Kinderfeestje: thema Dierentuinfeest

De meeste kinderen vinden het leuk om naar een dierentuin te gaan en hebben vast wel een eigen favoriete dier. Op dit feestje ga je niet naar de dierentuin toe, maar maak je samen met de kinderen er een echte beestenboel van in dit dierentuinfeestje.

Uitnodiging:

Print een afbeelding van het favoriete dierentuindier van de jarige en plak dit op hobbykarton. Op de achterkant schrijf je de uitnodiging en vraag je de kinderen of ze zin hebben in een beestachtig leuk feestje.

Aankleding/Decoraties:

De afbeelding die je gebruikt op de uitnodiging kun je ook gebruiken voor het maken van een slinger. Daarnaast kun je buiten of bij slecht weer binnen een soort oerwoud maken door prenten op te hangen van bomen en apen. Van dik touw kun je lianen maken die je door je huis of tuin laat hangen. Een bruine tak van karton met daaromheen een groene slang maakt de jungle gevaarlijk. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een ander decor, zoals de savanne of de ijspool. Of palmbomen van bruin en groen karton. Afbeeldingen van diverse dieren zijn natuurlijk ook leuk.

Spelletjes:

Dierenmasker maken

Er zijn tal van mogelijkheden om een dier te maken. Het makkelijkste is om een masker te maken. Als je meerdere soorten hebt, kunnen de kinderen zelf hun favoriete dier uitkiezen. Maar als je gaat schminken kun je beter een ander knutselwerkje kiezen.

Aapje maken

Zorg dat je van tevoren een hoofd van een aapje hebt uitgeprint op bruin papier en twee voetjes en handjes. Dit kun je eventueel ook al uitknippen, net als een strookje bruin papier. De kinderen beplakken een leeg toiletrolletje met bruin papier. Het strookje papier moet zig-zag op harmonica wijze gevouwen worden. Het hoofd wordt aan een uiteinde van het harmonicastrookje bevestigd. Zet het rolletje rechtop en bevestig de andere uiteinde van het strookje bovenaan de voorkant van het rolletje. Met een chinelledraadje kun je een grappige staart maken die je onderaan de achterkant bevestigd. Dit kun je doen door een gaatje te maken in het rolletje, het draadje er doorheen te steken en aan de binnenkant om te buigen. De handjes en voetjes bevestig je ook aan een chenilledraadje. Deze prik je aan de voorkant door het rolletje. Zo maak je een zittend aapje.

Schminken

Misschien kun je zelf goed schminken, zo niet vraag dan iemand die dat wel kan. Ieder kind kan zelf aangeven welk dier ze willen worden; een leeuw, giraffe, panda of een vlinder.

Verzorger mag ik overlopen (variant op ‘schipper mag ik overvaren’)
De verzorger staat in het midden en bepaalt als welk dier de kinderen over mogen lopen.
Verzorgen mag ik overlopen? Ja! Hoe?
Als een aap! Met de geluiden en bewegingen van een jonge speelse aap
Als een gorilla! Op handen en voeten met zware geluiden en als je aan de andere kant bent trommel je natuurlijk op je borst.
Als een giraffe! Je maakt je zo lang mogelijk en loopt op je tenen
Als een ijsbeer! Die heeft het koud, sla je armen om je heen en roept brrrr.
Als een flamingo! Je loopt heel sierlijk en danst bijna
Als een tijger! Tijger zijn snel, dus je rent zo hard mogelijk
Als een vlinder! Je fladdert met je armen en huppelt naar de overkant.
Met een beetje fantasie kun je zo heel veel dieren bedenken. De verzorger probeert de dieren zo snel mogelijk te vangen (te tikken). Als er nog maar een kind over is mag hij de verzorger zijn.

Dieren Pictionary

Verdeel de kinderen in twee groepen. Om de beurt moet een kind een dier tekenen die zijn groepje zo snel mogelijk moet raden. In plaats van tekenen kun je het spel ook zo doen, dat de kinderen het dier zelf moeten nadoen. Het kind heeft bijvoorbeeld 30 seconden de tijd om het te tekenen of uit te beelden. Welk team raadt de meeste dieren?

