Relatieproblemen: Hoe red ik mijn relatie?

Relatieproblemen: Hoe red ik mijn relatie? De eerste paar maanden van een relatie lijken allemaal zo leuk en aardig te zijn, tot je elkaar echt leert kennen. Sommige eigenschappen van elkaar blijk je helemaal niet zo leuk te vinden, hoe los je dit op?

Relatieproblemen

Iedereen heeft wel eens woorden of een ruzie in een relatie, dit hoeven niet altijd meteen relatieproblemen te zijn. Je kunt pas zeggen dat het een relatieprobleem is als jullie beide geen oplossing meer weten te vinden. Het kan om van alles gaan, het hoeft niet eens echt de persoon die jezelf bent te zijn. Het kunnen de omliggende problemen zijn, zoals: Geld problemen, stress, huishouden en zo zijn er nog een aantal omliggende problemen waar jullie beide niks aan kunnen doen.

Communicatie

Relatieproblemen ontstaan vaak ook door te weinig met elkaar praten. Naar elkaar luisteren, naar wat de ander te zeggen heeft neemt ook een groot deel uit van communicatie. Het is niet alleen praten, maar ook goed luisteren. Door naar elkaar te luisteren weet je wat de ander dwars zit en kun jij je daar op aanpassen of er in ieder geval er iets aan proberen te doen. Laat je partner het woord doen en val elkaar niet in de rede. Blijf bij het onderwerp en dwaal niet af, ook uw houding kan heel veel zeggen, dus let ook op uw houding als uw met uw partner over bepaalde dingen aan het communiceren bent. Probeer extreme woorden te vermijden en praat niet te lang achter elkaar, de ander heeft vast ook wel wat te zeggen. U moet niet meteen een woordje klaar hebben, maar denk er rustig over na voordat je iets stoms gaat zeggen, hoe lastig het soms ook is. Er zijn verschillende communicatie stijlen die naar problemen kunnen leiden.

  • Tot in de diepste detail van het probleem na gaan, terwijl de ander graag het probleem op wil lossen.
  • Prater of geen prater.
  • Verschillende talen kan leiden tot een misverstand.
  • Lang en goed kunnen praten, maar niet kunnen luisteren.

Zo zijn er nog een aantal communicatie stijlen.

Gevoelens uiten

Ook is het belangrijk om elkaars gevoelens te laten zien, als u moeite heeft met gevoelens uiten, doe het dan niet met woede want dat lost niks op. Probeer een brief te schrijven waar je alles in schrijft wat je maar kwijt wil en geef die aan je partner. Hij of zij zal je niet gaan uitlachen omdat je het via een brief doet. Gevoelens uiten kan soms ook erg lastig zijn, dat als je er over moet praten dat je gewoon dicht klapt. Na dat je die brief hebt geschreven, geef hem aan je partner en doe een muziekje op wat u kalm maakt en ga er rustig bij zitten en als u commentaar krijgt van uw partner die de brief heeft gelezen, laat hem of haar rustig uitpraten en geef daarna uw reactie. Uw reactie hoeft niet meteen actief te zijn, u kunt ook even de tijd nemen en dat tegen uw partner zeggen. Het is goed dat je dingen toegeeft zo weer u en uw partner wat jullie aan elkaar hebben.

Jaloezie

Jaloezie is een veel voorkomend probleem in een relatie, elkaar niet vertrouwen. Dat uw partner altijd een woord klaar heeft als hij of zij maar 1 ding ziet waarvan hij of zij denkt dat het niet klopt. Ga niet meteen boos naar uw partner toe, maar vraag rustig wat het gene betekend. Uw partner kan u dan uitleggen wat er nou precies aan de hand is. Jaloezie kan u heel erg boos maken, verward, u voelt zich in de steek gelaten, bedrogen en noem maar op. Maar dit hoeft niet zo te zijn. Ga eerst het hele 'verhaal' na voordat u het woordje al klaar heeft staan. Dat lost namelijk niks op.
© 2010 - 2024 Conni, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Relatieproblemen: communicatie en duidelijkheidRelatieproblemen: communicatie en duidelijkheidDe oorsprong van relatieproblemen zijn vaak terug te vinden in de problemen met de communicatie tussen de partners. Wat…
Signalen van relatieproblemenSignalen van relatieproblemenWelke signalen wijzen op relatieproblemen? Welke relatieproblemen worden veroorzaakt door emotionele factoren? Welke com…
Jaloezie in een relatieJaloezie in een relatieJaloezie is een normale menselijke emotie. Maar we hebben altijd geleerd dat jaloezie vooral een negatieve emotie is. De…
Relatieproblemen? Relatietherapie!Relatieproblemen? Relatietherapie!Hulp nodig met je relatie? Zijn er relatieproblemen? Erger je vaak aan je partner? Twijfel je aan je relatie? Ga je liev…

