Betaalbare trouwringen online

Betaalbare trouwringen online Betaalbare trouwringen, waar vind je die? Goedkope trouwringen kunnen evengoed waardevolle trouwringen zijn. De meeste trouwringen zijn van goud, platina, witgoud, rosé goud, of een combinatie van deze edelmetalen. Hoe duurder de materialen, hoe duurder meestal ook de trouwringen zijn. Trouwringen zullen misschien maar zelden spotgoedkoop zijn, maar je kunt voor een leuke prijs toch al een paar mooie gouden ringen kopen. Welke mogelijkheden zijn er om betaalbare trouwringen te kopen? Trouwringen zijn er in vele soorten en maten. Van zeer betaalbaar, tot zeer duur. Als je op zoek bent naar goedkope of betaalbare trouwringen, zijn er een aantal manieren om aan goedkope trouwringen te komen. Om te beginnen is het belangrijk om je af te vragen van welk metaal de trouwring moet zijn. Ga je voor gouden trouwringen dan weet je dat je ze nooit spotgoedkoop zult kunnen kopen, maar ook gouden trouwringen heb je in vele soorten en maten. Er zijn echter ook alternatieven waar je voor kunt kiezen. Zie onderstaande prijsindicatie voor een set van twee ringen. Je vindt tegenwoordig veel trouwringen online.
 • Titanium: 2 trouwringen kosten gemiddeld 50,-
 • Zilver: 2 trouwringen kosten gemiddeld 70,-
 • Tungsten (wolfraam): 2 trouwringen gemiddeld 150,-
 • Goud: 2 trouwringen van 14 karaat goud kosten gemiddeld al snel 1250,-. Van 9 karaat ongeveer 600 à 700,-.
 • Witgoud: 2 trouwringen van 9 karaat kosten gemiddeld 1250,- en 14 karaat ongeveer 1600,- per set.
 • Platina: 2 trouwringen kosten gemiddeld als snel 5950,-

De prijzen zijn indicaties 2015 en gebaseerd op online aanbiedingen. De prijzen van zilveren, gouden, witgouden of platina sieraden zijn afhankelijk van het karaat, het gewicht, de actuele goudprijs en of er wel of geen edelstenen in de sieraden zitten. Ook de maat van de vingers heeft invloed op de prijs van de ringen. Bewerkte ringen, en ringen met ingegraveerde tekst, zijn ook duurder dan gladde ringen zonder inscripties.

Goedkope gouden ringen

Zijn er ook goedkope echt gouden trouwringen? Eigenlijk niet, tenzij je ze gratis van iemand als huwelijkscadeau krijgt. Zelfs tweedehands blijft goud immers duur. Goud heeft nou eenmaal een bepaalde marktwaarde, en die waarde is blijvend hoog. Als je betaalbare (echt) gouden ringen zoekt moet je toch denken aan een startprijs van minimaal 700,- per set. Dan heb je laag karaats gouden trouwringen. Er zijn echter andere mogelijkheden om met minder goud, toch trouwringen te nemen die betaalbaar zijn. Online vind je veel aanbiedingen van trouwringen per set, voor leuke actie prijzen. Let wel op hoeveel karaat goud je koopt. De meeste gouden trouwringen zijn 14 karaat goud (58,5%) of 18 karaat goud (75%). Goudlegering bevat in Nederland meestal 14% goud.

Combiringen

Trouwringen van zilver gecombineerd met bijvoorbeeld een band van rosé goud, zijn erg mooi en een stuk goedkoper dan 24 karaat gouden trouwringen. Rosé goud is goud met een rosé tint. Goud met een koper legering (vermenging) wordt namelijk rosé goud genoemd. Goud gelegeerd met zilver wordt witgoud genoemd, terwijl platina een ander edelmetaal is, en duurder is dan goud of witgoud of rosé goud. Combiringen, goedkoper dan echt goud zijn bijvoorbeeld ringen van:
 • Zilver met rosé goud: set van 2 gemiddeld 700,-
 • Zilver met goud: set van 2 gemiddeld 700,-
 • Rosé goud: set van 2 trouwringen gemiddeld 900,-
 • Witgoud met rosé goud: set van 2 gemiddeld 1600,-
 • Platina met goud: set van 2 gemiddeld al snel 5900,-

Prijsindicatie 2015. De exacte prijs is heel moeilijk aan te geven. Deze is afhankelijk van actuele waarde van bijvoorbeeld goud en zilver en platina, maar het is ook afhankelijk van het karaat, de gebruikte metalen, de bewerking en afwerking. Som kan je ringen vinden die een stuk goedkoper zijn dan je zou verwachten; ze wegen dan misschien minder dan gemiddeld. Betaalbare trouwringen zullen minimaal een lager karaat hebben, bijvoorbeeld 9 of 14 karaat goud, en ze zullen bijvoorbeeld gecombineerd zijn met een goedkoper metaal dan goud, bijvoorbeeld zilver.

