Foute mannen en hun aantrekkingskracht

Foute mannen en hun aantrekkingskracht Een veel besproken onderwerp: foute mannen. Maar hoe kan het dan dat er zoveel boeken en studies over zijn geschreven maar dat er nog steeds vrouwen zijn die er met de ogen dicht inspringen. En uiteraard tot de conclusie komen dat ze weer een foute man aan de haak hebben geslagen.

Waarom vallen vrouwen op foute mannen?

Sommige vrouwen komen telkens weer terecht in foute relaties, alweer het zelfde soort man. Als een ware magneet voor foute mannen slaan ze de ene na de andere aan de haak om steeds weer tegen de lamp te lopen. Één theorie is dat vrouwen iets zoeken om te moederen, ze zoeken een man die ze kunnen verzorgen, liefkozen en beter maken. Ze denken dat ze een man kunnen veranderen. Dit kan soms erg ver gaan, er zijn vrouwen die proberen een homoseksueel te verleiden in een relatie met zichzelf.

Een andere theorie is dat vrouwen gewoon erg gevoelig zijn voor de knappe, charmante, leuke (foute) man. Deze mannen hebben vaak hun woordje klaar en zijn niet vies van een beetje flirten. Vrouwen zien dit onbewust als sterk genetisch materiaal waar ze goede nakomelingen mee kunnen krijgen en daarom trappen ze weer in de val van de vrouwenverslinder. Er zijn echter meerdere types foute mannen die ik hieronder zal toelichten.

De man met bindingsangst

Je bent helemaal klaar om jezelf te geven, klaar voor huisje, boompje, beestje, klaar voor een relatie waarin je je toewijding laat gelden. Maar dan, de man met bindingsangst zegt dat het niet aan jou ligt maar aan hem, hij is er nog niet klaar voor. Hij verdwijnt uit je leven en laat je als een zielig hoopje achter, een maand later staat hij weer bij je op de stoep omdat hij toch niet de juiste keuze heeft gemaakt.

Een man met bindingsangst is de eeuwige twijfelaar, het heeft geen zin om voor dit type man te kiezen want twijfelen zal hij toch. Hij zal nooit met je in het diepe springen en er vol voor gaan.

De man die van jou zijn bezit maakt

Dit soort mannen werken verstikkend, ze willen alleen maar bij jou zijn, alleen maar dingen met jou doen en voor je het weet heb je geen tijd meer voor jezelf of om iets met je vrienden of familie te ondernemen. Het gevaarlijke van dit type man is dat het in het begin lijkt alsof deze man helemaal voor je gaat. Dit is dan ook wel zo, maar deze foute man slaat hier helemaal in door. Hij claimt je op elke mogelijke manier.

De afstandelijke man

Stille wateren hebben diepe gronden, dit blijken veel vrouwen te denken wanneer ze dit type foute man aan de haak slaan. Deze man is mysterieus maar later blijkt dat hij zijn gevoelens gewoon niet met je wilt delen. Je hebt geen idee van wat er in hem om gaat, het zal best dat hij veel om je geeft maar hij laat het nooit blijken. Dit is een van de voorbeelden waarin vrouwen deze mannen proberen te veranderen. Vaak komen ze hier snel op terug, mensen laten zich immers niet snel veranderen.

De perverse man

Een van de meest foute types; perverse mannen, womanizers. Mannen die er alles aan doen om jou in zijn bed te krijgen. Een praatje, een drankje, een charmante lach en al snel een voorstel om naar huis te gaan en het feestje daar voort te zetten. Dit type is juist zo fout omdat het hun alleen maar om de seks draait, je bent een object voor een leuke avond maar je word weer net zo snel aan de kant gezet na die leuke avond.

De man die zijn handen niet thuis kan houden

De gewelddadige man, de man die het niet kan laten om zijn handjes in zijn zakken te houden. De man die eerst slaat of schopt om vervolgens op de knietjes terug te komen; hij weet dat hij dat niet had mogen doen en het spijt hem zo, hij houdt van je. Pik dit nooit, van niemand niet! Je bent een gelijke, misbruik is een teken van zwakte. Niemand verdient het om in elkaar gemept te worden ook al heb je iets gezegd wat misschien niet zo slim was. Mannen die iemand slaan hebben dit vaak niet voor het eerst gedaan en het loopt vaker uit de hand dan ze zouden willen. Toch blijft het gebeuren en daarom is deze foute man voor niemand goed.

De psychopathische man

De man die ontzettend op zichzelf is gericht, hij denkt niet aan je en houdt geen rekening met je. dit is het type man dat geen goede bedoelingen heeft, hij gaat over lijken om te krijgen wat hij wil wanneer het nodig is. Hij heeft je alleen nodig om zichzelf goed te voelen.
© 2011 - 2024 Petteflet, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bindingsangst - een psychische stoornisJij wilt een “echte relatie”, een gezamenlijk huishouden en toekomst plannen, maar zodra je partner het hoort begint hij…
Verslaafd aan een foute manVerslaafd aan een foute manSommige vrouwen hebben de neiging hun hart keer op keer te verliezen aan een foute man. En zijn ze eenmaal hevig verstri…
Bindingsangst treft mannen én vrouwenBindingsangst treft mannen én vrouwenHoewel het vaak mannen wordt verweten hebben vrouwen evenveel last van bindingsangst. Bindingsangst is een hevige angst…
Foute mannen en foute relatiesFoute mannen en foute relatiesFoute mannen, zorgen vaak voor foute relaties. Maar het aandeel van de vrouw daarin is ook niet te verwaarlozen. Sommige…

Heeft mijn partner recht op nabestaandenpensioen?Heeft mijn partner recht op nabestaandenpensioen?Na het overlijden van de levenspartner blijft er veel leed achter bij de nabestaanden, en de financiële gevolgen zullen…
Huiselijk geweldspiraal volgt voorspelbaar patroonHuiselijk geweldspiraal volgt voorspelbaar patroonJarenlang elkaars partner, en nog nooit één keer ruzie gehad is gelukkig een utopie. Want een pittige woordenwisseling l…
Bronnen en referenties
  • http://www.goedgevoel.be
Petteflet (51 artikelen)
Gepubliceerd: 02-06-2011
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Man en vrouw
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.