De geur van verleidingAls we geuren inademen, dan worden er signalen naar de hersenen gestuurd. Sommige geuren zorgen ervoor dat oude herinner…
De wetenschap achter verleiden en versierenVersierkunde wordt nog net niet als vak aangeboden op school, mede omdat de kunst van het versieren iets lijkt wat je ni…
Reacties

Tries, 22-01-2017
Help wat moet ik doen

mijn vriend en ik heb hebben een probleem met praten. hij heeft dyslexie, en beide de zelfde karakter. maar hoe kan ik zorgen dat hij me begrijpt? ipv elke x ruzie, omdat we het zelfde bedoelen maar elkaar op de verkeerde manier begrijpen terwijl we het zelfde bedoelen.

wie heeft er tips voor me?

help me
want ik hou heel veel van hem en wil graag oud met hem worden Reactie infoteur, 26-01-2017
Hallo,

Misschien is het een goed idee om dingen op een andere manier te zeggen, dat hij je beter begrijpt en eerlijk gezegd via tekst zou ik nooit echt serieuze dingen bespreken ook wegens het feit dat dingen hierin altijd anders worden opgevat dan hoe je het in het echt zou zeggen. Bel elkaar dan desnoods of spreek af.

Anoniem, 09-10-2016
Hallo,

Ik heb nu al een aantal maanden een relatie. Communicatie is geen probleem, alles wat ons dwarszit zeggen we tegen elkaar en lossen we op door te praten en creatief te denken over een oplossing.

Toch gaat het de laatste tijd slechter tussen ons. We hebben veel gepraat maar het voelt gewoon allemaal minder goed. We hebben nagedacht over het eindigen van de relatie, maar dit zou sowieso niet het moment ervoor zijn en daarbij houden we allebei heel veel van elkaar. We willen eigenlijk ook niet uit elkaar, maar het lijkt alsof er geen andere optie mogelijk is.

Heeft u misschien advies om dit toch nog op een goede manier te kunnen oplossen?

Met vriendelijke groet. Reactie infoteur, 17-12-2016
Hallo,

Ten eerste sorry voor mijn late reactie.
Ik weet niet hoe vaak jullie elkaar zien, maar misschien is het verstandig om 1 á 2 dagen in de week vast te stellen dat jullie elkaar zien. Zo zit je minder op elkaars lip en heb je even ''rust'' van de situatie waarin jullie zich nu bevinden.

Daarnaast is mijn vraag of jullie wel dingen samen doen, er op uit samen. Bijvoorbeeld eens naar de bios, samen vrienden opzoeken, af en toe eens een café/pub o.i.d. bezoeken, samen de natuur in, uit eten.

Ben benieuwd naar je reactie.

