Communie- en lentefeesten: leuke sites

Communie- en lentefeesten: leuke sites Een communie-of lentefeest organiseren, een hele klus. U wilt het beste voor uw kind, u wilt er een onvergetelijke dag van maken. Maar u wil ook niet de hele dag rondhollen van hier naar daar. Om door de bomen het bos te zien, enkele leuke sites waar u terecht kan voor ideeën en hulp. Voor een perfecte locatie, voor een leuke attractie en voor het perfecte natje en droogje. Stel u voor: de hele familie is er, maar er zit echt geen sfeer in het feestje. Ooms en tantes zitten te zeuren over die goede ouwe tijd, de kinderen vervelen zich en maken constant ruzie en u loopt over en weer tussen gasten en keuken. Geef liever wat uit handen zodanig dat u zelf ook kan genieten!

Het feest opluisteren

De onhandige ober

Huur eens een onhandige ober in. Deze man zal eerst uw gasten met verstomming slagen door zijn onhandigheid en zijn onwetendheid, en daarna zal iedereen goed om hem moeten gieren. Hij zal alles verkeerd doen: de gasten rode wijn geven in plaats van witte, alles laten vallen, struikelen, etc. Alles, behalve brutaal zijn en uw gasten beledigen. Uw persoonlijke Manuel uit Fawlty Towers. Neem hiervoor een kijkje op www.voorjongenoud.be. Vanaf 250 voor twee uur.

Circus, goochelaars en clowns

Ook hiervoor kan u een kijkje nemen op de site www.voorjongenoud.be. Kindergrime, ballonnenshows, clowns, goochelaars, u kan er voor alles terecht. Maar er zijn wel meer sites waar u op terecht kan voor dit soort animatie. Ook op www.papa-chico.be hebt u een ruime keuze voor animatie allerlei. Voor een show moet u toch ook op een 250 rekenen. U kan ook een circusworkshop laten geven aan de kinderen. Specialisten leren de kinderen de knepen van het vak. Hier zit u rond de 400 . Doet u het liever zelf, huur dan een circuskoffer voor 100 , levering inbegrepen. Ook voor catering en materiaal kan u bij papa Chico terecht. Neem zelf eens een kijkje op hun site om alle mogelijkheden uit te pluizen. Bij www.animatiespecialist.be kan u bvb. de Dalton sisters (van Junior Eurosong en het liedje Chihuahua) huren voor een twintigtal minuten. Zij geven dan een optreden gevolgd door een meet en greet. Voor nog meer leuke adressen en ideetjes, kan u een kijkje nemen op www.kinderanimatie.start.be en onder "kinderanimatie" vindt u een hele lijst leuke firma's die gespecialiseerd zijn in het tot het succes maken van ieder kinderfeestje.

Materiaal huren

In het verhuren van materiaal zoals springkastelen, rodeostieren of trampolines hebben ook enkele firma's zich gespecialiseerd. Op www.kinderanimatie.start.be vindt u onder attractieverhuur ook een hele reeks firma's die zijn gespecialiseerd in de verhuur van de soms gekste dingen. Binnenspelen, trampolines, springkastelen in alle maten en alle vormen. Op www.adventure-ent.be kan u bvb. een pakket van 10 volksspelen naar keuze huren voor slechts 80 voor een hele dag. Ook ballenbaden en reuze schaakspelen zitten in het assortiment van sommige verhuurfirma's.

De kinderen creatief bezighouden

Wat dacht u van een themakoffer? In deze koffer zitten attributen in een bepaald thema. Goed voor uren plezier aan een betaalbare prijs, zo'n 20. Kijk hiervoor op www.schatkoffer.be. Op deze site die leuke creatieve ideeën heeft gebundeld vindt u ook een sprookjesfeest en circusattributen. Ook workshops allerlei vindt u op internet. Scrapbooking, koken, knutselen, fotografie, alles kan tegenwoordig aan huis.

Eten en drinken

Op de site www.cocktails.startpagina.be vindt u een greep uit verschillende formules, gaande van cocktailworkshops, cocktailcatering, foodcatering tot chocoladefonteinen. Voor elk wat wils dus.

Drinken

Op de site www.cocktailsensation.be vindt u een aantal formules voor een workshop cocktails maken en proeven. Weg saai feestje, iedereen maakt plezier! Gaat u naar de hierboven vermelde startpagina dan vindt u een heleboel adressen van firma's die cocktailworkshoppen organiseren of die met een ambulante cocktailbar tot bij u thuis komen. Ook voor kinderen, want de cocktails kunnen ook alcoholvrij worden bereid. Voor wie niet zo van alcohol op een feestje houdt is er ook www.smoothielovers.be. Zij brengen u smoothies en sappen naar keuze aan huis.

Traiteurs

Ook voor een ruime keuze aan traiteurs en foodcatering kan u terecht op de startpagina. Op www.vannuchi-events.be kan u chocoladefonteinen huren. Leuk om het feestje af te ronden en steeds een succes!

De locatie

U kan het feestje thuis geven. Hiervoor kan u een hoop materiaal huren, van partytenten tot borden, glazen en bestek. Op www.bobex.be kan u een aantal offertes aanvragen voor het materiaal dat u nodig hebt. Vrijblijvend, zonder verplichtingen. U kan het feestje ook elders geven. In een attractiepark, in een bungalowpark. Op een boot. Voor ideeën kan u terecht op de site www.rivertours.be. Of op de site van www.janplezier.be. Hier kan u een feestje geven met een thema: pannenkoeken of ribbetjes. Niet erg chique misschien, maar wel heel leuk en gezellig. Op zoek naar een chique zaal, met een grote tuin. Kijk hier bvb. op www.feestzaalscala.be. Een theaterzaal uit de jaren twintig, volledig gerestaureerd in 2000. U kan natuurlijk ook vragen aan uw sportclub of jeugdvereniging of u een zaal bij hen mag huren. In dat geval moet u zelf opruimen achteraf en alles terug op zijn plaats zetten. Misschien iets meer werk achteraf, maar het is er misschien iets ruimer dan bij u thuis.

Zo, met dit overzichtje van sites kan u al aan de slag en hebt u al wat ideetjes voor een geslaagd feestje! Nu nog een stralende zon, maar spijtig genoeg bestaat daar geen site voor... hiervoor zal u op een beetje geluk moeten rekenen!
© 2010 - 2024 Mapa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Chocoladefontein, feestelijk genietenWilt u op een zondagmiddag eens iets bijzonders serveren bij de thee, een bijzondere traktatie op kinderfeestje serveren…
5 heerlijke cocktails met aardbeienlikeur5 heerlijke cocktails met aardbeienlikeurIn dit artikel komen verschillende lekkere cocktails aanbod met aardbeienlikeur. De recepten zijn allemaal erg verschill…
De lekkerste roomcocktailsDe lekkerste roomcocktailsEr zijn honderden verschillende cocktails, elk met z'n eigen kenmerk (kleur, geur, vormgeving etc.). Room is in sommige…

Als je kind gaat experimenteren met drugsAls je kind gaat experimenteren met drugsWat doet het met je als ouder als je ontdekt dat je kind experimenteert met drugs? Denk je als ouder dat experimenteren…
Hoe start je een moeilijk gesprek met je puber?Hoe start je een moeilijk gesprek met je puber?Opvoeden, hoe begin je een moeilijk gesprek met je puber kind? Hoe begin je als ouder over gevoelige onderwerpen zoals d…
Mapa (704 artikelen)
Laatste update: 05-06-2015
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Ouder en gezin
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.