Hoe miljonair zijn in je fantasie, je leven kan veranderen
Veel mensen dromen ervan om ooit de loterij te winnen, en daarmee miljonair te worden. Je kunt je ineens alles kopen wat je maar wilt, van je droomhuis tot het maken van een wereldreis. Fantaseren over alles wat je zou gaan doen, is een prettige bezigheid. Toch is de kans dat je de loterij wint zo klein, dat het bij een droom blijft. Toch kan ook het fantaseren over 1 miljoen op de bank, je verder helpen in je leven.
Wat 1 miljoen op de bank betekent
Als je 1 miljoen op je rekening hebt staan, betekent dat vooral vrijheid. Vrijheid om alles te kunnen doen, wat je maar zou willen. En de vrijheid om te stoppen met alles wat je eigenlijk niet graag doet. Stel, je koopt je droomhuis met zwembad, je gaat winkelen totdat je niets meer kunt vinden wat je nog wilt hebben, en je maakt die felbegeerde wereldreis. Wat ga je dan daarna doen? Na een tijdje heb je genoeg gefeest, en heb je ook genoeg aan de rand van je zwembad in de zon gelegen. En dan? Dan wil je waarschijnlijk iets gaan doen, iets presteren of iets opbouwen. Je wilt het gevoel hebben iets te betekenen op deze wereld.
De nadelen van veel geld hebben
Het hebben van veel geld heeft zeker ook z'n nadelen. Mensen gaan je anders behandelen, en je weet niet meer wie nu je "echte" vrienden zijn, en wie alleen maar op je geld uit is. Daarbij komt dat je nu met de angst zit, dat het geld misschien opraakt, of dat je verkeerde keuzes maakt. Deze zorgen had je voor die tijd allemaal niet. Gelukkig heb je (waarschijnlijk) geen miljoen, dus hier hoef je verder niet over na te denken.
Hoe je fantasie je helpt
Als je in deze fantasie alles hebt gedaan wat je graag wilt doen, heb je in ieder geval een blij gevoel. Waarschijnlijk ben je er ook achter gekomen, waar je ogenblikkelijk mee zou stoppen, of wat je anders zou gaan doen. Misschien is je eerste gedachte dat je nooit meer naar je werk wilt, en dat je daar dus direct mee zou stoppen. Dit betekent dat je dus niet de baan hebt die je graag zou willen hebben. Door verder te fantaseren wat je voor werk zou willen doen als alles mogelijk is, kun je meer te weten komen over jezelf, en over wat voor jou echt belangrijk is.
Het verschil tussen "moeten" en "willen"
Een goed hulpmiddel om er achter te komen of iets echt goed voelt voor jezelf, is op te letten hoe vaak je iets "moet" doen. Iets moeten is vaak niet iets waar we echt zelf voor kiezen, maar wat een ander (of jijzelf) je oplegt. Als je zegt ik "moet" nog stofzuigen, verander het dan in "ik wil nog stofzuigen", en voel of dat inderdaad zo is. Dit kun je toepassen op iedere bezigheid of activiteit die je gaat doen. Stel je "moet" op visite, want er is iemand jarig, verander het in ik "wil" op visite, en voel of dat klopt. Als je voelt dat je helemaal niet op visite wilt, ga dan niet. Alle verplichtingen die we ons (laten) opleggen, kosten erg veel energie, die je beter kunt gebruiken voor dingen die je wel graag wilt doen. Als je ik "moet" naar mijn werk verandert in ik "wil" naar mijn werk, kan het gebeuren dat het tot je doordringt dat je niet de goede baan hebt voor jou.
Waarom zou je wachten?
Natuurlijk zou het geweldig zijn als dat miljoen ooit nog komt, maar ook zonder dat kun je gaan doen wat goed voelt voor je. Als je weet wat je graag zou willen betekenen voor mensen in je leven, kun je werk zoeken in die richting. Als je weet waar jij voldoening uit kunt halen, kun je een studie of cursus gaan volgen, zodat je dit kunt gaan doen. Of wellicht is er een mogelijkheid om met vrijwilligerswerk uit de voeten te kunnen. De fantasie kan je helpen te ontdekken wat echt belangrijk voor je is, en wat eigenlijk helemaal niet.
© 2014 - 2024 Tonny548, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen