Cougar: wat is een cougar?

Cougar: wat is een cougar? Een cougar is een oudere vrouw met een veel jongere man. Madonna is er een voorbeeld van, maar ook Demi Moore die met Ashton Cutcher getrouwd was. In de tv serie cougartown hield een oudere vrouw van jonge mannen. Eigenlijk betekent het woord cougar poema, maar in de VS worden vrouwen die wel van een jong blaadje houden cougar genoemd. Tegenwoordig is het ook in Nederland niet meer zo raar om als “oudere’ vrouw een jonge man te hebben en cougar te worden genoemd.

De cougar

De cougar is vaak een mooie vrouw die al op leeftijd is (tussen 40 en 60 jaar), maar dan wel iemand die er voor haar leeftijd nog goed uitziet. Ook zijn het vaak succesvolle vrouwen met een goede carriere of met veel geld of een goed inkomen. Ze houden van wat in de wandelgangen toyboys worden genoemd en daar hebben ze een seksuele relatie mee. Een toyboy is een ander woord voor een jongen waar je mee speelt. De naam cougar of te wel poema drukt uit dat de oudere vrouw haar jongere prooi vangt en er haar klauwen in slaat. Duidelijk is wel dat de vrouwen in kwestie weten wat ze willen op elk gebied: zowel op seksueel gebied als in de rest van hun leven. Ze zijn niet afhankelijk van een man, omdat ze hun eigen onderkomen hebben en een eigen inkomen. Vaak zijn deze vrouwen die zeker van zichzelf zijn absoluut overtuigd van het feit dat ze geen zin hebben in een man van hun eigen leeftijd. Die vinden ze of te saai, of te uitgezakt. Of gewoon te oud.

De bekendste cougars

In de VS wordt er al lang niet meer vreemd opgekeken van oudere vrouwen die een jongere man hebben. Vooral bekende vrouwen van tv en films zijn er goed in. Voorbeelden van cougars zijn:
 1. Demi Moore die jarenlang getrouwd was met de 16 jaar jongere Ashton Kutcher. Moore was in 2012 49 jaar, haar echtgenoot was 33 jaar. Overigens kwam in 2012 wel een einde aan die relatie en dat leek dramatische gevolgen voor Moore te hebben die niet snel daarna in een kliniek werd opgenomen, wegens vermeende eet- en drugsproblemen. Het paar trouwde overigens in 2005, maar zag hun huwelijk dus 7 jaar later stranden.
 2. Madonna was in 2012 inmiddels al 53 jaar, maar het lijkt erop alsof zij steeds jongere mannen aan de haak slaat. Toen ze was getrouwd met Guy Ritchie, had ze al een 10 jaar jongere echtgenoot. Na de huwelijksbreuk had ze een relatie met het 23-jarige Braziliaanse model Jesus Lutz. Na een jaar was die liefde echter op en kreeg ze een relatie met de 24-jarige Brahim Zaibat. Diens moeder is zelfs 8 jaar jonger dan zijn geliefde. Er wordt wel gezegd dat Madonna door hem ten huwelijk is gevraagd.
 3. Eva Longoria was in 2012 37-jaar. Ze legde het toen aan met de 25-jarige zanger Eduardo Cruz (broer van Penelope Cruz). Daarvoor was ze getrouwd met een 7 jaar jongere basketbalspeler, Tony Parker.
 4. Jennifer Lopez die 42 jaar is in 2012, was getrouwd met Marc Anthony. Na de scheiding kwam ze met de 24-jarige Casper Smart aanzetten. Deze danser kwam uit haar achtergrondballet.
 5. Susan Sarandon, in het jaar 2012 inmiddels al 65 jaar, was 23 jaar lang met Tim Robbins. Deze acteur was 12 jaar jonger dan zij. In 2009 scheidde het koppel en daarna werd ze vaak gezien met de 30 jaar jongere pingpongspeler Jonathan Bricklin.