Trouwringen met edelstenen

Ook kan je kiezen voor trouwringen met edelstenen. Ook de goedkopere edelstenen kunnen erg mooi staan in trouwringen. Betaalbare stenen zijn bijvoorbeeld:
 • Zirkonia, dit wordt ook wel kunstdiamant genoemd
 • Citrien (dit is een gele edelsteen)
 • Kwarts
 • Kristal
 • Maansteen
 • Overige betaalbare (edel)stenen

Wat is de goedkoopste trouwring?

De goedkoopste trouwringen zijn ringen die om welke reden dan ook, betaalbaar zijn. Meestal zijn dit ringen die niet van goud of platina of witgoud zijn, maar van een ander materiaal. Er bestaan bijvoorbeeld ook trouwringen van keramiek, staal of hout. Zoek je echter een betaalbare gouden trouwring, kijk dan naar een trouwring die niet te zwaar is, een laag karaats goud heeft, en die eventueel gecombineerd is met een ander materiaal. Wil je er edelstenen in, kies dan voor zirkonia of een andere betaalbare steensoort.

Kan je online goedkope ringen kopen?

Om betaalbare trouwringen te vinden kan je natuurlijk eerst eens rondkijken bij de juwelier, maar daar vind je meestal niet de meest betaalbare sieraden. Juweliers moeten kosten maken voor het laten draaien van hun bedrijf, ook hebben ze vaak personeel in dienst. Online kan je tegenwoordig heel interessante aanbiedingen vinden van prachtige betaalbare trouwringen. Goud, zilver, witgoud, rosé goud, geelgoud, platina ringen. Alles is via internet te verkrijgen en het wordt persoonlijk bij je thuis afgeleverd. Online aanbieders hebben meestal minder kosten om hun bedrijf gaande te houden, en geen pand, waardoor ze ook meer korting kunnen geven.

Is online kopen veilig?

Bij juweliers online kopen is veilig als een juwelier sieraden uitsluitend aangetekend zal verzenden. Ook kan men gebruikmaken van een eigen bezorgservice. Bij een juwelier is het verstandig voor de koop te infomeren onder welke voorwaarden men sieraden verzendt. Bij Bol.com verzendt men sieraden uitsluitend met Track & Trace en daarom wordt precies gezien waar een pakje is afgeleverd. Bol.com stelt dat het risico van verzenden daarom niet bij de klant ligt.
© 2015 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het verschil tussen verlovingsringen en trouwringenHet verschil tussen verlovingsringen en trouwringenLeer hier alles over het verschil tussen een trouwring en een verlovingsring. Hier kun je vinden aan welke hand en vinge…
Een trouwring kopenEen trouwring kopenEén van de belangrijkste gebeurtenissen op een bruiloft is het uitwisselen van de trouwringen. De trouwringen blijven vo…
Trouwringen, de symbolische betekenisTrouwringen, de symbolische betekenisEen huwelijk zonder trouwring is tegenwoordig vrijwel ondenkbaar. Slechts in weinige gevallen wordt een (kerkelijk) huwe…

Friends with benefits - real lifeFriends with benefits - real lifeEen relatie zonder verantwoording aan elkaar af te hoeven leggen maar elkaar wel kunnen ontdekken op seksueel gebied. Ee…
Een geslaagd huwelijk? Hoe pak je het aan?Een geslaagd huwelijk? Hoe pak je het aan?Na de fantastische huwelijksdag waar jullie elkaar eeuwige trouw beloven wordt het nu zaak om jullie huwelijk te doen sl…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: OpenClipartVectors, Pixabay
 • http://www.trouwringenvoordeel.nl/Gouden_Ring_met_Diamant_Ring_Diamant
 • http://goedkopetrouwringen.nl/index.php?route=common/home
 • Klantenservice bol.com
Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 05-09-2017
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Man en vrouw
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.