolletje of iets groter met een leeg keukenpapierrolletje. Deze beplak je met gekleurd papier. Bovenaan plak je een witte strook papier waarop je het gezicht tekent. Met een puntmuts en een cape kun je de basis van dit cadeautje afmaken. In het rolletje kun je snoepjes of een klein cadeautje stoppen. Je kunt ook een rolletje smarties als toverstafje verpakken en meegeven. Natuurlijk mogen ze ook hun eigengemaakte toverstafjes en toverhoeden meenemen.
© 2011 - 2024 Evie99, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kinderfeestjes, binnen en buitenshuisEr is er een jarig hoera hoera, dat kun je wel zien......Het is toch een feest als je kindje jarig is. Een spannende dag…
Het bestaan van kobolden, feeën, elfen en kaboutersHet bestaan van kobolden, feeën, elfen en kaboutersWelkom in het magische land, waar kabouters en elfjes leven. Waar feeën rond toveren en heksen en tovenaars met elkaar d…
Thuis een themafeestje organiserenThuis een themafeestje organiserenHet aanbod van feestjes wordt steeds meer uitbesteed aan derden. Ouders zijn allebei aan het werk, hebben geen tijd om z…
Originele kinderfeestjesOriginele kinderfeestjesTja, zijn ze nog wel origineel te krijgen, de kinderfeestjes? Er is al zoveel en zoveel bedacht, dat het steeds moeilijk…

Kinderfeestje: thema BeroepenfeestKinderen denken nu al na over later, wat ze graag willen worden. De één wil piloot worden, de andere juf, brandweerman,…
Kinderfeestje: thema DierentuinfeestDe meeste kinderen vinden het leuk om naar een dierentuin te gaan en hebben vast wel een eigen favoriete dier. Op dit fe…
Evie99 (18 artikelen)
Gepubliceerd: 22-11-2011
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Ouder en gezin
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.