Een nieuwe dimensie, een nieuw wereldbeeld

Al jaren leven we in een maatschappij waar geld staat voor macht en waar materialisme belangrijk is. Dit is nu aan het veranderen. We gaan naar een andere dimensie. Velen van ons komen terecht in wat men ‘ascensie’ noemt. Daardoor worden gevoelens sterker en gaan belangen veranderen.

Het huidige systeem voldoet niet meer

In onze maatschappij draait alles rond produceren en consumeren. In het onderwijs en de opvoeding wordt nadruk gelegd op het intellectuele omdat dit van groot belang is voor onze industrie. Daardoor worden gevoelens en intuïtie vaak genegeerd omdat deze als hindernissen worden ervaren. Men verdient nog steeds veel geld als advocaat, notaris of ingenieur, terwijl men in de sociale sector veel minder verdient. Onze materialistische samenleving legt de nadruk op lichamelijke, lagere behoeften zoals eten, drinken, kleding en seks, en speelt hier graag economisch op in.

Als geld wegvalt, stort onze hele samenleving in mekaar. Daarom worden hogere gevoelens genegeerd of onderdrukt. Omdat de mens niet alleen bestaat uit gedachten en consumptiebehoeftes en omdat we nooit hebben leren omgaan met gevoelens, raakt het gevoelsleven bij velen dan ook verstoord. Dit leidt vaak tot depressies, verslavingen en stress.

Het ascensieproces

Wanneer men wordt geconfronteerd met een probleem dat wordt veroorzaakt door ingehouden emoties en gevoelens, gaat men vaak anders in het leven staan. Steeds meer mensen worden zich bewust van wat er in hen leeft en zien de diepere betekenis van het leven. Ze verkennen een nieuwe wereld en komen in contact met zichzelf. Daarom is de interesse in spiritisme de laatste jaren enorm toegenomen. Als men in dergelijk veranderingsproces terechtkomt, spreekt men van ascensie.

Een nieuwe kijk door ascensie

Ascensie betekent dat je dingen gaat bekijken in een hoger, breder perspectief. Je neemt afstand en bekijkt de wereld vanuit een hogere energie. Je voelt je één met alles om je heen en bent je bewust van de vele verbindingen. Tijdens de ascensie krijg je een grotere wijsheid. Je gaat door een proces van zuivering en leert oude problemen en situaties los te laten. Je krijgt een nieuwe visie op de dingen en een nieuw beeld van jezelf. Je omgeving voelt anders aan en je ervaart dingen ook helemaal anders. Je reageert anders en gaat anders in het leven staan. Leven krijgt een totaal andere betekenis. Hierdoor krijg je een gevoel van vrede, vreugde, vrijheid en onvoorwaardelijke liefde.

Een nieuw wereldbeeld

Al jaren wordt er gesproken over een verandering van het wereldbeeld. In de astrologie gaat men van het vissentijdperk naar het watermantijdperk en in vele spirituele kringen praat men over de verschuiving van de 3de naar de 5de dimensie en de Nieuwe Aarde. Als men in de 3de dimensie leeft, komt het materialisme en het intellectuele nog heel sterk naar voor. Wanneer men de overstap maakt naar de 5de dimensie, maak je het proces van ascensie mee en kies je voor een leven gebaseerd op gevoel waar je jezelf één voelt met alles rond jou.

Een kans om te groeien

De hele bevolking wordt naar een andere dimensie verschoven. Mensen die te kampen hebben met depressie of andere mentale problemen bevinden zich vaak al in de 5de dimensie maar vinden geen manier om met hun gevoelens en gewaarwordingen om te gaan. Ze bevinden zich op een totaal andere frequentie en dit vraagt heel wat aanpassing, zeker als je deze overgang niet bewust hebt meegemaakt.

Het belangrijkste verschil in deze overgang is de verandering van tijd en ruimte en hoe je deze ervaart. Tijd heeft geen effect meer en wat je voelt of ervaart op het huidige moment is de enige belangrijke en essentiële ervaring. Verleden en toekomst zijn niet meer van belang. Je leert te genieten van het moment en leeft meer in het ‘nu’. Zo vind je kalmte en rust en ga je andere situaties en mogelijkheden creëren. Hierdoor krijg je dan weer de kans om je gaven te ontplooien en gelukkig te zijn op jouw manier. Door deze nieuwe instelling komen er nieuwe dingen op je pad zoals een nieuwe liefde of een job die bij je past, zodat je kan doorgroeien en licht en liefde kan doorgeven aan anderen.
© 2011 - 2024 Leniconsulting, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zielenreizen: contact met je innerlijkZielenreizen: contact met je innerlijkSteeds meer mensen worden zich bewust dat er meer tussen hemel en aarde is dan “het aardse” alleen. Het zielenreizen vor…
Grafieken: Wanneer gebruik je welke grafiek?Grafieken: Wanneer gebruik je welke grafiek?Wanneer je gegevens wilt tonen, kun je dat in een tabel doen. Maar je kunt het ook visualiseren. En meestal zegt één pla…
Pseudowetenschap: De vierde dimensieDe mogelijkheid van voorspellingen tracht men nogal eens te verklaren via de opvatting dat de tijd verscheidene dimensie…
Astraal reizen; bewustwording van de 5de dimensieAls wij het hebben over astraal reizen dan hebben we het over bewustwording van de 5de dimensie. De 5de dimensie speelt…

Tarotkaarten, niets om bang voor te zijnMet voorstellingen als Dood en De Duivel verrast het nauwelijks dat tarotkaarten mensen soms de stuipen op het lijf jage…
Leefregels van yogaLeefregels van yogaHet klinkt wellicht vreemd, maar yoga kan je met het grootste gemak in je normale leven inpassen en toch wat breder denk…
Bronnen en referenties
  • Artikel reeds gedeeltelijk gepubliceerd op eigen website: www.krachtvanlicht.be
Leniconsulting (7 artikelen)
Gepubliceerd: 17-12-2011
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Levensvisie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.