Geen ervaring in de liefde hebben

Geen ervaring in de liefde hebben Een belangrijk deel van ons leven draait om het vinden van een partner. Toch zijn er veel personen die ongewild maagd en/of vrijgezel zijn. In dit artikel kan je meer lezen over dit ‘probleem’.

Maagd

Nederlanders zijn gemiddeld 16.7 jaar oud als zij ontmaagd worden. Er zijn echter mensen die veel ouder zijn en hun maagdelijkheid nog niet zijn verloren. Tevens zijn er mensen die nooit hebben gezoend en geen enkele seksuele handeling hebben verricht. Dit kan verschillende redenen hebben. Sommigen wachten bijvoorbeeld op hun huwelijksnacht om hun maagdelijkheid te verliezen. In dit artikel zullen we ons niet op deze mensen richten. We zullen het enkel over mensen die ongewild maagd zijn, hebben.

Oorzaak

Waarom zijn er mensen die op latere leeftijd nog steeds maagd zijn, terwijl ze dolgraag seks zouden willen hebben? De oorzaak schuilt meestal in de puberteit. Sommige pubers wachtten op de juiste persoon om seks mee te hebben, maar kwamen deze persoon niet tegen. Andere pubers waren simpelweg te verlegen om seks te hebben. Naarmate de leeftijd vordert, wordt het moeilijker voor mensen om er openlijk voor uit te komen dat ze maagd zijn. Zij schamen zich hiervoor en durven vaak ook geen relatie aan te gaan. Hierdoor wordt het vinden van een seksuele partner alleen maar lastiger.

Tips

Is het erg om op latere leeftijd maagd te zijn? Absoluut niet! Toch kan het behoorlijk frustrerend zijn om ongewild maagd te zijn. Terwijl je vrienden vaak over hun seksleven praten, ben jij de enige die alleen maar luistert. Toch is het belangrijk om je te beseffen dat je je leven in eigen handen hebt; zo ook je seksleven.

Mannen die ongewild maagd zijn, kiezen er vaak voor om naar een prostituee te gaan. Vrouwen die ongewild maagd zijn, kiezen er vaak voor om ontmaagd te worden tijdens een onenightstand. Dit helpt hen om hun zelfvertrouwen terug te winnen. Als zij seks hebben gehad met een prostituee of onenightstand, maken ze zich minder zorgen over hun eerstvolgende sekspartij.

Hoewel betaalde seks of een onenightstand als oplossing kan dienen, is het beste om je partner eerlijk te vertellen dat je maagd. Hij of zij kan er dan rekening mee houden. Daarnaast zullen veel personen het juist als een eer zien om je eerste bedpartner te zijn.

Nooit een relatie gehad

Nederlanders hebben gedurende hun hele leven zo’n 6 relaties. Er zijn echter ook mensen die eeuwig van het vrijgezellenleven genieten. Wat als je al je hele leven ongewild vrijgezel bent?

Oorzaak

Er zijn mensen die wel seksuele ervaring hebben, maar nog nooit een (serieuze) relatie hebben gehad. De oorzaken schuilen waarschijnlijk in de puberteit en adolescentie. Als je vroeger bindingsangst hebt gehad of als je te hoge eisen hebt gesteld, zal het later alleen maar moeilijker voor je worden om een partner te vinden.

Tips

Ten eerste is het van belang om iemand tegen te komen waar je verliefd op zou kunnen worden. Waar kom je zo’n iemand nou tegen? Dat weet je nooit. Sommige personen komen hun geliefde tegen op hun werk, anderen tijdens uitgaan. Wil het maar niet lukken om iemand tegen te komen? Dan zou je je kunnen inschrijven bij een datingsite. Helaas heerst er bij veel Nederlanders het idee dat het ‘triest’ is om je bij een dergelijke site in te schrijven.

Heb je een leuke man of vrouw ontmoet? Dan moet je je beseffen dat je niet zomaar een liefdesrelatie kunt beginnen. Daarom is het belangrijk om je niet gelijk op een relatie te focussen. Zorg er eerst voor dat je plezier hebt met deze man of vrouw.
© 2012 - 2024 Dezy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Leuke weetjes - Seksweetjes - Deel 2Leuke weetjes - Seksweetjes - Deel 2Seks is nog nooit zo grappig en interessant geweest als in deze reeks merkwaardige seksweetjes. Wist je bijvoorbeeld dat…
Overeenkomsten tussen Kreeft en MaagdOvereenkomsten tussen Kreeft en MaagdEen Kreeft en een Maagd vormen samen een van de best overeenkomende koppels. Ze beleven de liefde van hun leven zonder a…
Welke sterrenbeelden passen het best bij elkaar?Welke sterrenbeelden passen het best bij elkaar?Liefde en overeenkomsten hebben met iemand anders is iets waar iedereen naar streeft. Er wordt door bijna iedereen over…
Overeenkomsten tussen Leeuw en MaagdOvereenkomsten tussen Leeuw en MaagdAls er twee sterrentekens zijn die helemaal niet met elkaar overeenkomen, zijn het Leeuw en Maagd wel. Ze zijn zo tegeng…

Mannen zijn veel mooier dan vrouwen, objectief gezienmijn kijk opMannen zijn veel mooier dan vrouwen, objectief gezienOver smaak valt niet te twisten, maar toch zal een ieder erkennen dat bij dieren de mannetjes meestal mooier zijn dan de…
Help, een relatiedip!Help, een relatiedip!Nagenoeg iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken. Je relatie sukkelt een beetje door en plots heb je het in de gat…
Bronnen en referenties
  • Wikipedia
Dezy (106 artikelen)
Gepubliceerd: 13-05-2012
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Man en vrouw
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.