Janneke, 15-05-2016
Hallo,

Momenteel zit ik al bijna 3,5 jaar in een relatie. Mijn vriend heeft op veel gebieden voor mijn gevoel het beste in me naar voren gehaald. Ik ben een vrij angstig persoon: Hij motiveert me om grenzen te verleggen. Ik ben erg paranoïde: Hij helpt me rationaliseren. Andersom hebben we ook beide het gevoel dat ik hem help met structuur en zaken regelen die hij vergeet. Hij is lief, begripvol en discussies zijn binnen no-time uitgepraat. Wat betreft communicatie heb ik er dus niks op aan te merken.
Vanaf het begin van de relatie wist ik dat hij ADD heeft (Snel afgeleid, waardoor hij vaak dingen vergeet), maar toen zag ik het probleem er niet zo van in. Sinds afgelopen jaar zijn we gaan samenwonen en toen viel het me pas echt op hoe erg het is. Ik vraag hem bijvoorbeeld als ik 's middags de deur uit ga om de was op te hangen en het is de volgende ochtend nog niet gebeurd, omdat hij vlak na mijn vraag even gauw een Youtube filmpje wilt kijken en het daarna vergeet. Dit probleem heeft zich uiteindelijk uitgebreid naar dat hij ook telkens 'vergat' te solliciteren sinds hij afgelopen jaar werkeloos is geworden. Uiteindelijk ben ik gewoon het vertrouwen kwijtgeraakt in dat hij doet wat hij zegt.
Sinds vorige maand moet ik voor hem huur- en boodschappengeld voorschieten. Ik heb onderhand het gevoel ontwikkeld dat ik ook voor hém moet nadenken en dat als er iets niet gebeurd, dat het mijn schuld is. Gewoon omdat ik weet dat hij het vergeet. We hebben geprobeerd samen allerlei middelen te zoeken voor hem om makkelijker aan taakjes te denken, zoals een whiteboard of wekkertjes zetten op zijn telefoon ter reminder. Ook dit vergeet hij uiteindelijk te doen. Zelf ben ik erg structureel, zorg ik altijd dat ik mijn woord na kom en heb ik twee banen momenteel.
Ik heb nu het gevoel dat de emmer een beetje vol is. Aan de ene kant voel ik me erg schuldig naar hem toe dat ik het onderhand niet meer kan hebben en hem om ieder dingetje begin af te blaffen, omdat ik weet dat hij er niet voor kiest om zo snel afgeleid te zijn. Hij wilt echt heel graag. En ik wil ook heel graag. Dus ik ben best wanhopig. Heeft u een oplossing? Alvast bedankt. Reactie infoteur, 14-06-2016
Hallo Janneke,

Wat vervelend om dit allemaal te horen. Ik snap dat dit veel aan je vreet en dat het je ook veel energie kost. Wat je in je verhaal verteld is in mijn situatie ook erg bekend en wij hebben het als volgt opgelost: Een weekplanner. Deze moet je wel op een plek hangen waar hij dagelijks langs komt, de wc bijvoorbeeld.

Iemand die ADD heeft springt vaak ook van het een naar het ander en kan zich hierbij ook moeilijk, probeer het rustig op te bouwen met 2 taken per dag. Het volgende wat ik nu ga zeggen kan misschien best apart overkomen, maar je kunt ook een tijd limiet op internet e.d. zetten zodat hij dan weet dat het tijd is om de klusjes te doen. Op de achtergrond van de computer zou je ook eventueel een plaatje kunt zetten met ''Vergeet je taken niet''.

Ik hoop dat het voor jullie gaat werken, ik wens je veel succes. Mocht er verder nog vragen of iets dergelijks zijn, hoor ik dat graag.

Groetjes,

Conni

Femke, 24-12-2015
Goedenavond, ik ben 27 jaar en heb sinds 3,5 jaar een relatie. Communiceren gaat bij ons moeilijk. Ik wil graag dingen uitpraten maar hij vind het op een gegeven moment wel genoeg. Maar doordat ik elke x niet mijn hele verhaal kan doen krop ik het op en raak ik gefrustreerd en boos. En zeg ik dingen die ik niet wil zeggen of ik hang de telefoon op of ik loop weg. Ik ben er onzeker omdat in mijn vorige relatie best wel gekleineerd ben en door een collage van mijn ex aangerand ben geweest.
Ik vraag daarom ook steeds bevestiging of hij wel van me houd of dat hij verder wil. Mijn vriend geef vaak aan dat hij geen prater is maar ik vind dat wel makkelijk gezegd. Je kunt ook eraan werken.

Ik hoop dat u mijn een oplossing kan geven,
Alvast bedankt en fijne kerstdagen

Groetjes anoniempje Reactie infoteur, 30-12-2015
Goede avond,

Ik snap dat je gefrustreerd raakt op de manier hoe de communicatie tussen jullie loopt. Aangezien je vriend hier problemen mee heeft zou je misschien je verhaal wel op papier kunnen zetten zodat hij dit kan lezen en het beter in zich op kan nemen. Dan heeft hij ook de tijd om er over na te denken en kan hij hier beter op reageren, dan nog zullen er gesprekken moeten blijven tussen jullie. Misschien is het ook een idee de gesprekken over bepaalde dingen rust momenten te geven, dat als je 10 minuten praat bv. en als je aanvoelt dat je nare dingen gaat zeggen, dat je dit ook zegt zodat je even ''pauze'' neemt. Prater of niet, hij kan geen dingen blijven ontlopen in het leven, jullie hebben samen een relatie en dat hoeft niet van enkel 1 kant te komen.

