Cadeaus voor Vaderdag

Cadeaus voor Vaderdag Cadeautjes bedenken is voor de een heel simpel en voor de ander is het reuze moeilijk. Omdat je zelf misschien niet zo creatief bent, omdat de man weinig hobby’s heeft of omdat hij toch niet zo graag in de belangstelling staat. Toch zijn er genoeg mogelijkheden om eens een alternatief te geven voor de bekende sokken, stropdas of tuinartikelen. Ook als het budget klein is.

Vaderdag, waar komt het vandaan?

Vaderdag vieren we op de 3e zondag van juni en zet de vader in de spotlight. De rol van de vader, zijn plichten en hoe hij in het leven staat (ook naar de medemens) wordt als het ware gevierd. In de Verenigde Staten is Vaderdag ontstaan en volgens de overlevering zou het om een dame gaan die haar vader wilde eren (hij had alleen 6 kinderen opgevoed). Sonora Smart Dodd zou door degene die een jaar eerder Moederdag introduceerde, te weten Anna Jarvis, geïnspireerd zijn. Toch duurde het nog tot vlak voor de Tweede Wereldoorlog voordat het in Nederland gevierd werd en inmiddels wordt het commercieel steeds meer uitgemolken, om mensen zo ook voor een dergelijke dag aan het kopen te zetten.

Anders dan anders, wat geef je dan?

Je wilt een beetje origineel uit de hoek komen, dan is het voor veel partners en kinderen nog niet zo eenvoudig om iets leuks te komen. Enkele suggesties. De sokken en stropdassen vinden velen toch wel afgezaagd en eerlijk is eerlijk er is zoveel leuks te koop. Dat kan allemaal net iets origineler. Enkele voorbeelden waar je aan kunt denken:
 • Matching zwembroek, niet dezelfde kleur als je bikini of badpak, maar wel een waar bijvoorbeeld een kleur van terugkomt in je eigen badkleding. Bovendien geeft het je de mogelijkheid even naar een model te kijken, wat je zelf ook prettig vindt om naar te kijken. Is het de man die graag shirts draagt, geef er dan een bijpassend shirt bij. Als hij het ook op het strand draagt in tweevoud, altijd handig als er een in de was ligt.
 • Voor een specifieke hobby vinden de meeste mannen het leuk om een aanvulling te krijgen, vergewis je er wel van dat je het juiste hebt. Ook dat vinden veel mannen belangrijk. De trein, de camera, het tuingereedschap, de schildersmaterialen of de sportartikelen. Het geldt eigenlijk voor alles, dus verdiep je eerst even in, voordat je bij de winkel staat en het niet meer weet. Niets is zo’n domper als je met iets van een concurrerend merk thuiskomt.
 • Voor de man die graag kookt kunnen speciale kookboeken voor mannen, jawel die zijn er, ook een leuke aanvulling zijn en kijk dan meteen voor een leuke mannenschort. Verder zijn er ook voor de man speciale setjes olie en azijn, peper en zout of slacouverts.
 • Een grappig cadeautje geven? Denk aan een pizzasnijder in de vorm van een schaar, een bakje voor losse thee in de vorm van een haai of oordopjes in de vorm van een hippe rits.
 • Is het een man die goede lichaamsverzorging belangrijk vindt of help je hem als partner daar graag mee? Heerlijke mannengeuren zijn altijd goed (bijvoorbeeld Chanel, Jill Sander of Dior), maar denk ook eens aan het haar van de man. Als het allemaal wat dunner wordt, is een product wat helpt in het proces tegen haaruitval misschien iets (bijvoorbeeld van Sensai), maar als het gevoelig ligt kan het juist averechts werken (voorzichtig dus). Of gewoon shampoo en lichaamsverzorging in een, maar dan een van een merk wat niet naar een toiletreiniger ruikt (bijvoorbeeld van L’Occitane).
 • Is de man iemand die graag iets actiefs onderneemt, dan is de bekende “pluim” of variant hierop wellicht iets, maar je kunt ook zelf een tripje boeken (moet je wel zeker weten dat hij het leuk vindt) en hem de folder ingepakt geven.
 • Klein budget? Neem vader dan mee (eventueel met kinderen) de natuur in en maak bijvoorbeeld een blote voeten wandeling. Even wennen, maar erg leuk en er zijn er genoeg in Nederland.
 • Bron: Eigen neefje - AnnastaalBron: Eigen neefje - Annastaal
  Kinderen geven graag iets wat ze zelf hebben gemaakt en daar zit ook meteen iets fysieks in. Tekeningen, knutselwerken etc. zijn altijd leuk. Maar laat je kind anders eens iets met speciale verf op een T-shirt voor hem tekenen of schilderen. Gewoon enkele witte shirts of juist aparte kleurtjes en aan de slag gaan met de kids.

Tot slot

Soms is het heel eenvoudig, maar verdiep je in de man en je komt vanzelf iets tegen wat je kunt uitvergroten, iets toe kunt voegen of een grappig statement mee kunt maken. Zolang de ondertoon vanuit met de beste bedoelingen is, voegt het op een of andere manier altijd iets toe. En let ook eens op de blije gezichtjes van kinderen, kinderen geven graag. Succes met de zoektocht.
© 2013 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Knutselen voor vaderdagKnutselen voor vaderdagVaderdag komt er weer aan en wat is er leuker dan een zelfgemaakt cadeautje te kunnen geven aan papa.
Vaderdag: Orginele en leuke cadeautips voor mannenVaderdag: Orginele en leuke cadeautips voor mannenLeuke cadeautips voor mannen zijn altijd welkom. Iedere 3e zondag in juni van een jaar vieren we Vaderdag. Vaderdag is e…
De oorsprong van VaderdagDe oorsprong van VaderdagVaderdag wordt elk jaar weer gevierd in heel veel landen. Vaders worden in het zonnetje gezet, krijgen cadeautjes en vol…
Vaderdag cadeautjes om zelf te makenVaderdag cadeautjes om zelf te makenWe willen allemaal wel eens een keer origineel uit de bus komen bij Vaderdag. Het meest afgezaagde zelfgemaakte cadeau g…

Een goed kinderdagverblijf of goede gastouder voor uw kindjeEen goed kinderdagverblijf of goede gastouder voor uw kindjeGoede opvang voor uw kindje is best te vinden, maar er moet wel naar een paar punten gekeken worden. Ouders willen immer…
De boomerang-generatie: terug naar mama en papaDe boomerang-generatie: terug naar mama en papaHet leven is niet gemakkelijk voor jonge mensen. Er is veel werkloosheid, mensen die een job hebben worden vaak ontslage…
Bronnen en referenties
 • Afbeelding bron 1: Eigen neefje - Annastaal
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 03-06-2013
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Ouder en gezin
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.