Foute vrouwen onder de loep

Foute vrouwen onder de loep De slogan 'foute mannen' spreekt erg tot de verbeelding, en iedereen weet wel wat daarmee bedoeld wordt. Dat is veel minder het geval bij foute vrouwen. Wat IS een foute vrouw? Met welke vrouw moet je geen relatie hebben? En met wie wordt je leven zelfs een hel? Ben je een man en zoek je een fijne relatie, wees dan op je hoede als je een van de volgende foute vrouwen tegenkomt. Van supervrouw tot slons, van dom blondje tot haaibaai, zorg ervoor dat jouw droomvrouw niet op deze site te vinden is!

De supervrouw

Iedereen kent wel zo'n wonderwoman die alles voor elkaar heeft. Ze heeft het drukste schema van iedereen en nog heeft ze tijd over. Een topbaan van negen tot vijf, een huishouden op rolletjes, een uiterlijk waar je van achterover slaat, de perfecte echtgenoot die haar nog altijd verliefd aankijkt, kindertjes gekleed in de laatste mode, een uitgebreide vriendinnenclub, een aantal keren per week naar de sportschool en dan ook nog haantje de voorste als de school een helpende hand zoekt. Natuurlijk is ze ook helemaal bij met tv, bladen, internet en het uitgaansleven en vergeet ze geen enkel ver familielid die jarig is. Van nee zeggen heeft ze nog nooit gehoord, want iedereen kan bij haar aankloppen voor van alles en nog wat. Eigenlijk is ze fantastisch, toch? Toch niet. Uiterlijke schijn is nog altijd wat het is: schijn. Voor de buitenwereld doet de supervrouw alles wat in haar vermogen ligt om maar goed over te komen en het lukt verrassend goed. Is er nu niets wat mis gaat in het leven van de supervrouw? Oh jawel, maar daar heeft ze zo'n goeie bezem voor. Eentje die alle narigheid en verdriet onder het tapijt veegt. Hoe onecht kun je zijn?

De verleidster

Alle mannen zijn gek op dit type foute vrouw: De verleidster. Geen man is veilig onder haar blikken, haar welgemeende belangstelling, haar subtiele manieren om haar gekozen doelwit te veroveren. Hoe doet ze het toch? Welnu, daar maakt ze geen geheim van. Sexy kleding, een zwoel parfum, dikke lagen make-up en de openbaring van lichaamsdelen die mannen het hoofd op hol brengt. Leuk zo'n vrouw, zou je zeggen. Het wordt allemaal wat minder leuk als de snollebol alias verleidster haar aanvankelijk zorgvuldig verborgen motief aan het licht brengt. Hoe dik is je portemonnee, hoe graag ga jij van je vrouw af en hoeveel cadeaus moet je nog voor haar kopen om haar interesse warm te houden? De verleidster is nooit gratis. Op een dag bespeur je dat je huwelijk door haar toedoen om zeep is gebracht, dat je bankrekening geplunderd is en dat de verleidster niet langer je ondergeschikte is, maar je manager. Het bed is zo gek nog niet om promotie te krijgen! Of jij dat ook vindt maakt haar niet uit.

De slons

Haren in de war, een huis vol rommel, een fout joggingpak en een lege koelkast. Dit zijn de kenmerken van de huissloof die totaal verslonst is geraakt en liever met een shaggie en een asbak op de bank hangt dan dat ze haar huis organiseert. Haar kroost loopt met vuile luier en vlekkerige truitjes door de warboel van overbodig speelgoed en opgestapelde folders. Iedereen heeft het opgegeven er nog te redderen en ook de postbode brengt weinig goeds. De stapel betalingsherinneringen en aanmaningen die hij door de ranzige brievenbus steekt is groeiende. Flauwekul-aankopen, aankopen op afbetaling, leningen waar geen mens nog uitkomt... Niemand kan de kooplust van de huissloof tot bedaren brengen. Zodra de buit binnen is, leunt ze weer achterover. En als manlief 's avonds thuiskomt is er helaas geen eten. Zelfs Jantje van Leiden heeft geen poging gedaan een prakje in elkaar te flansen. Wie een slons heeft getrouwd, zal dromen van elke andere vrouw.