Ik wens je veel succes toe en hoop dat jullie er samen uitkomen. Aangezien mijn reactie na de kerstdagen plaats vind, wens ik jullie toch een goed uiteinde!

Groet,

Conni

Hope, 11-12-2013
Hey

ik ben 26 en me vriend is 58 jaar en we hebben al 5 jaar een relatie met heel wat ups en downs. hij is getrouwd maar ligt in scheiding en heeft 2 volwassen kinderen. maar nu gaat het weer niet zo goed, hij verbergt dingen en is heel stil als we thuis zitten. we wonen nu een half jaar samen en daar voor iedere keer maar een paar maanden voor dat hij zich in de knoop voelde zitten ging hij terug naar zijn ex.
hij is in totaal al 4x terug gegaan naar haar, hij heeft nog steeds dagelijks contact met der ook al zegt hij van niet. ik probeer me er bij neer te leggen dat hij contact heeft met der en elke maandag avond bij der langs gaat, het is alleen heel moeilijk om me mond te houden omdat het mij niet lekker zit. heb hem al eens eerder en vaker er over gesproken en dan word hij boos en vind dat ik hem dan in zijn sociale leven belemmerd. nu zijn de feestdagen bijna hier en de 2de kerstdag vieren we samen dat zouden we vorig jaar ook doen maar 2 dagen van te voren belde hij me op dat het niet door kon gaan, nu maar ik me zorgen of het nu weer het geval is. met oud en nieuw zullen we ook samen vieren, alleen zijn kinderen hebben hem nu gevraagd voor iets anders, hij heeft in zijn woorden hun voorstel afgewezen maar door de ervaringen die ik heb met dit soort situatie met hem heb ik het gevoel dat hij me laat zitten alweer op het laatste moment.
we hebben het thuis wel gezellig maar hij speelt alleen maar met zijn tablet en zegt alleen maar dingen over het werk ik maak me heel erg zorgen dat alles weer in herhaling valt van vorig jaar. wat kan ik toch doen om me niet zo onzeker te laten voelen? Reactie infoteur, 20-12-2013
Beste,

Ten eerste mijn excuses voor mijn late reactie. Ik snap dat je onzeker bent over wat er gaat gebeuren met de feestdagen, en om je onzekerheid weg te nemen zul je veel met je partner moeten praten, duidelijkheid creëren, dat zou hiervoor de enigste oplossing zijn om er zeker van te zijn dat je de feestdagen met je partner zal doorbrengen, vertel hem ook precies hoe jij je voelt en wat voor gedachtes in je omgaan. Wees altijd eerlijk, daarmee kom je namelijk het verst ook al is er een kans dat hij hier niet leuk op zal reageren. Succes.

Met vriendelijke groet,

Conni

Angela, 29-08-2013
Hoi
Ik heb een relatie van 3 jaar nu en twee kindjes. Ik heb veel bedrog mee gemaakt in mijn vorige relaties en hij heeft me allebei altijd gezegd (ik ben niet zo een type die vreemd gaat)
Nu heeft mijn huidige partner de zelfde zin gezegd maar blijf een angst houden. Hij heeft ook een regel gegeven dat ik niet alleen mag zijn met een man en hij niet met een vrouw. Het probleem is dat ik het gevoel heb dat die regel alleen voor mij geld, want hij spreekt veel meisjes en spreekt zelfs af. Hij weet van mijn vorige relatie af en ik ben daardoor ook erg jaloers. Maar afspreken met andere dames helpt mij er niet mee. Hij kan ook niet communiceren of we krijgen ruzie. Kunt u me helpen hou veel van hem en wil van mijn onzekerheid af. Reactie infoteur, 01-09-2013
Beste,

Wat naar om te horen dat u dit allemaal heeft moeten doorstaan, ik begrijp best dat dit u erg frustreerd en jaloezie bij u opwekt. Ik zou nog eens duidelijk een gesprek met hem aangaan en hem duidelijk laten weten wat u nou precies voelt, denkt, zodat jullie samen tot een oplossing komen. Als hij boos wordt omdat u uw gevoelens uit, vertel hem dan dat hij er maar eens moet over nadenken en dat u geen zin heeft in ruzie. Hopelijk komt er een oplossing.

