Een onbekende biologische vader

Een onbekende biologische vader Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 kinderen een andere biologische vader heeft dan gedacht. Het zou je maar gebeuren, dat je op een dag te horen krijgt dat alles anders is dan je dacht. Soms valt dan ineens alles op zijn plek, maar ook kan het voelen alsof je leven op een leugen is gebaseerd.
Een beetje speurwerk op internet leidt direct tot diverse websites waar mensen hun verhalen vertellen. Als blijkt dat jouw vader toch niet jouw vader is, dan voelt alles aan als een leugen. Als volwassene kan je je misschien nog voorstellen dat je moeder als vrouw eens een misstap heeft begaan, een affaire, een avontuurtje, of een buitenechtelijke relatie? Misschien hadden je ouders een time out en is het toen gebeurd? In elk geval zou je het van een andere vrouw misschien nog begrijpen, maar van je bloedeigen moeder is erg lastig.

Moeder verzwijgt biologische vader

Vaak wordt er door de moeder gekozen om te zwijgen. Uit schaamte, maar voornamelijk uit angst.
De redenen hiervan lopen uiteen:
  • Angst voor onbegrip van de partner
  • Angst voor het kwijtraken van het bestaande gezin
  • Angst om op straat gezet te worden als toekomstig moeder
  • Angst voor verlies van familie en andere sociale contacten

Vragen over afkomst

Zeker 600.000 mensen in Nederland kampen met vragen over hun afkomst en zeker een derde daarvan heeft het er emotioneel zwaar mee niet te weten waar ze precies vandaan komen. Het beheerst hun leven. Kinderen blijken vaak wel een gevoel te hebben gehad dat er iets niet klopte. De puzzel valt dan gedeeltelijk in elkaar. De wetenschap dat je vader dus niet de biologische blijkt te zijn, voelt dan soms als een opluchting.

Wie is je biologische vader dan wel?

De mens wil weten waar hij vandaan komt. Waar zijn wortels liggen. Als je vader niet jouw vader blijkt te zijn, dan rijzen er al snel andere vragen.
Wie is dan je vader? En waar was hij toen? En waar is hij nu? Waarom heeft hij geen contact onderhouden? Wat is zijn kant van het verhaal? Maar je bent vooral nieuwsgierig naar zijn uiterlijk. Lijk je op hem? En hoe is zijn karakter? Hebben jullie overeenkomsten? Uiteindelijk leiden deze vragen tot de vaak onvermijdelijke zoektocht naar de wortels van je bestaan.

Media

Programma's als Spoorloos en DNA Onbekend besteden aandacht aan dit soort onderwerpen. Als het spoor doodloopt, kan het helpen deze programma's in te schakelen om je te helpen bij het vinden van je vader. De wortels van je bestaan vinden, geeft rust en draagt daardoor bij aan de verwerking.
© 2011 - 2024 Madeleine79, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een niet-erkend kind als erfgenaam (biologische) vader?Een niet-erkend kind als erfgenaam (biologische) vader?Soms duikt na het overlijden van een broer een niet-erkend kind op. Uw broer heeft nooit iets laten weten van een buiten…
Turkse taal: benamingen voor familieIn de Turkse taal wordt er voor bijna ieder lid van een familie een andere benaming gebruikt. Als je begint met Turks te…
Juridische gevolgen van vaderschapAls biologisch vader ben je niet direct juridisch vader. Toch brengt slechts dit laatste rechten met zich mee. Lees de a…
Je donorvader zoeken: erachter komen wie je donorvader isJe donorvader zoeken: erachter komen wie je donorvader isAls je niet weet wie je vader of je moeder is, is dat vaak heel moeilijk. Geadopteerde kinderen krijgen vaak te maken me…

Geven van borstvoeding bij baby'sGeven van borstvoeding bij baby'sAls je net een kindje hebt gekregen, dan wil je er zo goed mogelijk voor zorgen. Het is dan ook belangrijk dat het kind…
Je kind verslaafd aan smartphone, iPhone, iPad, etcmijn kijk opJe kind verslaafd aan smartphone, iPhone, iPad, etcWe zouden onze smartphone, iPhone, iPad, laptop enz. niet meer willen en kunnen missen. Maar als je nog kind bent belemm…
Bronnen en referenties
  • SVV
Madeleine79 (43 artikelen)
Laatste update: 01-10-2018
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Ouder en gezin
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.