Het domme blondje

Jaja, we ontkomen er niet aan. Het domme blondje is nog steeds fout. Met het naïeve type vrouw kun je best een babbeltje maken. Alleen kom je niet verder dan het weer, haar kleren of wat ze vijf minuten geleden heeft gedaan. Veel verder reikt haar denkvermogen niet. Nu hoeft dat - in het bijzonder voor sommige mannen - geen ernstig bezwaar te zijn, maar het wordt toch allemaal wat minder plezierig als je merkt dat de blonde schone niet kan tellen, niet kan klok kijken, geen notie heeft van eenvoudige topografische kennis en de betekenis van veelvoorkomende woorden ook al niet kent. Als je haar probeert uit te leggen wat je werk precies inhoudt, kijkt ze je niet begrijpend aan. Wat moet je dan in hemelsnaam doen met het domme blondje? Nou, dat is pas echt voer voor speculatie. Wellicht weten veel mannen wel raad met het antwoord.

De plastische vrouw

De siliconenvrouw alias de plastische vrouw voert een gevecht tegen de ouderdom. Het begint allemaal met een kleine correctie. Groefjes gestreken, oogleden opgetrokken, wallen verwijderd of mondhoeken die omhoog wijzen. De buitenstaander ziet nauwelijks dat er iets gebeurd is, maar al gauw treedt de ontevredenheid weer in. De buik moet gelift, borsten een cupmaat groter, oren geplet en de hals ontrimpeld. Als alles gedaan is pronkt ze met de direct onder de kin beginnende borstpartij en heeft ze een bevreemdende 'look'. Je ziet dat er iets veranderd is, maar je weet niet wat. Op een dag wordt het wel heel bizar. Haar verschijning is onaards en in niets lijkt ze nog op een normale vrouw. Maar al het plastic maakt haar overgelukkig, en daar gaat het om. En de man die is gevallen voor de plastische vrouw? Die denkt een vrouw te hebben gevonden met een fabelachtige buste, tot hij haar bloot ziet. Dan blijken de ronde vormen toch meer op tennisballen te lijken dan op hot breasts.

De doorgeslagen feministe

Feminisme is mooi. Weg met de ongelijkheid, weg met de dominantie van de man en leve de belangen van de vrouw. De doorgeslagen feministe ziet het feminisme echter als een ideologie en dat uit zich in heel haar wezen. Met stekeltjeshaar en ongeschoren benen wurmt het 'manwijf' zich in een tuinbroek en trekt ten strijde. Net als je als man - in alle consternatie - denkt het hart van de radicale feministe veroverd te hebben, keert ze zich resoluut tegen de 'heteronorm'. Ze eist seksuele bevrijding en wil dat jij solidair bent. Als je haar tot bedaren wilt brengen en haar schouder lichtjes aanraakt barst ze los in luid gekakel en pakt haar boeltje bijeen. Zij laat zich niet aanranden! Na een dag peinzen waar ze uithangt krijg je een telefoontje van het 'Blijf van mijn lijf huis'. Ze is eindelijk veilig voor het verschijnsel man en deelt het bed nu met een vrouw!

Het hormonen-slachtoffer

Eigenlijk was ze best leuk. Je kon met haar lachen, ze had oog voor de wereld en hield van de mensen om haar heen. Tot ze aan die hormoonpillen begon. Of pre-menopauzaal werd. Of wel erg veel last van PMS kreeg. De vrouw die geen vlieg kwaad deed verandert als bij toverslag in een afschuwelijke feeks. Ze staat oerchagrijnig op, smijt met spullen en iedereen die haar in de weg zit krijgt er van langs. Ze tiert, moppert, kankert, briest en brult. Mensen lopen met een grote boog om haar heen, angstig voor haar opvliegende karakter en haar schrikbarende agressie. De man die probeert haar te bedwingen geeft het al gauw op en verlaat liefst het pand. Maar wie verlangt naar een kapotte ruit, doorgeknipte tuinslang, aangebrand voedsel, een schop tegen zijn schenen en een scheldkanonnade zit met het hormonen-slachtoffer uitstekend. Ze pijnigt je net zo lang tot haar hormonen weer tot bedaren zijn gekomen. En dan begint het weer van voren af aan...

