Slaapwekker of slaaptrainer helpt kind bij opstaan uit bed

Slaapwekker of slaaptrainer helpt kind bij opstaan uit bed Een slaapwekker of slaaptrainer leert je kind spelenderwijs wanneer het is toegestaan uit bed te komen. Slaapwekkers of slaaptrainers zijn er in diverse varianten. Zo zijn er wekkers met een dier dat zijn ogen sluit en pas opent wanneer het tijd is om op te staan. Ook zijn meer geavanceerde soorten die langzaam aftellen naar het moment dat het tijd is om op te staan zodat het kind echt leert omgaan met het begrip van tijd. Zo zijn er populaire slaapwekkers van onder meer KidSleep, Zazu, VTech en Nijntje.

Inhoud


Je kind leren wanneer het uit bed mag

Elke ouder kent het wel: het is weekend en je wilt lekker uitslapen, maar om vijf uur 's nachts staat je jongste naast je bed met de vraag of hij of zij al beneden mag gaan spelen. Het slaapritme van jonge kinderen kan soms met de maand verschillen en veel ouders vinden het moeilijk om aan hun kinderen op een begrijpelijke wijze over te brengen dat ze toch echt nog even op bed moeten blijven liggen. Het gebruik van een slaapwekker of slaaptrainer kan in dat geval een uitkomst bieden. Slaapwekkers of slaaptrainers zijn klokjes die kinderen al spelenderwijs leren wanneer ze uit bed mogen komen. Dit kan bijvoorbeeld door een scherm waarop een plaatje verandert waarbij het kind pas uit bed mag komen wanneer een bepaald plaatje getoond wordt. Ook kan op een interactieve manier het verstrijken van de tijd duidelijk gemaakt worden. Er zijn diverse verschillende soorten slaapwekkers op de markt, variërend van simpel tot uiterst geavanceerd.

KidSleep Classic Slaaptrainer

De KidSleep Classic Slaaptrainer werkt eenvoudig maar effectief. Het gaat om een klok met één groot en één klein scherm. Op het kleine schermpje wordt de tijd digitaal weergeven. Het grote scherm bestaat uit twee plaatjes: één van een slapend figuurtje en één van een actief figuurtje. Bij het naar bed gaan is het slapende figuurtje verlicht. Is de tijd aangebroken dat het kind uit bed mag komen dan licht het actieve figuurtje op. Je vertelt je kind simpelweg dat het jou pas wakker mag maken wanneer het actieve figuurtje brandt.

Kidsleep Kidklok 2-in-1 Slaaptrainer

Naast de KidSleep Classic Slaaptrainer is er ook de geavanceerdere Kidsleep Kidklok 2-in-1 Slaaptrainer. Hierbij wordt het kleinste scherm gevormd door het nog-even-slapen-lampje en heeft het daarnaast een grotere analoge wekker. Deze geeft met wijzers de tijd aan. Een omgekeerde wijzer geeft daarnaast aan hoe lang het nog duurt voor het kind uit bed mag. Zo leert het spelenderwijs omgaan met het begrip van tijd. Tevens heeft de wekker drie verschillende wektonen en een snoozefunctie. De Kidsleep Kidklok 2-in-1 Slaaptrainer is verkrijgbaar in verschillende kleuren waaronder wit, blauw, groen en roze en met verschillende thema's waaronder Hello Kitty.

ZAZU Sam Schaap Slaaptrainer

De ZAZU Sam Schaap Slaaptrainer is een slaapwekker in de vorm van een schaap. Wanneer je de wekker instelt dan gaan de ogen van het schaap dicht op het moment dat het tijd is om te gaan slapen. Het scherm achter de klok is dan donkerblauw van kleur. Als het niet lang meer duurt voor je kind mag opstaan dan wordt het scherm geel. Om kinderen aan te leren hoe lang een half uur duurt verschijnen een half uur voor ze mogen opstaan twaalf sterretjes op het scherm die één voor één verdwijnen. Is het tijd om op te staan dan wordt het scherm groen, verschijnt er een zonnetje en doet het schaap zijn ogen open. Je kind weet dan dat het toegestaan is om uit bed te komen.

