mijn kijk op

Sms chat operator worden: Een droombaan?

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Vanuit je luie stoel sms’en en daar vervolgens geld mee verdienen. Het enige dat je hoeft te doen is vrijblijvend leuk contact hebben met iemand, om vervolgens het geld binnen te laten stromen. Thuiswerk waarvan iedereen droomt.

Wat doe je als sms chat operator?

Als sms chat operator verstuur je sms’jes met je eigen mobiele telefoon naar mensen en krijg daarvoor een bedrag, meestal een paar cent per sms. Meestal reageren de mensen die jou sms’en op advertenties op datingsites, of op erotische reclames op de televisie. Jij zegt dat je de persoon bent van de advertentie, een persoon die dus eigenlijk niet bestaat. Een man of een vrouw, dat maakt niet uit. Vervolgens probeer je zolang mogelijk contact te houden met degene die je sms’t. Er wordt een hele database opgezet van de gespreksgeschiedenis met een bepaalde persoon, dus je kunt zo informatie over een persoon oproepen. Wanneer de persoon aan de andere kant een afspraak met je wil maken, kun je dit gemakkelijk afwimpelen. Maar niet te snel afwimpelen, want hoe meer sms’jes je verstuurt, hoe meer je verdient. Je kunt ook een echte date afspreken, en die vervolgens annuleren met een smoesje. Wanneer je dit als muziek in de oren klinkt, is dit de baan voor jou. Wanneer je een goed geweten wilt houden, moet je er misschien nog eens goed over nadenken.

Verdien je echt geld door sms chat operator te worden?

Je verdient echt geld door sms chat operator te worden. Het betaalt vaak erg slecht voor het aantal uren dat je werkt, maar het betaalt wel. Vaak verdien je maar enkele euro’s per uur.

Wat zijn de gevolgen voor de andere persoon?

De gevolgen voor de andere persoon zijn vaak niet gering. Torenhoge telefoonrekeningen van honderden euro’s en emotioneel gekwetste mensen. Deze personen kunnen vaak maandenlang denken dat ze met een echt iemand aan het sms’en zijn en dat er werkelijk een relatie uit voortkomt. Deze mensen worden dus regelrecht opgelicht. Terwijl jij slechts een paar eurocent per sms’je verdient is de andere persoon vaak een kapitaal kwijt per sms. Dit kan vergaande gevolgen hebben voor die persoon. Ook kunnen zulke personen vaak een grote emotionele schade oplopen. Zij denken namelijk maandenlang dat ze een relatie met iemand hebben en vertellen soms vertrouwelijke dingen. Als blijkt dat dit vertrouwen geschaad wordt is dit natuurlijk zeer onprettig en kan zelfs tot een depressie leiden.

Wie wint er in deze situatie?

De ondernemer is de grote winnaar in deze sms chat zaken. Hij laat de zogenaamde “sms chat operators” werken voor een schamel uurloon, en hij verdient aan de andere kant geld aan de hoge inkomsten van de sms’jes die er verstuurd worden door een onwetende klant. Toen ze bij het programma Tros Radar een aantal van deze sms chat ondernemingen aan de kaak wilden stellen, werd er geen enkele reactie op gegeven. De ondernemingen Dutch Moderating Associates en Rodi Telecom gaven geen gehoor aan vragen en vertelden regelrechte leugens.
© 2009 - 2024 Papillon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Thuiswerk als sms chat operatorThuiswerk als sms chat operatorAls je op zoek bent naar thuiswerk, zie je vaak verschillende oproepen staan voor sms chat operators. Bij dit werk kun j…
Geld verdienen met thuiswerkGeld verdienen met thuiswerkKun je geld verdienen met thuiswerk of is al het thuiswerk onbetrouwbaar? Thuiswerk kan zeker een goede inkomstenbron zi…
Hoe vind je betrouwbaar thuiswerk?Hoe vind je betrouwbaar thuiswerk?Thuiswerk is voor veel mensen iets wat ze graag willen doen. Je kunt vanuit huis werken en ondertussen een zakcentje ver…

Schultes, vader van de etnobotanieEtnobotanie is de studie van gebruiksplanten bij volkeren over de hele wereld. En Richard Evans Schultes is de man, die…
Wat doet de Nurse Practitioner?Wat doet de Nurse Practitioner?In Amerika kent iedereen de Nurse Practitioner al en weet dat deze persoon meer kan dan een normale verpleegkundige maar…
Papillon (75 artikelen)
Laatste update: 17-03-2009
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Opleiding en beroep
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Mijn kijk op…' bevatten naast objectieve informatie ook een persoonlijke mening en/of ervaring.