Paasknutsels voor kinderen

Paasknutsels voor kinderen Pasen kondigt het begin van de lente aan. De tijd om er op uit te gaan en te genieten van de natuur. Maar een bezoek aan de kinderboerderij wordt nog spannender wanneer er daarna thuis geknutseld wordt met eieren, kippen, kuikentjes en lammetjes. Vooral leuk om dit te doen met de kleintjes die nog niet naar school gaan. Hier volgen wat leuke knutselideetjes.

De placemat

Voor het paasontbijt, lunch of brunch wordt vaak van alles uit de kast gehaald. Wat is dan leuker dan een zelf gemaakte placemat onder je bord. Deze placemat bestaat uit een gewoon A4'tje gekleurd, geverfd of beplakt met plaatjes of stickers. Even drogen en daarna het kunstwerk van zoon of dochter lamineren. Een lamineerapparaat hoeft niet duur te zijn om er toch veel plezier van te kunnen hebben. Nog meer knutsels voor de Paas tafel zijn bijvoorbeeld eierdopjes van wc-rolletjes, versierd naar eigen inzicht (bijvoorbeeld met twee lange oren erop en wat snorharen). Je kan ook een servet door de wc-rol knutsel heen halen en dan is het stukje wc-rol getransformeerd tot een servetring.

Een paasmobiel maken

Met Pasen denken we al snel aan een paastak, maar een paasmobiel is ook een leuke blikvanger. Voor deze mobiel plak je een aantal eitjes in het geel of oranje in het midden op elkaar. Je vouwt de kanten uit tot een waaiertje. Aan de bovenkant een draadje eraan en je kan ze mooi ergens ophangen, afgewisseld met andere knutsels of echte chocolade paaseitjes. Natuurlijk kan je deze eitjes in een kleinere vorm ook gebruiken voor aan je paastak.

Een kuikentje maken van pijpenragers

De pijpenrager (liefst een gele) rol je op zodat je een ronde vorm krijgt. Eventueel gebruik je twee pijpenragers. De ene voor het hoofd en de ander voor het lijf. Een paar gele veren voor de vleugels en een rood papiertje of korte pijpenrager erop geplakt als snaveltje. Daarna nog een wiebeloogje erop en je hebt een mooie knutsel.
Bron: Alexas Fotos, PixabayBron: Alexas Fotos, Pixabay

Eieren verven

Je kan gekookte eieren verven, maar ook eieren van papier. Een leuk resultaat krijg je door scheerschuim op tafel te spuiten en hierop verschillende kleuren acrylverf te spuiten. Je maakt hier met behulp van een lepel of ijslollystokje een bont geheel van en doop hier het papieren of gekookte ei voorzichtig in. Laat daarna een paar minuten drogen. Op het papier haal je de overtollige scheerschuim weg met een trekker of plastic liniaal. Op het gekookte ei wachten we totdat de verf er goed ingetrokken is en dan halen we het schuim voorzichtig weg met een doekje. Kleine kinderen vinden niets zo heerlijk als lekker kliederen.

Wil je de eieren daarna nog extra versieren? Maak dan glazuur door poedersuiker te mengen met een paar druppels water en gebruik dit als lijm om de (geverfde) gekookte eieren te versieren met smarties, m&m's en andere felgekleurde snoepjes. Zo krijg je decoratieve snoepstipjes op je gekookte eieren.

Een mandje maken

Bij Pasen hoort natuurlijk eieren rapen. De gekookte eieren zijn hierbij in veel huishoudens inmiddels vervangen door chocolade-eitjes, maar deze moet wel ergens in. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een boterkuipje met hieraan een (gevlochten) touw als handvat. Je kan het touw eraan nieten of twee gaatjes in het bakje maken en het touw hier doorheen rijgen. Laat het kind het geheel zelf verven of beplakken. Om het helemaal af te maken kan je een paashaas knippen van papier en een staartje maken van een klein gekleurd bolletje stof en dit op de zijkant van het mandje plakken. Een mooie knutsel die hij/zij later ook kan gebruiken om eieren te rapen en om de eitjes in te bewaren totdat ze opgegeten zijn.
© 2013 - 2024 Katinka900, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Pasen staat weer voor de deur; hier de leukste paasideeën!Nog even dan is het weer Pasen. Veel mensen vinden het leuk hun huis (en soms zelfs de tuin) paasklaar te maken. In de w…
Christelijke Feestdagen - PasenChristelijke Feestdagen - PasenPasen is een christelijk feest, echter de manier waarop de meeste mensen Pasen vieren (met eieren en de Paashaas) is nie…
Waar komt het verhaal van de paashaas vandaan?Waar komt het verhaal van de paashaas vandaan?Als de dagen langer worden en de zon meer begint te schijnen, komt Pasen steeds dichterbij. De paastakken, paaseieren en…
Pasen, de Paas High TeaPasen, de Paas High TeaSoms wil je voor de Pasen wat anders dan een brunch organiseren. Met Pasen is eten en een feestelijk gedekte tafel steed…

Een origineel babyborrelkaartjeDe meeste mensen onder ons hebben er of willen er ooit wel eentje of meerdere hebben. Kinderen bedoelen we natuurlijk. K…
Je partner vergeven: wel of niet doen?Je partner vergeven: wel of niet doen?Een relatie heb je samen dus is het ook logisch dat je samen dingen doet en onderwerpen bespreekbaar maakt. Maar wat als…
Bronnen en referenties
Katinka900 (661 artikelen)
Laatste update: 23-03-2016
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Ouder en gezin
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.