Geen deel meer uitmaken van het systeem

Geen deel meer uitmaken van het systeem Wanneer je geen deel meer wil uitmaken van het systeem kan je je soevereiniteit claimen volgens verschillende websites. Dit houdt in dat je je aan het Nederlands systeem onttrekt. Dit met de gedachte dat de overheid de burger moet dienen en niet andersom. Wat zijn hiervan de consequenties en is het wel zo slim om op deze wijze tegen het systeem aan te schoppen?

Gedachtegang achter soevereiniteit claimen

Iedere Nederlander krijgt bij zijn geboorte een BSN-nummer (Burger Service Nummer). Dit BSN-nummer (door aanhangers van dit gedachtegoed Burger Slaven Nummer genoemd) maakt iemand onderdeel van het Nederlandse koninkrijk. Mensen die hun soevereiniteit claimen vinden dat de overheid de burger moet dienen en niet de burger de overheid. Ze vinden dat er te veel macht bij een klein deel van de Nederlandse bevolking terecht is gekomen en dat dit machthebbend deel (lees de regering) zijn eigen gang gaat en daarbij niet of nauwelijks luistert naar de mening van de burger. Zij willen het juridisch contract met de Nederlandse staat ontbinden en hiermee hun onafhankelijkheid als mens benadrukken.

Wat zijn de consequenties?

Wanneer je soevereiniteit claimt, neem je dus afstand van het Nederlands koninkrijk.
  • Stap 1 is het aanvragen van geheimcode 7 bij de Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens.
  • Stap 2 is het bekend maken van het feit dat jij je naam terug claimt. Dit kan door een stukje in de krant te laten zetten.
  • In Stap 3 van het claimen van je soevereiniteit ga je een notariële akte opsturen naar koning Willem Alexander. Wanneer hij deze akte verwerpt, ben je geen onderdaan meer van het Nederlandse Koninkrijk, dus stateloos.

Mocht hij wel akkoord gaan dan blijf je gewoon Nederlander, met een "juridisch niet erkende" soevereine status. Een status waarbij je volgens aanhangers van dit systeem rekeningen kunt sturen aan de overheid en erfenissen kunt claimen in hun volledige omvang, dus zonder successierechten. Hier kleven wel wat bezwaren aan, want voor sommige zaken zal er toch gebruik gemaakt moeten worden van het Burger Slaven Nummer.

Denk hierbij aan zaken zoals een paspoort en een kenteken. Deze horen bij de Nederlandse Staat. Er bestaan wel ongeldige soevereine kentekenplaten en paspoorten, maar daar heb je zo weinig aan. Je kan er niet mee naar het buitenland, je kan er geen verzekering mee afsluiten en je zal geregeld worden aangehouden door de politie.

Ondanks het claimen van je soevereiniteit zal je toch de gebruikelijke rechten en plichten blijven houden. Het deel van je salaris wat ingehouden wordt aan belastingen vind jij misschien te hoog, maar wanneer je minder belasting gaat betalen loop je tegen dezelfde problemen aan als personen die dit doen en niet hun soevereiniteit hebben geclaimd. Soevereiniteit wordt immers juridisch niet erkend.

De soevereine mens denkt anders over rechten en plichten. Zij willen niet gebukt gaan onder plichten waar zij zelf niet mee hebben ingestemd. Geen verplichte verzekeringen dus en geen belasting betalen of zelf de hoogte van de belasting bepalen. Zij vinden dat zij inspraak moeten krijgen in de regels die voor hen gelden. Want de wetgeving en regels op financieel gebied zijn wel zo gegroeid in de Nederlandse samenleving, maar zij hebben hier als persoon nooit mee ingestemd.

Stateloos

In principe komt soevereiniteit claimen er toch op neer dat je stateloos wordt. Een soeverein persoon wil geen BSN-nummer meer en zonder BSN-nummer wordt het leven lastig. Zonder BSN-nummer geen paspoort, geen mogelijkheid op een baan, geen uitkering en geen rijbewijs. Dat geeft je vrijwel dezelfde status als een iemand die stateloos is, dus in de praktijk zullen vele soevereine personen nog steeds noodgedwongen gebruik maken van het hen opgelegde BSN-nummer.

Aan stateloos zijn, en die kans loop je als soevereine Nederlander, kleven nogal wat andere bezwaren. Je hebt geen recht meer op uitkeringen en subsidies en je kan worden opgepakt en uitgezet. Je bent immers geen onderdeel van de Nederlandse Staat, dus geen Nederlander meer.

Amerika

De "Freeman" beweging waar dit idee op gebaseerd is, komt uit Amerika. Daar zijn in de jaren tachtig van de vorige eeuw groepen ontstaan die niet meer onder de Amerikaanse Staat wilden vallen. Deze groepen zijn in Amerika inmiddels uitgeroepen tot staatsgevaarlijke, terroristische organisaties.
© 2015 - 2024 Katinka900, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat is een staat?Wat is een staat?Het woord 'staat' wordt veel gebruikt in het dagelijks taalgebruik. De betekenissen van het woord staat verschillen daar…
Autoschade claimen of niet claimen?Autoschade claimen of niet claimen?Als uw auto schade heeft opgelopen, heeft het claimen van de schade gevolgen voor de premie en het aantal schadevrije ja…
Nationaal en Internationaal Recht in NederlandNationaal en Internationaal Recht in NederlandHet nationaal recht is natuurlijk het belangrijkste recht voor ons landje: Nederland. Echter, we zijn niet alleen aan on…
Thomas Hobbes over staatsmacht en grenzen van de soevereinThomas Hobbes over staatsmacht en grenzen van de soevereinThomas Hobbes (1588-1679) wordt gezien als een van de grondleggers van de moderne politieke filosofie. De vraag die cent…

Wijs door zelfkennisWijs door zelfkennisWe willen allemaal wijs worden en hoewel de een dit als een hoger doel stelt dan de ander, wil niemand voor dom verslete…
Haal de sleur uit je levenHaal de sleur uit je levenAls klein kind droom je vaak van de dingen die je later als je groot bent wilt gaan doen. Heb je gedachtes over dingen d…
Bronnen en referenties
  • http://vrijensoeverein.nl
  • http://www.ikclaimmijnnaam.nl
Reactie

Birgitte Paffen, 08-03-2017
Wat als iemand dit heeft gedaan maar weer terug wil in het systeem, wat moet deze persoon dan doen? Reactie infoteur, 08-03-2017
Wanneer degene die zichzelf soeverein heeft verklaard inmiddels staatloos is geworden, zal hij naar de rechter moeten voor een uitspraak over zijn status.

Katinka900 (661 artikelen)
Laatste update: 23-10-2015
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Levensvisie
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.