De brutale haaibaai

Bijdehand, openhartig, mondig. Klinkt allemaal best redelijk toch? Jazeker, maar de brutale haaibaai gaat wel een stuk verder dan dat en heeft meer weg van een draak dan van een gezellige, spontane vrouw. Overal hoor je haar toeter bovenuit komen, want dat het kreng zich laat gelden is zeker. Vrijpostigheid, uitgekooktheid, stoutmoedigheid... dapper stapt ze overal op af en deinst er niet voor terug om je onbeschaamd haar waarheid mede te delen. In haar dodelijke blikken voel je het venijn. Als ze haar ziekelijke machtsgevoelens met die van jou kan meten, overbluft ze je, zet ze je voor schut en haalt ze je onderuit. Zakt het duivelse serpent nog verder af, dan scheldt ze je onbeschoft de huid vol. En in emotioneel chanteren is ze ook al steengoed. Net als je je maar over je hart strijkt omdat ze in snikken is uitgebarsten, droogt ze haar krokodillentranen en meldt ze je dat zij altijd gelijk heeft. De brutale haaibaai domineert, eist, legt beslag op je, onderdrukt, claimt en schrijft je de wet voor. Je zult er doodmoe van worden.

De nymfomane

Welke man droomt er niet van? De vrouw die altijd en overal seks wil. Toch is het geen pretje om te moeten leven met een vrouw die een soort seksuele dwangneurose heeft. Het begint 's morgens al. Doodmoe sta je op maar zij dwingt je terug op bed, tijdens de lunchpauze staat ze voor je deur, en als je 's avonds thuiskomt en een bord warm eten wil, staat ze met laklaarzen en een zweepje in de huiskamer. In de avond gaat het al niet veel beter. Met een keer seks neemt ze natuurlijk geen genoegen. Minstens zeven keer zul je je diensten moeten bewijzen. En als je geluk hebt mag je in de nacht doorslapen. En dat patroon herhaalt zich elke dag. Zou ze je trouw zijn? Welnee. Zodra je je hielen hebt gelicht belt ze haar vriendjes op, en er is niet een bij die nee zegt tegen zoveel sensualiteit. Voelt ze zich happy? Bij lange na niet. Ze is diep ongelukkig en zeer gestrest. Niemand kijkt als de tranen over haar wangen rollen en ze voor de zoveelste maal de vibrator uit het nachtkastje haalt...

"When a woman is openly bad, she is then at her best." ~ Latin proverb

Lees verder

© 2010 - 2024 Astrid-d-g, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat is Nymphomanie of een nymfomane en is het wel ergWat is Nymphomanie of een nymfomane en is het wel ergDe woorden nymphomanie en nymfomane maken mensen nieuwsgierig. Wat is het eigenlijk en is het erg of eigenlijk helemaal…
Daten met de verkeerde: dwangmatige verleidstersDaten met de verkeerde: dwangmatige verleidstersDit artikel maakt deel uit van een serie artikelen over 'daten met de verkeerde,' oftewel: foute mannen en foute vrouwen…
Domme blondjes: waarheid of fabel, en waar komt het vandaanDomme blondjes: waarheid of fabel, en waar komt het vandaanEen dom blondje: een term die vaak gebruikt wordt voor een blonde vrouw die niet al te slim is. Blond als eigenschap wor…
Foute mannen en foute relatiesFoute mannen en foute relatiesFoute mannen, zorgen vaak voor foute relaties. Maar het aandeel van de vrouw daarin is ook niet te verwaarlozen. Sommige…

Vreemdgaan: de afleiding affaireVreemdgaan: de afleiding affaireEen van de vele motieven om vreemd te gaan is vreemdgaan te gebruiken als een afleidingsmanoeuvre. Een affaire beginnen…
Is de ander verliefd op jou?Is de ander verliefd op jou?Jij bent verliefd, maar is de ander ook verliefd op jou? Wil je weten of hij of zij jou leuk vindt? Hoe ontdek je of de…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Geralt, Pixabay
Reacties

Anoniem, 08-04-2014
Ik mis er nog een: de dominante vrouw. Reactie infoteur, 07-10-2016
"I'm selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle. But if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best." ~ Marilyn Monroe