Anonymous, 19-07-2013
Sinds een aantal weken heb ik contact via internet met een leuke man, in eerste instantie dacht ik dat hij een scammer of andere oplichter zou kunnen zijn. wat hij niet is
Ik heb hem hier ook mee geconfronteerd, maar hij begrijpt niet helemaal wat ik nou precies bedoel.
Vandaag had ik ook weer iets erover gezegd en zei hij later dat ik niet moest bellen of smsen.
Het is een buitenlandse man en ik voel mij gewoon zo verrast dat iemand uit een ander land contact met mij heeft gezocht en de manier waarop hij met mij praat is zo onbekend voor mij en verrassend, hoe leg ik hem het beste uit dat ik gewoon bang ben voor het onbekende? dat het gevoel zo overweldigend is voor mij. Reactie infoteur, 20-07-2013
Beste,

Dit is een best lastige situatie, vooral als hij jou niet begrijpt. Je zou hem kunnen vertellen dat je nog nooit eerder zoiets bent aangegaan, dat het allemaal nieuw voor je is en dat je het eigenlijk ook wel spannend vind. Zo zou je hem duidelijker kunnen maken wat je nou precies bedoeld. Het ligt hem meer aan de taal waarin je spreekt, bv. als ik er vanuit zou gaan dat je Engels met hem spreekt, en hij is niet zo goed in Engels zal hij toch vaak jouw zinnen verkeerd opvatten. Ik wens je veel succes om hem toch te laten weten wat jij nu precies bedoeld.

Met vriendelijke groet,

Conni

Anoniem, 06-03-2013
Hallo Conni,

Ik ben 22 jaar en heb nu 3 jaar een relatie. Ik kom hiervoor uit een relatie van 5 jaar waarin ik geestelijk en lichamelijk mishandeld ben. Ik was en ben hierdoor soms nog steeds heel onzeker. Wat wel al veel minder is dan 3 jaar geleden. Doordat ik al onzeker ben wordt dit gevoel versterkt en raak ik een soort van in paniek bij de gedachte dat ik het niet waard ben om zijn vriendin te zijn. Mijn vriend houdt veel van me dat weet ik, toch zoek ik altijd de bevestiging om te horen dat hij van mij houdt en word ik soms om de kleinste dingetje verdrietig en worden onze ruzies erger. Hij vindt mij dan ontzettend 'zeuren'. Gisteren hebben we een hele erge ruzie gehad, toch ben ik na deze uitbarsting van beide kanten opgelucht alsof het hoogste woord er nu uit is. Ik heb mijn problemen bloot gegeven maar hij ook. Hij weet van mijn verleden af, niet tot in de details maar hij weet dat deze relatie veel impact heeft gehad op mij. Ik wil heel graag van deze onzekere gevoelens af en het gevoel hebben dat ik alles waard ben, zoals andere volwassen vrouwen dit gevoel ook hebben. Ik voel me altijd schuldig in de ruzies en dat terwijl we er allebei deel vanuit maken.

Ik wil echt met mijn vriend verder. Maar hoe zorg ik ervoor dat ik niet meer in paniek raak wanneer er ruzie is, of juist zoiets heb van dan stoppen we ermee. Het ene uiterste van het andere uiterste. Therapie is geen optie, dit heb ik al gehad vroeger om de pijn van mijn vorige relatie te verwerken. Dit is ook gelukt, maar het heeft wel zijn sporen achter gelaten. Het is niet zo dat wij altijd ruzie hebben soms gaat het heel lang geweldig en ben ik zielsgelukkig, maar soms om iets kleins komt die donkere zwarte wolk weer over mij heen hangen.

Ik hoop dat u mij advies kan geven,

Groetjes, anoniem Reactie infoteur, 09-03-2013
Beste,

Je hebt al heel wat mee gemaakt in je vorige relatie zie ik, dat je daardoor onzeker voelt is heel normaal en je bent zeker niet de enigste die zich onzeker voelt, veel vrouwen hebben dit probleem. Dat je naar bevestiging zoekt is ook heel normaal, misschien nu dat je je problemen hebt bloot gegeven zal hij jou ook beter begrijpen. Ik kan me voorstellen dat je vriend ook niet altijd weet hoe hij hier mee om moet gaat en verder geen kijk op jouw verleden heeft. Om te voorkomen dat je in paniek raakt als er ruzie is, zeg tegen je vriend dat je even frisse lucht nodig hebt en dat je later weer terug komt om met hem te praten. Je vriend zou dit moeten begrijpen, het is niet erg om even bij een ruzie weg te lopen. Hierbij kun je even rustig nadenken over hoe en wat er is gebeurd, en wat er moet gedaan worden om de situatie weer goed te krijgen.

