Hoe maak ik indruk op mijn baas?

Hoe maak ik indruk op mijn baas? Je wilt een goede indruk maken op je werk, maar hoe ga je dat doen? Waar let je baas voornamelijk op? Hoe kun je ervoor zorgen dat je opvalt bij je werkgever? Waar moet je op letten?

Draag rood om aan te geven dat je gefocust, toegewijd en betrouwbaar

Volgens verschillende studies is gebleken dat serveersters die rood dragen meer geld verdienen dan anderen. Als je iemand op kantoor wilt overtuigen of imponeren, zou je kunnen overwegen om een krachtige kleur rood te dragen. De kleur zorgt er over het algemeen voor dat anderen je zien als iemand die gericht, toegewijd en betrouwbaar is.

Bron: Just4you, RgbstockBron: Just4you, Rgbstock

Eerder wakker worden

Als je jouw baas wilt imponeren, kom dan vroeg naar het werk. Hoewel het algemeen bekend is dat nachtbrakers de neiging hebben om slimmer en creatiever te zijn dan ochtendtypes. Toch zijn het de mensen die vroeg wakker zijn die juist betere prestaties op het werk hebben, waardoor ze meer succes in hun carrière en hogere lonen hebben. Mensen die vroeg wakker zijn meestal ook gelukkiger, gezonder en hebben een hogere tevredenheidsgraad in vergelijking met hun vrienden die liever meer het nachtleven verkennen. Gelukkiger zijn betekent ook dat je productiever zult zijn op je werk.

Bron: Brainloc, RgbstockBron: Brainloc, Rgbstock

Laat ze denken dat jouw idee al die tijd al van hun was

Wil je jouw baas opvrolijken met jouw ideeën? Laat ze dan geloven dat het al die tijd hun idee was. Op deze manier zal je baas aan jouw ideeën gaan werken waar jij achter staat, omdat het simpelweg al jouw ideeën waren. Als je iemand die een idee heeft met betrekking tot hen ook op een persoonlijk niveau kan overtuigen, zullen ze een nog grotere betrokkenheid hebben bij dat idee.

Denk twee keer na voordat je iemand anders helpt

Wanneer je iemand anders helpt, kan je dat een goed gevoel geven voor jezelf, maar een studie uitgevoerd door Duitse en Zwitserse onderzoekers vonden dat het niet daadwerkelijk helpt bij je eigen prestaties op het werk. Waarom? Waarschijnlijk omdat je eigen werk wordt onderbroken. Als dit te vaak gebeurt, zal uiteindelijk jouw eigen werk hier onder lijden.

Bron: Ambroz, RgbstockBron: Ambroz, Rgbstock
Natuurlijk is het goed om een goede relatie met je collega op te kunnen bouwen, maar uiteindelijk is het wel de bedoeling dat je bovenop je eigen werk blijft zitten. Zodoende maak je uiteindelijk een beter gevoel bij je baas.

Lach heel veel

Er wordt vaak gezegd dat als je genoeg blijft lachen, je lichaam uiteindelijk denkt dat werk niet zo slecht is. Bovendien ben je dan een meer aangename persoon om in de buurt bij te zijn voor je collega’s en baas. Dus bij de volgende keer dat jij en je baas met een moeilijke situatie te maken krijgen, moet je lachen.
© 2013 - 2024 Mayorfrits, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Baas weigert loon door te betalen ziekte: deskundigenoordeelStel je bent ziek en hebt je ziek gemeld. Maar je werkgever vindt helemaal niet dat je ziek bent en weigert om je loon d…
Een perfecte CV makenEen perfecte CV makenEen Curriculum Vitae (CV) vormt een vast onderdeel van een sollicitatie. Een perfecte CV maken is vrijwel onmogelijk. Do…
Mag een baas de werktijden zomaar veranderen?Soms wil een bedrijf haar bedrijfsvoering veranderen en wordt van medewerkers geëist dat ze op andere tijden gaan werken…
Loonvordering: Help, ik krijg geen salaris! Wat te doen?Loonvordering: Help, ik krijg geen salaris! Wat te doen?Werknemers zitten in een lastig parket, wanneer ze hun loon van hun baas niet ontvangen. Wie geen salaris ontvangt, komt…

Digitale nomade Toulemonde - Thuiswerken op onbewoond eilandDigitale nomade Toulemonde - Thuiswerken op onbewoond eilandJe hebt digitale nomaden, die met een rugzakje met daarin hun laptop de wereld rondreizen en al reizende hun werk doen.…
Ongewone maar aantrekkelijke bijbaantjesOngewone maar aantrekkelijke bijbaantjesMenigeen, zowel man als vrouw, is op zoek naar een bijbaan die wat ongewoner en boeiender is dan bijvoorbeeld afwashulp…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Lusi, Rgbstock
  • www.careerbuilder.nl
  • www.managersonline.nl
  • Afbeelding bron 1: Just4you, Rgbstock
  • Afbeelding bron 2: Brainloc, Rgbstock
  • Afbeelding bron 3: Ambroz, Rgbstock
Mayorfrits (220 artikelen)
Laatste update: 04-01-2014
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Opleiding en beroep
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.