De impulsieve en emotionele vreemdganger

De impulsieve en emotionele vreemdganger De mannelijke vreemdganger die impulsief en emotioneel is, heeft een gebrek aan controle. Deze vreemdganger heeft nooit geleerd zich te beheersen en accepteert geen nee. Wat zijn de kenmerken van deze mannelijke vreemdganger? Wat zijn de motieven van de vreemdganger? Hoe is zijn relatie met de ander, zijn minnares? Is hij makkelijk te verleiden? Zal hij altijd blijven vreemdgaan? Hoe moet zijn vrouw omgaan met deze mannelijke vreemdganger? Hoe wanhopig kan hij zijn vrouw en zijn vriendin maken?

Geen controle

De mannelijke vreemdganger die impulsief en emotioneel is, heeft weinig controle over zichzelf en over zijn leven. Hij ervaart dit gebrek aan controle als een begrenzing van zijn belangrijkheid en macht. Een belangrijke reden van deze man om vreemd te gaan is om deze begrenzing op te heffen en zich belangrijk te voelen bij zijn minnares.

Kenmerk

Waaraan herken je de mannelijke vreemdganger? Kenmerken van de mannelijke vreemdganger die impulsief en emotioneel is, zijn:
  • Deze vreemdganger heeft zich nooit leren beheersen,
  • Heeft moeite zijn grenzen te bewaken,
  • Is gemakkelijk te verleiden,
  • Accepteert geen nee,
  • Hij is grenzeloos en impulsief,
  • Deze vreemdganger kan zeer emotioneel zijn,
  • Hij wil graag belangrijk gevonden worden,
  • Hij wil graag machtig zijn,
  • Hij kan stormachtig en zeer heftig reageren op zijn omgeving.

Grenzen

De mannelijke vreemdganger die impulsief en emotioneel is, kan slecht nee zeggen tegen hemzelf en tegen anderen. Deze vreemdganger is bijzonder gemakkelijk te verleiden: hij zal een gebakje nooit laten staan, maar hij zal ook geen seks afslaan als hem dat wordt aangeboden. Dit is een van de redenen waarom deze man vreemdgaat: hij kan het niet weigeren als het hem aangeboden wordt!

Echtgenote of partner

De vrouw van deze mannelijke vreemdganger, de echtgenote of de vaste partner, zal al snel kennis maken met de ware aard van deze mannelijke vreemdganger. De vrouw van deze vreemdganger, die haar man echt kent, zal de dag vrezen als het weer eens zover is. De vrouw van deze vreemdganger leeft vaak in angst omdat ze vreest voor de dag dat haar man weer een minnares heeft, en kan daarop flink jaloers op reageren.

Toch kan deze vreemdganger ook een zeer verstandige vrouw hebben uitgezocht: zijn vrouw zal hem dan behoeden voor iedere eventuele misstap. Als zijn vrouw dat heel subtiel doet, kan dat bijzonder goed werken.

Wanneer echter deze vreemdganger constant een ander heeft, iedere keer weer een andere minnares heeft, kan de vrouw van deze vreemdganger wel eens heel boos gaan reageren. De vreemdganger zal de reactie van zijn vrouw als zeer remmend gaan ervaren: een extra reden voor hem vreemd te gaan!

Reden vreemdgaan

De vrouw van de vreemdganger die steeds kwader wordt op haar man omdat deze steeds een ander heeft, geeft onbedoeld haar man een extra reden om haar te bedriegen: haar gedrag werkt remmend op hem en hij zal denken: “Wie ben jij om mij grenzen op te leggen?” Als hij dan opnieuw een minnares neemt, zal deze nieuwe vrouw een meer sturende rol op zich nemen: immers zijn eigen echtgenote is stuurloos door haar woede. Deze minnares zal hem behoeden voor misstappen in het leven van de vreemdganger. De minnares zal het zijn die het vreemdgaan en het bedrog zo veel mogelijk verbergt. Doordat hij niets hoeft te doen, zal de vreemdganger steeds roekelozer worden, roekelozer in het bedrog en grenzen gaan verleggen.

