Het geheim van succes

Het geheim van succes De meest succesvolle mensen ter wereld hebben allemaal een aantal dingen gemeen. In deze gids blijft geen geheim bespaard en wordt dé succesformule ontleed. Of het nou gaat om je carrière, de liefde of andere aspecten van je leven, succes is een keuze.

Zet jezelf een doel

Succesvolle mensen krijgen wat ze willen omdat ze weten wat ze willen. Dit klinkt kort door de bocht, maar zit een grote kern van waarheid in. Als jij helder voor jezelf hebt wat je wil bereiken of wilt nastreven dan is het makkelijker om je motivatie op peil te houden. Hierdoor is het ook belangrijk dat je haalbare doelen stelt zodat je ook daadwerkelijk succes kunt ervaren. Je moet weten en bedenken wat succes voor jou betekent.

Maak een strategie

Mensen die structureel succes ervaren hebben een strategie uitgestippeld. Geen vage doelen of slechts maar wat doen, weten wat je doet en wanneer je het moet doen. Dit kun je niet doen zonder een plan. Het is niet erg om voor jou persoonlijke plan de tijd uit te trekken en er eens goed over na te denken. Immers, zonder route geen eindbestemming.

Ontdek je passie

Bill Gates hield van computers en Ferruccio Lamborghini hield van auto's. Door deze passie te combineren met hun doel en hun strategie bereikten ze succes. Toch is een passie niet alleen belangrijk om succes te bereiken, ook geeft het je de energie om iedere ochtend weer uit je bed te springen en vol enthousiasme aan het werk te gaan.

Wees eerlijk tegen jezelf

Mensen die succes willen ervaren hebben geen ruimte voor fantasie, ontkenning, verbloeming of leugens. Ze zijn daarentegen juist kritisch ten opzichte van hunzelf in plaats van zelfbedriegend. Je hebt uiteindelijk maar één iemand met de werkelijkheid mooier maken dan het is, en dat ben je zelf. Dit vertaalt zich in dat je hoog maar realistisch de maat voor jezelf moet leggen. Jij bepaald de grens, de overwinning. Je kunt je passie enkel duidelijk houden en waarmaken als je eerlijk blijft tegenover jezelf en je de route naar succes niet verbloemd met mooie verhalen en andere onrealistische zaken.

Durf flexibel te falen

Het leven is meer dan louter succes en falen kan altijd, zélfs als je bovenstaande aanwijzingen in acht neemt. Het belangrijke zit hem echter niet in dat je niet mag falen, maar dat je flexibel faalt. Anticipeer op je misstappen, analyseer ze en pas ze toe op de kansen van de toekomst.

Neem risico's

Einstein beschreef gestoordheid ooit als het volgende: hetzelfde blijven doen maar andere resultaten verwachten. Dit is absolute waarheid. Je moet durven uit je comfortzone te treden om nieuwe impulsen te geven aan je leven en je kansen op succes. Durf je in het diepe te gooien en het veilige achter te laten om te bereiken wat je echt wil.

Omring jezelf met succes

Wanneer je omring bent met mensen die hetzelfde willen als jij dan is het makkelijker om je persoonlijke succes na te streven. Ze zullen net als jij flexibel zijn en met je meewerken naar je succes. Het is verstandig om je te omringen met mensen die talenten waarborgen die jij mist. Succes behaal je bijna nooit in je eentje.

Doe het

Je weet nu wat je wil, je weet wat je moet, je weet wat je moet laten, nu komt het er op aan. Doe het. Streef je succes na, visualiseer je succes, pak het en leef het.

Onderhoud je succes

Je hebt nu wat je wil, nu wordt het pas echt lastig; je moet je succes onderhouden. Je kunt niet naar de top klimmen en gaan luieren. Blijf omhoog kijken, blijf doelen stellen en blijf ze nastreven. Maar ook niet geheel onbelangrijk: geniet van je succes!
© 2012 - 2024 Infokoning, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Verander stress in succesVerander stress in succesIedereen krijgt ooit in zijn leven te maken met stress. Dit kan komen van je baan, maar ook van thuis of door je studie.…
7 kenmerken van succes7 kenmerken van succesHet ondernemen van grote stappen die tot uitzonderlijke resultaten leiden, begint met specifieke mentale en fysieke acti…
5 sleutels tot rijkdom en geluk5 sleutels tot rijkdom en gelukEen leven dat een groot succes gaat worden, wie wil dat niet? Wat zijn de risico´s van het rijkdom en hoe kun je ze over…
Succes? Wat je nodig hebt om succesvol te zijnSucces? Wat je nodig hebt om succesvol te zijnVele mensen dromen van succes maar zullen nooit succesvol worden in hun leven. Wat hebben zij niet wat succesvolle mense…

Wat ‘geven’ met je doetWat ‘geven’ met je doetEr zijn veel mensen die een goed gevoel krijgen van ‘geven’ maar dat neemt niet weg dat het goed is om ‘geven’ en ‘ontva…
Is geluk te koop?Is geluk te koop?Laten we eens ingaan op het onderwerp geluk. Niet het geluk dat je nodig hebt om de loterij te winnen, maar het gevoel v…
Infokoning (40 artikelen)
Gepubliceerd: 19-01-2012
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Levensvisie
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.