Nederlandse cougars

 1. In Nederland is de bekendste cougar waarschijnlijk toch wel Patricia Paay. In 1988 trouwde ze met de 16 jaar jongere Adam Curry. Toen die relatie op de klippen liep en Curry er met de veel jongere Micky Hoogendijk vandoor ging (Hoogendijk was van zijn eigen leeftijd), scoorde Paay de 34 jaar jongere miljonair Nicky van Dam.
 2. Tanja Jess. Ook de in 2012 inmiddels 45-jarige Tanja Jess heeft een jongere man. Zij is al heel lang met de 12 jaar jongere Charly Luske.
 3. Froukje de Both heeft met haar 40 jaar een relatie met de 8 jaar jongere Jeroen te Rehorst en Linda de Mol (47) is met Jeroen Rietbergen die ook 7 jaar jonger is. Of die laatste drie echte cougars zijn is echter de vraag. Meestal heeft een echte cougar mannen die tientallen jaren jonger zijn dan zij.

Een oudere vrouw met een jonge man: de vrouw moet er vaak veel voor doen

Zeker vrouwen die al in de spotlights staan, moeten vaak flink wat doen om hun groene blaadje te behouden. Tenslotte is een vrouwenlichaam van in de 40 of 50 geen lijf van 20 of 30. De meeste vrouwen trainen zich dan ook helemaal suf of laten allerlei cosmetische ingrepen doen om er maar jong uit te blijven zien.

Speciale datingsites voor cougars

Overigens zijn er in de VS speciale datingsites voor cougars en de mannen die graag een wat oudere vrouw in hun armen houden. Nederland verwacht ook dat dit soort sites er snel zullen komen.
© 2012 - 2024 Singalees, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Cougardating is hotCougardating is hotIn de Verenigde Staten zijn oudere vrouwen die daten met jonge mannen al een tijdje in. Maar er is een evolutie in de ‘c…
Hollywood beautygeheimen - Mooi haarWat zijn de beautygeheimen van sterren om hun haar mooi, glanzend, vol en gezond te houden? Beyoncé, Claudia Schiffer, C…
Hollywood beautygeheimenOntdek de beautygeheimen van Hollywood actrices als Demi Moore, Reese Witherspoon, Catherine Zeta-Jones, Jessica Alba, e…

Tien tips om een goede relatie uit te bouwenTien tips om een goede relatie uit te bouwenHeel wat mensen worden op dit eigenste moment verliefd, maar niet al die gevoelens worden omgezet in een relatie. Soms w…
Vrouwendag: waar komt vrouwendag vandaan?Vrouwendag: waar komt vrouwendag vandaan?Op 8 maart wordt vrouwendag gevierd. Maar waar die vrouwendag nu precies vandaan komt is nog steeds niet helemaal duidel…
Bronnen en referenties
 • Leeuwarder Courant
 • Diverse roddelbladen
 • www.singlessites.nl
Reacties

Meme, 11-06-2015
40 jaar is al op leeftijd? Reactie infoteur, 20-08-2016
Voor mij is 70 nog niet op leeftijd, maar in de algemene beleving is het dat wel. Zeker als je date met mannen van in de 20.

Anoniem, 14-01-2015
Hoi,

ik ben het sexspeeltje van een man die 24 jaar ouder is dan ik. We hebben elkaar op een andere manier leren kennen, maar na verloop van tijd heb ik ontdekt dat Hij meer dan geïnteresseerd is in mijn lichaam. In ruil voor wat ik van Hem krijg, wil ik Hem dat gerust geven. Ben ik dan een toyboy? Of doet een toyboy het alleen voor het geld?

Kan een domme vraag lijken, maar ik probeer een aantal zaken te plaatsen.
Groetjes Reactie infoteur, 14-01-2015
Een toy boy is iemand die veel jonger is dan zijn partner, dus ja je zou het zo kunnen noemen. Daar hoef je geen geld voor terug te ontvangen. Maar wat maakt het uit wat voor naam er aan gegeven wordt? Als jullie er beide tevreden mee zijn, er is geen dwang of een afhankelijkheid door geld dan is het toch prima?

Singalees (1.216 artikelen)
Laatste update: 19-02-2020
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Man en vrouw
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.