Met vriendelijke groet,

Conni

Yazz, 04-02-2013
Hallo,
Ik ben sinds kort 18 jaar en heb in april al 3 jaar met mijn vriend, we praten dingen nooit goed uit en van de week hebben we zo'n fikse ruzie gekregen door alle ophopingen.
Vrijdag gaan we een goed met elkaar praten, alleen hij heeft aangegeven dat er een kans is dat hij het uit gaat maken en dit wil ik absoluut niet. Ik weet niet eens hoe ik mij moet gedragen of dat ik zal aanbellen i.p.v de huissleutel te gebruiken.

Ik hoop dat jullie mij een advies kunnen geven!

Gr Reactie infoteur, 04-02-2013
Beste,

Communicatie is toch een belangrijk onderdeel in een relatie, over problemen praten is zeker niet leuk, maar het zal toch moeten gebeuren. Wees eerlijk, zeg wat je denkt en voelt. Laat jezelf niet het slachtoffer zijn, maar maak van hem ook geen slachtoffer. Wees duidelijk in wat je wilt en hoe je over de situatie denkt. Na wat ik gelezen heb, is er naar mijn idee iets gebeurd waarbij hij jou de schuld geeft, als het jou schuld zou zijn, zeg dat het je oprecht spijt en dat je graag verder wilt met de relatie, dat je hem niet kwijt wilt.

Als er nog verdere vragen zijn, help ik je graag.

Met vriendelijke groeten,

Conni.

Weet Ik Niet, 08-01-2013
Hallo ik ben 18 jaar en heb 4 maanden een relatie. Ik hou echt veel van die persoon, maar sinds haar oma is gestorven is het steeds ruzie. Ze heeft gelogen tegen mij en houdt alles geheim. Ik probeer alles voor met haar te praten maar dan loopt ze kwaad weg, ze stuurt ook de hele dag niet een berichtje dus hoor niks van haar. Ik jaag mij daar zo aan op en maak me zoveel zorgen, dat ik er nu hart problemen heb en ik weet niet meer wat ik moet doen. Kan jij me helpen?
Grtjs weet ik niet Reactie infoteur, 09-01-2013
Beste,

Naar mijn idee heeft ze heel veel moeite met het verlies van haar oma en weet niet goed hoe ze hiermee om moet gaan. Mijn advies voor jou is toch kalm te blijven, en haar proberen te steunen/troosten door deze periode, ze heeft tijd nodig om dit te verwerken. Laat haar weten dat je er voor haar bent.

Met vriendelijke groet,

Conni

Anoniem, 25-11-2012
Hallo! Ik ben 17 jaar en heb al 7 maanden een relatie met iemand met wie ik mijn leven wil blijven delen. Alleen nu komt het probleem. Een jaar terug keek ik veel naar een serie op tv waarvan ik 1 iemand altijd leuk vond. Ik vond het leuk om vier dagen geleden blooper filmpjes van hem op te zoeken specifiek onder zijn naam. Mijn vriend is er achter gekomen door de geschiedenis van youtube, en daardoor hebben we een fixe ruzie gekregen. Ook omdat ik er eerst over loog en het ontkende, want ja ik wil hem niet kwijt! Ik ben er ziek van geworden. Ik weet nu niet wat ik moet en ben van slag. Zou ik een antwoord mogen? Mvg. Anoniem Reactie infoteur, 27-11-2012
Hallo,

Ik snap wel een beetje waarom je vriend zo heeft gereageerd, merendeels doordat je het ontkende en er over loog, maar zoals ik uit je verhaal las, ik denk dat je vriend jaloers is geworden omdat jij naar een andere jongen zat te kijken, ook al was deze uit een serie. Hij heeft hierbij wel te heftig gereageerd, en je kunt het beste hier met hem over praten wat hem nou daadwerkelijk dwars zit en wat voor afspraken dat jullie hier over gaan maken. Ik zou hier dan voortaan ook maar niet meer over liegen, want met eerlijkheid kom je het verst. Ik wens je succes en als je nog meer vragen hebt kun je het me altijd vragen.

Groetjes,

Conni

Conni (50 artikelen)
Gepubliceerd: 20-07-2010
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Man en vrouw
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.