Stormachtige relatie

De mannelijke vreemdganger die impulsief en emotioneel is, heeft vaak een bijzonder stormachtige relatie met de ander: zijn minnares. Deze vreemdganger valt op een minnares die zelf ook zeer heftig kan reageren. Vaak zal zij lijken op de vreemdganger. De relatie tussen de twee zal vaak al snel ontsporen in grenzeloos gedrag.

Verstand verliezen

Deze mannelijke vreemdganger kan echt zijn verstand verliezen en hals overkop zijn gezin en vrouw verlaten. De vrouw van deze impulsieve vreemdganger loopt een groot risico dat haar man haar en het gezin eens verlaat voor een ander. Om vervolgens de volgende dag emotioneel terug te rennen naar zijn gezin en de dag daarop weer terug gaat naar zijn vriendin.

Gevoelens van verlating

Waarom de mannelijke vreemdganger die zo impulsief en emotioneel is dat hij de ene dag zijn gezin kan verlaten en de volgende dag weer terug gaat naar zijn vriendin, komt omdat bij hem gevoelens van verlating worden opgeroepen als hij zowel zijn vrouw en gezin verlaat als wel zijn minnares verlaat. Deze vreemdganger kan deze gevoelens niet verdragen, hij is niet sterk genoeg om te kunnen omgaan met deze gevoelens van verlating. Tot grote wanhoop van zowel zijn vrouw, zijn gezin als van zijn vriendin, resulteert dit in bijzonder wispelturig gedrag van de vreemdganger.

Vrijheid

Deze man, deze mannelijke vreemdganger streeft het gevoel van vrijheid na en veronderstelt in alle onschuld dat impulsief handelen vrijheid is. En door in naam van de vrijheid impulsief te gaan handelen, maakt hij meer kapot dan hem eigenlijk lief is.

Conflict

Het grote probleem van deze impulsieve en emotionele mannelijke vreemdganger is dat hij moeilijk gevoelens kan verdragen. Dat is zijn grote conflict. In plaat om het conflict aan te pakken, zet hij het om in actief impulsief handelen en uitdagend te werk te gaan. Zo zal deze man altijd in hetzelfde kringetje blijven rondlopen, impulsief en emotioneel.
© 2010 - 2024 Roberta, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Verwerking vreemdgaanVerwerking vreemdgaanBlijft de ontrouwe partner zijn relatie met de minnaar of minnares voortzetten na de ontdekking van vreemdgaan binnen he…
Vreemdgaan, waarom gaat iemand vreemd?Vreemdgaan, waarom gaat iemand vreemd?Gaan mensen vreemd omdat er iets mis is met de vaste relatie of omdat er iets mis is met de vaste partner? Zijn er reden…
De man als vreemdgangerDe man als vreemdgangerWaarom gaan mannen vreemd? Is de vreemdganger een macho, een vrouwenhater of juist iemand die vrouwen gebruikt? Of is de…
Vreemdgaan ontdekt, wanneer blijf je bij elkaar?Vreemdgaan ontdekt, wanneer blijf je bij elkaar?Blijvende factoren kunnen doorslaggevend zijn voor de partners om bij elkaar te blijven na de ontdekking van het vreemdg…

De onbegrepen en onbeminde vreemdgangerDe onbegrepen en onbeminde vreemdgangerAfvragend waarom mannen vreemdgaan komen we uit bij het type man als vreemdganger die zich onbegrepen en onbemind voelt.…
Relatietherapie: Hulp bij relatie- en seksuele problemenWanneer twee mensen een relatie met elkaar aangaan, zijn dat altijd twee verschillende mensen met verschillende achtergr…
Bronnen en referenties
  • De Duivelsdriehoek – Over de gevaren en verleidingen van het vreemdgaan – Carolien Roodvoets – Aramith Haarlem
Roberta (652 artikelen)
Laatste update: 05-06-2013
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Man en vrouw
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.