Een kinderfeestje - spelletjes voor kinderen van 6 - 10 jaar

Een kinderfeestje - spelletjes voor kinderen van 6 - 10 jaar Spelletjes zijn meestal een vast onderdeel van het kinderfeestje. Voor kinderen in de leeftijd van 6 - 10 jaar zijn spelletjes in teamverband leuk en leerzaam. Op deze manier leren kinderen om rekening te houden met elkaar en ontdekken ze dat samenwerken belangrijk is. Competitie wordt in deze fase steeds belangrijker. Als ze willen winnen moeten ze goed samen werken. Ze zullen actief met de spelletjes meedoen en elkaar daarin stimuleren. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de sfeer goed blijft.

Het kinderfeestje

Voor een feestje met wat oudere kinderen is het soms een uitdaging om ze een paar uur bezig te houden. Meisjes vinden het vaak leuk om te knutselen, maar jongens zijn graag actief bezig. Ze moeten hun energie kwijt en dat kan bij actieve spelletjes.

Fruit verkopen

Benodigdheden: krijt

Het spel

Verdeel de kinderen in twee teams. Zet de teams tegenover elkaar met een afstand van 6 - 10 meter ertussen. Trek twee lijnen waar de teams achter moeten blijven. Geef elk kind een fruitnaam bijv. appel, peer, banaan. In allebei de teams zit een kind met dezelfde naam. Dat betekent dat in team 1 bijv. een appel zit en in team 2 ook. Een van de kinderen is de fruitverkoper en mag in het midden gaan staan. De fruitverkoper roept een fruitnaam. De kinderen met die fruitnaam moeten van team wisselen. Tijdens het overlopen kunnen ze worden getikt door de fruitverkoper. Degene die getikt wordt mag de fruitverkoper zijn.

Verkleedestafette

Benodigdheden: kleding

Het spel

Zet een parcours uit en maak het wat moeilijker door onderweg obstakels te plaatsen. Leg het parcours uit zodat de kinderen weten wat er van hun verwacht wordt. Verdeel de kinderen in twee teams. Leg twee stapels met kleding klaar. Beide stapels bevatten dezelfde kledingstukken zoals bijv. jassen, sokken, broeken enz. Nadat het startsein is gegeven moet één kind van elk team zich zo snel mogelijk aankleden, het parcours afleggen, terug komen naar het beginpunt en alles weer uittrekken. Daarna mag het volgende kind beginnen. Het team dat als eerste klaar is heeft gewonnen.

Blind een schat zoeken

Benodigdheden: een schat, (bijv. een zakje chips) pan, blinddoek, houten lepel

Het spel

Een kind wordt geblinddoekt een paar keer rond gedraaid. De pan wordt ergens in de kamer neergezet met de schat eronder. Het geblinddoekte kind krijgt de houten lepel en gaat op handen en voeten op zoek naar de pan. De pan kan worden gevonden doordat het kind met de lepel op de grond slaat. De schat is voor het geblinddoekte kind.

Woorden doorgeven

Bij dit spel moeten de kinderen in een kring gaan zitten en goed naar elkaar luisteren. De jarige mag beginnen met het verzinnen van een moeilijk woord. Dit woord wordt in het oor gefluisterd van het kind dat ernaast zit. Deze fluistert het woord weer in het oor van de volgende. Het laatste kind mag het woord hardop zeggen. Het antwoord is vaak verrassend.

Tekenen met een donkere bril

Benodigdheden: wit papier, pen of stift

Het spel

Hang een vel wit papier op. Laat één van de kinderen een donkere bril opzetten. Vertel zachtjes aan het kind wat hij moet tekenen. De andere kinderen mogen raden wat er is getekend. Het kind met het goede antwoord mag de nieuwe tekenaar zijn.

Puzzelen met letters

Bedenk een woord en schrijf de letters van dat woord op papiertjes. Bij elke letter hoort een vraag die de kinderen moeten beantwoorden. Bij elk goed antwoord krijgen de kinderen een letter. Met deze letters moeten de kinderen het juiste woord puzzelen.

Visnet

Twee kinderen houden elkaars hand vast en vormen zo een visnet. Het net vangt de andere kinderen door ze in te sluiten. Het kind dat is gevangen sluit zich aan bij het net. De kinderen mogen elkaar niet loslaten. Als alle kinderen zijn gevangen is het spel afgelopen. Geef bij dit spel duidelijk de grenzen aan waar de kinderen binnen moeten blijven.
© 2012 - 2024 Liza, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een goedkoop kinderfeestje organiserenEen goedkoop kinderfeestje organiserenKinderfeestje hoeven niet altijd duur te zijn. U kunt een goedkoop kinderfeest organiseren en het toch erg leuk maken vo…
10 goedkope ideeën voor een kinderfeestje!Het kan soms heel lastig zijn het geschikte idee te vinden voor een kinderfeestje voor uw kind. Het ene is te duur, het…
Kinderfeestje - pakjes uitpakken met een spelKinderfeestje - pakjes uitpakken met een spelIedere keer bij een kinderfeestje is het weer de vraag hoe de jarige de kadotjes uit gaat pakken. Soms mogen de kinderen…
Het organiseren van een kinderfeestjeHet organiseren van een kinderfeestjeHet organiseren van een kinderfeestje of partijtje kan een lastige zaak zijn. Het vergt vaak veel denk en regelwerk. All…

Deze spelletjes maken van elk kinderfeestje een succes!Deze spelletjes maken van elk kinderfeestje een succes!Je zoon of dochter is jarig en nu wil je graag een kinderfeestje organiseren. Maar welke spelletjes en activiteiten zijn…
De leukste spelletjes voor kinderen van 6 tot 10 jaarDe leukste spelletjes voor kinderen van 6 tot 10 jaarLeuke spelletjes voor binnen en buiten maken van elk kinderfeestje een groot succes. Kinderen in de leeftijd van zes tot…
Bronnen en referenties
Liza (204 artikelen)
Laatste update: 31-10-2018
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Ouder en gezin
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.