Ideeën voor bedankjes voor de meester of juf

Aan het einde van het schooljaar is het gebruikelijk om je juf of meester een aardigheidje te geven voor de lessen die je van hem of haar hebt gekregen. Kom je aan met een standaard doos merci of een reep chocolade dan hoor je er tegenwoordig niet meer bij. Het cadeautje voor de meester of juf moet een betekenis hebben of heel creatief zijn. Daarnaast hoeft het ook niet altijd meer iets om te snoepen zijn. Een verrassing die je meester of juf kan bewaren is helemaal in. Ben je zelf niet zo creatief, dan vind je op internet de leukste ideeën.

Het zit d'rop

Eén van de leukste ideeën is een pot met drop geven. Op het kaartje dat je aan deze pot doet zet je de woorden 'het zit d'rop'. Hiermee wil je zeggen dat het schooljaar er weer op zit. Het is een leuke associatie naar de dropjes in de pot.

Helpen groeien

Een ander leuk idee is het cadeau waarmee je de juf of meester zegt dat zij je heeft geholpen om te groeien. Met zijn of haar lessen ben jij een intelligenter persoon geworden. In de winkel koop je een leuke plastic gieter en op die gieter plak je de tekst 'dankjewel dat u mij heeft helpen groeien'. Wil je geen letters op de gieter plakken, dan kan je natuurlijk ook een kaartje aan de gieter binden. Een andere optie is het geven van zaadjes voor groente of voor een plant. Ook dit is een associatie naar het helpen groeien.

Tekstbord

Tegenwoordig is het helemaal in om een tekstbord in je tuin of in het huis te hebben. Dit tekstbord heeft een gedichtje of anekdote die leuk is om te lezen. Je kunt het tekstbord zelf maken en voorzien van een passende tekst om je juf of meester te bedanken. Hieronder vind je een voorbeeld.

In deze klas
Maakten we fouten
Hielpen we elkaar
Luisterden we naar de juf
Deden we ons best
Lachten we samen
Hadden we plezier
Bedankt lieve juf/meester voor het fijne schooljaar


Aju paraplu

Koop in de winkel een effen paraplu en voorzie hem van een leuke tekst, zoals 'aju paraplu'. Hiermee wil je zeggen dat je van school gaat en pas na de zomervakantie weer terug bent. Ook kun je de paraplu bedrukken met handjes of voetjes van jezelf. Zo heeft de juf of meester een leuk aandenken aan jou. Wil je geen paraplu kopen, dan kun je ook een paraplu knutselen van papier. Of koop de parapluutjes die altijd op ijsje worden geplaatst.

Coole vakantie

Om je juf of meester een coole vakantie te wensen heb je een invriesijsje nodig. Je vriest het ijsje nog niet in, dat mag de juf of meester zelf doen. Aan het ijsje doe je een lintje met een kaartje, waarop je je juf of meester een coole vakantie wenst. Want als de vakantie niet cool wordt, bevriest het ijsje niet en kan hij of zij het niet opeten.

Je bent fantastisch

Om je juf of meester een fantastische vakantie te wensen of te zeggen dat je hem of haar fantastisch vindt, koop je een flesje Fanta. Fanta zijn de eerste letters van fantastisch en dit kun je dus benadrukken op het kaartje dat je aan het flesje doet. Maak de letters FANTA in groot lettertype of kleur ze in.

Je bent een toffe juf

Wil je zeggen dat je juf of meester tof is, doe dan wat chocotoff in een zakje en bind er een kaartje aan met de tekst 'je bent een toffe juf/meester'. Andere mogelijkheden zijn de chocotoffs in een pot doen met een sticker erop of een schilderij maken waar je de tekst groot op zet en chocotoffs naast plakt.

EHBO

Een doosje vol spulletjes voor je juf of meester is superleuk om te geven. Dit doosje is een Eerste Hulp Bij Onderwijs kit. Het doosje vul je onder andere met pleisters, paracetamol, boekenbon, knuffeltje, 5 cent, rode pen, pepermuntjes en een labello. Op een papiertje doe je een tekst erbij waar al de spulletjes voor zijn.

Pleisters: Voor kleine verdrietjes
Paracetamol: Voor een zware dag
Boekenbon: Voor alle mooie verhaaltjes
Knuffeltje: Voor alle knuffels, die ik heb gekregen
5 Cent: Voor je werk dat onbetaalbaar is
Rode pen: Voor kleine correcties
Pepermuntjes: Voor een frisse blik
Labello: Voor een stralende lach
© 2015 - 2024 Anteur, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Bloemencadeaubon en Nationale BloemenbonDe Bloemencadeaubon en Nationale BloemenbonDe Bloemencadeaubon en Nationale Bloemenbon zijn cadeaubonnen die je iemand cadeau kan geven. Deze cadeaubonnen kun je b…
Cadeautips voor je kraamhulpHeb jij het ook zo goed getroffen met je kraamhulp? Goed verzorgd en verwend? Past ze goed in je gezin en klikt het tuss…
Hoe schrijf je een zakelijke brief?Hoe schrijf je een zakelijke brief?Zakelijke brieven schrijven, hoe doe je dat? Een zakelijke brief voldoet aan enkele regels, zowel qua indeling van de br…
Budget bruiloft!Budget bruiloft!Jullie willen elkaar eeuwige trouw beloven maar er geen grote dag van maken? Natuurlijk heeft dit z'n (financiële) voord…

ICT in het onderwijs mogelijk gemaakt door GISDO-scholenICT in het onderwijs mogelijk gemaakt door GISDO-scholenDe GISDO (Geïntegreerd Interactief Semi-Digitaal Onderwijs)-scholen zijn ontwikkeld door oud leerkracht Geert Thoolen. H…
Categorale Amsterdamse gymnasia, voor wie zijn ze geschikt?Categorale Amsterdamse gymnasia, voor wie zijn ze geschikt?Amsterdam kent vijf categorale of categoriale gymnasia. Dit betekent dat deze gymnasia maar één afdeling kennen, het gym…
Bronnen en referenties
  • https://static.mijnwebwinkel.nl/winkel/hetsnoeptrommeltje
  • http://hippe-traktaties.nl
Anteur (147 artikelen)
Laatste update: 03-01-2017
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Onderwijs
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.