Zazu Bobbie Slaaptrainer en Kinderwekker

De Zazu Bobbie Slaaptrainer en Kinderwekker is een eenvoudige slaaptrainer die simpeler en daarmee ook goedkoper is dan de ZAZU Sam Schaap Slaaptrainer. Op de Zazu Bobbie Slaaptrainer en Kinderwekker stel je eenvoudigweg de tijd in dat een kind uit bed mag komen. Wanneer je de klok instelt dan sluit beer Bobbie zijn ogen. Je kunt je kind dan vertellen dat het pas uit bed mag komen en papa en mama wakker mag maken op het moment dat de ogen van de beer opengaan. Wil je ook daadwerkelijk dat je kind gewekt wordt op een bepaald tijdstip dan kun je bij het opengaan van de ogen een geluidje af laten spelen. Mag je kind ook best nog even doorslapen dan kun je het geluid ook uitzetten waardoor het niet gewekt wordt.

Nijntje Slaaptrainer

Menig kind groeit op met Nijntje. Nu kan Nijntje ook ingezet worden om een kind te leren wanneer het tijd is om op te staan. De Nijntje Slaaptrainer bestaat uit een Nijntje-figuurtje dat in bed ligt met daarbij een wekker. Wanneer je een balkje op de zijkant van de wekker vijf seconden ingedrukt houdt dat sluit Nijntje de ogen. Je kunt je kind vertellen dat Nijntje gaat slapen en dat hij of zij pas uit bed mag komen wanneer Nijntje de ogen weer geopend heeft. De tijd stel je zelf in. De Nijntje Slaaptrainer is er in verschillende kleuren.

VTech Mijn Slaapwekker Vriendje

De VTech Mijn Slaapwekker Vriendje is een slaapwekker in de vorm van een kat die kinderen in de leeftijd van 36 maanden tot 6 jaar leert wanneer het tijd is voor de verschillende dagelijks terugkerende handelingen. Zo kun je verschillende meldingen instellen voor wanneer het tijd is om te eten, in bad te gaan, te gaan slapen en weer op te staan. Wanneer je op de klok klikt wordt uitgesproken hoe laat het is. Tevens kan de VTech Mijn Slaapwekker Vriendje verschillende rustgevende melodieën afspelen en slaapliedjes spelen.
© 2018 - 2024 Dessal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Educatieve app: de tuin van NijntjeWie is er niet opgegroeid met de boeken van Dick Bruna over Nijntje? Van Nijntje is een aantal educatieve apps ontwikkel…
Speelgoed 1 jaar, 2 jaar en 3 jaar: jongens en meisjesSpeelgoed 1 jaar, 2 jaar en 3 jaar: jongens en meisjesOp zoek naar tips voor speelgoed voor kinderen van 1 jaar, 2 jaar en 3 jaar? Het is geen gemakkelijke opgave om geschikt…
Nijntje: Dick Bruna’s konijntje wereldberoemdNijntje: Dick Bruna’s konijntje wereldberoemdIn 1955 verschijnt het eerste boek over nijntje. Een klein wit getekend konijntje. Het is dan dat Dick Bruna tijdens een…

Zwangerschap: babyshower, gender reveal party en kraamfeestZwangerschap: babyshower, gender reveal party en kraamfeestWe kunnen wel stellen dat anno 2018 de zwangerschap van een vrouw en de geboorte van een baby goed worden gevierd. Net a…
Karakterisering van kinderen met het 'enigkindsyndroom'Karakterisering van kinderen met het 'enigkindsyndroom'Er zijn veel vooroordelen over kinderen die opgroeien zonder broertjes of zusjes. Ieder enig kind heeft wel eens moeten…
Bronnen en referenties
Dessal (1.118 artikelen)
Laatste update: 27-04-2020
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Ouder en gezin
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.