Aphrodite, 16-02-2012
Uhh ik heb dit gelezen en ik geloof ook echt wel dat er foute vrouwen zijn zoals er foute mannen zijn, maar ik vind het wel nogal over de top en meestal uitzonderlijke vrouwen.
als het gaat om foute mannen dat gaat het meestal over hoe hij zelf is en wat voor invloed dat op ons als vrouw heeft, nu gaat het over foute vrouwen en dat gaat alleen maar in op details als dom zijn, zeg maar verzorgd zijn, uit zijn op zijn portemonnee, correcties. Hoeveel vrouwen zullen te ver gaan in de hoeveelheid correcties, hoeveel vrouwen (gevoelsmensen dat het zijn) zullen uit zijn op een portemonnee, hoeveel vrouwen zijn dom nu er al sinds lange tijd een weg is open gegaan voor vrouwen en wij dus ook kunnen studeren en stemmen, en hoeveel vrouwen zullen oversekst zijn? (als dat zo erg is als er geschetst wordt dan heeft ze hoogstwaarschijnlijk een verslaving en deze komt nog vaker voor bij mannen dan bij vrouwen ook) Mijn punt is, deze vrouwen bestaan zeker, maar voor mij wordt de indruk geschetst dat het er heel veel zijn, en dat denk ik dus werkelijk niet. als je eerlijk wil wat vrouwen wel zijn: fals, krengerig, egoistisch als het gaat om liefde, daar tegenover een thuisbasis, flexibel, veelzijdig (meer dingen tegleijk doen) en gevoelig (dus liefde en ook een man heeft dat stiekem wel nodig, vooral aandacht!) Reactie infoteur, 17-02-2012
Hi Aphrodite, flexibiliteit, veelzijdigheid en gevoeligheid zijn goede eigenschappen, geen foute. Het 'valse kreng' zou een toevoeging kunnen zijn, maar deze valt al onder 'hormonen slachtoffer' en/of 'brutale haaibaai'. De goede vrouwen die je dus beschrijft kan ik met geen mogelijkheid verwerken, en het geeft eens te meer weer aan dat het verschijnsel 'foute vrouw' zeldzaam is ;D. Groetjes, A.

J. Jansen, 05-07-2010
'n GE-WÈL-DIG explique, Astrid. En zijn er (éigenlijk) wèl goede, danwel èchte dus gezonde vrouwen?" is toch 'n (angstige) vraag die - dit allemaal lezend - bij mij (en ONGETWIJFELD bij vele andere mannen met mij) rijst? 'k Ben - maar dat is, naar alle waarschijnlijkheid, toevallig - nog geen enkele welDENKENDE (dus VROUW) tegengekomen. 'Nee', zeiden ze, 'je moet het niet zo moeilijk maken, joh.' Daarin zouden ze gelijk gehad kunnen hebben ware het niet dat ze (doods)bang voor LIEFDE waren. D.w.z.: doodsbang voor het idee van liefde zoals dat bij hen bestond. Voor de duidelijkheid: hun beeld van liefde (met kleine lettertjes dus) was dat liefde was als je er 'n goed gevoel BIJ (en) KREEG. Oftewel: van liefde moet 'je' iets (erbij) KRIJGEN. Dat LIEFDE betekent dat je 'n blij gevoel krijgt van het geven, van het kúnnen geven… Nou, zij dus niet! Tragisch, niet? Nou… zij waren er erg blij en tevreden mee, want - zeiden ze - zo voorkwamen ze a) dat ze teveel gaven en… b) achteraf, spijt zouden krijgen. En mannen - vertelden hun moeders hun al - allemaal, helemaal, niks, joh! Sóms, effe… Conclusie: er zijn nog maar héél weinig (echte) hetero-erotische vrouwen. De rest is gefocust op de liefde van/voor kinderen (zeggen ze). Jakkes, want bij mij begint dan toch de gedachte aan pedofilie gestalte te krijgen. 'k Ben benieuwd naar je reactie. Maar - A.J.B.! - niet te gevóelig/sentimenteel. Reactie infoteur, 12-07-2010
Hi J., ik heb geen flauw idee hoe ik hier op moet reageren, maar zal een poging wagen. Vrouwen met slechte ervaringen in de liefde zullen terughoudend zijn in het 'geven van liefde', dus het investeren daarin, zoals jij zo graag wilt zien. Daar is niets bijzonders aan en maakt zo'n vrouw ook helemaal niet fout. Geen enkele vrouw is verplicht haar leven met een man te delen. Bovenstaande lijst foute vrouwen is geenszins een complete verzameling van alle typen vrouwen, integendeel, het is natuurlijk slechts een kleine groep. Dat je de verkeerde vrouwen treft, zou dus zeker op toeval kunnen berusten, maar misschien trek je die vrouwen onbewust aan, en stoot je de 'weldenkende vrouwen' juist van je af. Sentimenteel? Niet hier, en niet nu! ;) Groetjes, A.

Astrid-d-g (270 artikelen)
Laatste update: 16-05-2016
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Man en vrouw
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.