Wat ben ik

Plak een plaatje van een dier op de rug van een kind. Dit kind mag nu aan de andere kinderen vragen stellen en de andere kinderen mogen hierop alleen ja of nee antwoorden. Bijvoorbeeld: zwem ik in het water? Heb ik een lange nek? Maak ik gekke geluiden? Kunnen ze het dier raden?

Ezeltje prik

Tja, dit oude spelletje kan natuurlijk ook gespeeld worden.

Eten/drinken:

Snoepjes

Maak leuke snoepprikkers in de vorm van dieren door verschillende soorten snoep te gebruiken. Je kunt allerlei dieren maken met een beetje fantasie, wat knutselspullen en diverse snoepjes. Gebruik bijvoorbeeld doosjes rozijntjes die je in gekleurd papier inpakt of een rolletje smarties voor de romp, Je kunt ook een zakje snoep met dierenkoppen kopen en deze gebruiken. En lollies kun je versieren met een plaatje van een dierenhoofd. Zo kun je diverse dieren maken zoals een aap, leeuw, giraffe of vlinder.

Drankje

Aapjes eten natuurlijk bananen en een lekkere bananenmilkshake is zo gemaakt.

Hapje

Een giraffe eet bladeren, maar dat is natuurlijk niet lekker. Je kunt het wel vervangen door een stukje sla, dat ook door schildpadden en konijntjes gegeten wordt. Samen met een lekkere hamburger (vlees voor de leeuwen) kun je een heerlijk broodje maken. Een ander mogelijkheid is om een bepaald dier te maken van eten. Met knakworstjes of snoepjes op prikkertjes kun je bijvoorbeeld een egel of stekelvarken maken. Er zijn verschillende recepten op internet te vinden.

Uitdeelcadeautjes

Bevestig de afbeelding die je op de uitnodiging hebt gebruikt op een prikker en bevestig hieraan een zakje snoep. Je kunt het prikkertje ook in een doosje met rozijntjes prikken. Het doosje kun je eerst inpakken met gekleurd papier dat bij het dier past. Je kunt ook een puntzak vouwen van gekleurd papier en daarop het gezicht van het dier plakken of tekenen. Deze puntzak kun je dan vullen met snoepjes of een klein cadeautje. Natuurlijk mogen ze verder hun knutselwerkje meenemen en gaan ze met een prachtig geschminkt gezicht naar huis.
© 2011 - 2024 Evie99, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Originele kinderfeestjesOriginele kinderfeestjesTja, zijn ze nog wel origineel te krijgen, de kinderfeestjes? Er is al zoveel en zoveel bedacht, dat het steeds moeilijk…
Dierentuin: Burger's zooBent u opzoek naar een leuk dagje uit in de zomer en/of winter? Dan is Burger's zoo een geslaagd idee! Burger's zoo is e…
Dierenverzorger in de dierentuinDierenverzorger in de dierentuinVeel mensen vinden het leuk om met dieren te werken. Een populair beroep is bijvoorbeeld dierenverzorger in de dierentui…
Een uniek themafeest voor volwassenen: Het P-feest!Een uniek themafeest voor volwassenen: Het P-feest!Stel, je wilt als familie of vriendengroep een leuk en origineel weekend of feest organiseren, maar weet totaal niet wat…

Kinderfeestje: thema ToverfeestEen magisch feestje waarin goochelen en toveren centraal staan. Met de juiste toverspreuk en een beetje magie wordt dit…
Hechting, hoe verloopt hechting bij een mens en een kind?Hechting, hoe verloopt hechting bij een mens en een kind?Een pasgeboren baby is volledig afhankelijk van de zorg van een volwassene. Daarom doet een kind van alles om de moeder…
Evie99 (18 artikelen)
Gepubliceerd: 22-11-2011
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Ouder en gezin
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.