Leuke dingen om te doen op een kinderfeestje

Wanneer de kinderen jarig zijn komt dit vaak met de wens dat ze een feestje willen geven. Maar hoe gaan we dat aanpakken? Veel ouders hebben er problemen mee om een leuk thema te verzinnen dat alle kinderen leuk vinden. Als er eenmaal besloten is wat voor thema er komt, wat ga je dan doen met de kinderen? Hiervoor een artikel over leuke dingen om te doen op een kinderfeestje!

Het organiserende werk voorafgaand aan het feestje

Voordat het echte feest kan beginnen moet er natuurlijk eerst nog wat dingen geregeld worden. Begin met het vaststellen van een datum voor het feestje. Meestal is een feestje van 3 a 4 uur lang genoeg. Als je ook wilt gaan eten met de kinderen moet je hier meer tijd voor uittrekken. Bepaal vervolgens hoeveel kinderen je op het feestje wilt ontvangen. Probeer zoveel mogelijk kinderen van dezelfde leeftijd uit te nodigen en bedenk van te voren of de kinderen bij elkaar passen. Als een feestje te druk wordt is dat minder leuk voor de jarige, ook al zal hij of zij het hier niet mee eens zijn. Bedenk vervolgens of je een thema aan het feestje wilt geven. Een paar leuke mogelijkheden hiervoor zijn;
  • Middeleeuwen
  • Hawai
  • Barbie
  • Een bekende tv serie
  • Paarden
  • Voetbal
  • Piraten
  • Enzovoort

Leuke dingen om te doen (zonder thema)

Veel ouders vinden het lastig om iets leuks te verzinnen om te doen wanneer alle kinderen er zijn. Ook als er geen thema is gekozen zijn er genoeg leuke dingen om te doen.

Speurtocht

Een speurtocht doet het altijd goed met kinderen. Het leukste is om er een soort vossenjacht van te maken. Een nadeel hiervan is dat je meerdere mensen nodig hebt. Dus als je in je eentje bent gaat dit misschien wat lastiger. Je kan ook voor de stokjes methode gaan. Zet stokjes in de grond die wijzen naar de richting waar de kinderen heen moeten lopen. Leg als beloning een grote zak chips neer of iets dergelijks. Wanneer ze 'de schat' dan gevonden hebben, zijn ze meteen weer zoet met het eten van de chips.

Koekhappen

Oud Hollands koekhappen doet het altijd goed! Het is veel leuker om het allemaal tegelijk te doen. Span een touw door de kamer heen en hang aan het touw allemaal kleinere stukken touw. Bindt hieraan stukken ontbijtkoek vast. Laat de kinderen hun handen op hun rug doen en eventueel met een blinddoek naar de koek happen!

Leuke dingen om te doen (met thema)

Kastelen bouwen

Wanneer het thema met ridders of middeleeuwen te maken heeft, is het leuk om met de kinderen hun eigen kasteel et bouwen. Dit is makkelijk te doen, neem voor ieder kind een grote kartonnen doos. Teken hier met de kinderen de torens op en knip de bovenste randen van de doos af. Op deze manier heb je al een klein vierkant kasteel. De kinderen kunnen hun kasteel nu verven en beplakken met papier/glitters enzovoort. Als je wilt dat de kinderen de kastelen direct mee naar huis nemen kun je ze droogmaken met een haardroger.

Voetbalshirt maken

Met het thema voetbal is er natuurlijk niets leukers dan een eigen voetbalshirt te maken. Koop (of laat de kinderen zelf meenemen) een wit t-shirt. De kinderen kunnen nu het t shirt versieren zoals zij dat willen met lijm, naald en draad en verf. Ook deze kunnen wanneer geverfd of gelijmd weer versnelt gedroogd worden met een haardroger.

Potje voetbal

Een potje voetbal doet het altijd goed. Het maakt het natuurlijk nog veel leuker als je in je eigen voetbalshirt mag spelen! Een simpel doel maken met 2 flessen water is al genoeg. Het hoeft niet met de eredivisie regels gespeeld te worden, maar blijf wel opletten dat de kinderen er geen potje rugby van maken.

Pony rijden

Bij maneges kun je vaak een pony huren voor een dag, dit samen met begeleiding. Dat is natuurlijk een leuke afsluiter voor een paarden feestje.

Hawai hoepel

Het maken van een hoepel is leuk bij een hawai feestje. Neem een stuk touw of een riem. Laat de kinderen hier gekleurde slierten papier of draad aan hangen. Zo maak je een fleurige hoepel waar de kinderen lekker in kunnen hoepel dansen.
© 2009 - 2024 VMusic, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kinderfeestjes met laag budgetVoor kinderen is het het belangrijkste feestje van het jaar, hun feestje met vriendjes en vriendinnetjes. Dagen van te v…
Kinderfeestje spelletjes, schatzoeken, apekooi, speurtochtSteeds vaker besteden ouders hun kinderfeestjes uit door ergens op locatie te gaan. Een kinderfeestje, voor kinderen tot…
Kinderfeestjes, binnen en buitenshuisEr is er een jarig hoera hoera, dat kun je wel zien......Het is toch een feest als je kindje jarig is. Een spannende dag…
10 goedkope ideeën voor een kinderfeestje!Het kan soms heel lastig zijn het geschikte idee te vinden voor een kinderfeestje voor uw kind. Het ene is te duur, het…

Kraamvisite: het bezoek aan de baby én de ouders9 maanden lang zit iedereen in spanning en dan is het zover: de geboorte van een baby. Deze feestelijke gebeurtenis word…
Adoptie: Hoe besluit ik om wel of niet te adopteren?Wanneer je interesse hebt in adoptie maak je een goede stap door je te informeren over wat adoptie nu precies inhoudt. K…
Bronnen en referenties
  • www.kinderfeestje.spelletjes-voor-kinderen.nl
VMusic (131 artikelen)
Gepubliceerd: 03-10-2009
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Ouder en gezin
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.