De onbegrepen en onbeminde vreemdganger

De onbegrepen en onbeminde vreemdganger Afvragend waarom mannen vreemdgaan komen we uit bij het type man als vreemdganger die zich onbegrepen en onbemind voelt. Het is het type man met het “korte lontje” en gaat regelmatig op de vuist met iemand na een stevige ruzie. Waarom gaat deze man vreemd? Wat zijn de kenmerken en signalen van deze vreemdganger? Laat hij een spoor van verbroken huwelijken en relaties achter zich? Slaat hij zijn vrouw? Zal hij ooit gelukkig worden als hij niet werkt aan zijn opgelopen trauma?

Kenmerk

Waaraan kan je een mannelijke vreemdganger herkennen die zich onbegrepen en onbemind voelt? Enkele kenmerken van deze man:
 • Hij heeft regelmatig ruzie, met alles en iedereen,
 • Hij gaat regelmatig op de vuist,
 • Deze vreemdganger heeft een bijzonder kort lontje,
 • Hij is vaak getraumatiseerd,
 • Hij kan in woede uitbarsten na een opmerking of gebeurtenis die hem onbewust doet denken aan het trauma,
 • Zijn huwelijk met zijn vrouw kenmerkt zich door de vele ruzies en verzoeningen,
 • Hij voelt zich onbegrepen en onbemind, ook door zijn vrouw,
 • Als deze man geen echtgenote heeft, is zijn minnares vaak wel getrouwd,
 • Tijdens een woede aanval kan hij in een vlaag van woede zijn vrouw slaan,
 • Dit type man kom je veel tegen in de kroeg,
 • Dit type man kom je ook veel tegen in het leger,
 • Hij heeft vaak verschillende kinderen bij meerdere vrouwen,
 • Hij kan razendsnel verliefd worden en nog dezelfde dag bij zijn nieuwe vriendin intrekken,
 • Hij laat vaak een spoor van verbroken huwelijken achter zich.

Razernij, woede en woede uitbarstingen

Deze mannelijke vreemdganger kenmerkt zich door zijn heftige woede uitbarstingen. Hij heeft regelmatig flinke ruzie met zijn omgeving, die nog wel eens met de vuist beslecht wordt. Deze intense woede en razernij die in het leven een grote rol speelt van deze mannelijke vreemdganger, vind zijn oorsprong in een opgelopen trauma. Er hoeft maar door iemand een vrij onschuldige opmerking geplaatst te worden, dat als een heuse trikker werkt op deze man, en hij barst in een heftige woede uitbarsting uit. Echt een man met een “kort lontje.”

Zijn vrouw, echtgenote of vaste partner

Het huwelijk of de vaste relatie met deze mannelijke vreemdganger die zich onbegrepen en onbemind voelt, kenmerkt zich door de vele ruzies en ook door de vele verzoeningen. Een verstandige vrouw of vriendin van deze man, doet er zeer verstandig aan om alles in de werking te zetten om deze man niet overstuur te laten raken. Dit kan ze doen door hem te troosten en op deze manier zijn woede uitval in heftigheid te doen verminderen.

Vaak is het juist de vrouw, de echtgenote of de vaste vriendin, die de woede opwekt van deze man. Soms zal de woede uitval zo heftig zijn dat de vrouw het er letterlijk van langs krijgt. Deze man wil echter zijn vrouw niet slaan, het is in de minst zijn bedoeling, en hij heeft later altijd spijt. Zijn reactie op de onmacht van het onrecht kan hij niet verdragen en brengt hem op z´n zachts gezegd tot razernij. (Iedere vrouw die wordt geslagen door haar man of vriend: liefde doet geen pijn, hoeveel het hem ook na afloop spijt!)

Reden en motief tot vreemdgaan

De belangrijkste reden en motief om vreemd te gaan voor deze mannelijke vreemdganger, is dat hij zich totaal onbegrepen en onbemind voelt. Ook door zijn eigen vrouw. Maar ook door zijn minnares! Wat deze man doet is op zoek gaan naar begrip en liefde, hij zoekt dat in de armen van een ander. Soms zoek hij ook herkenning in een andere getraumatiseerde vrouw. Het hebben van een ander, het hebben van een nadere geheime relatie, geeft deze man het idee dat zijn nieuwe vriendin hem wel begrijpt.

Verliefd

De mannelijke vreemdganger die zich onbegrepen en onbemind voelt, kan door een sprankje hoop dat zijn nieuwe minnares hem geeft, heel snel verliefd worden. Deze man wordt zo snel verliefd op zijn nieuwe vriendin omdat hij hoopt dat zij hem wel zal begrijpen. Zolang zijn innerlijke pijn niet geheeld is, is zij de pleister op zijn wonde. Hij is daarom ook in staat om de ene op de andere dag bij zijn nieuwe vriendin in te trekken.

Hoe zal het zijn nieuwe vriendin vergaan?

De mannelijke vreemdganger die zich onbegrepen en onbemind voelt, zal al zijn pijn projecteren op zijn nieuwe vriendin. Misschien treft hij een verstandige nieuwe vriendin die zal proberen zijn woede uitbarstingen in de perken te houden, maar ook zij zullen uiteindelijk ongelukkig worde. Hij zal weer op zoek gaan naar het volgende, snel verliefd worden, snel bij haar intrekken en het liedje begint weer van voren af aan. Deze man laat een spoor van verbroken huwelijken en relaties achter zich en hij zal meerdere kinderen hebben bij verschillende vrouwen.
© 2010 - 2024 Roberta, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vreemdgaan: ontlading tijdens het verwerkingsprocesVreemdgaan: ontlading tijdens het verwerkingsprocesEr zijn echtparen die vrezen dat ze het vreemdgaan nooit kunnen verwerken. De agressie en de kwaadheid die bij de vaste…
Hij gaat vreemd en ik accepteer dat nietHij gaat vreemd en ik accepteer dat nietVeel vrouwen denken er hetzelfde over: Als jij me bedriegt, vlieg je er uit! De realiteit laat vaak zien dat als hij vre…
Vreemdgaan, waarom gaat iemand vreemd?Vreemdgaan, waarom gaat iemand vreemd?Gaan mensen vreemd omdat er iets mis is met de vaste relatie of omdat er iets mis is met de vaste partner? Zijn er reden…
Vreemdgaan: de wraak affaireVreemdgaan: de wraak affaireVerrassend vaak komt het nemen van wraak voor binnen het huwelijk of vaste relatie. Vooral als een van de partners het s…

Singles: Waarom singles single blijvenSingles: Waarom singles single blijvenHet aantal single mannen en vrouwen in Nederland groeit. Waarom kiezen singles ervoor om single te zijn? Waarom zullen d…
De impulsieve en emotionele vreemdgangerDe impulsieve en emotionele vreemdgangerDe mannelijke vreemdganger die impulsief en emotioneel is, heeft een gebrek aan controle. Deze vreemdganger heeft nooit…
Bronnen en referenties
 • De duivelsdriehoek, over de gevaren en de verleidingen van het vreemdgaan – Carolien Roodvoets – Aramith Haarlem
Roberta (652 artikelen)
Laatste update: 05-06-2013
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Man en vrouw
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.