Wonen en leven als een vorst in een goedkoop land

Wonen en leven als een vorst in een goedkoop land Nederland is een uitstekend land om te wonen en te leven. De gezondheidszorg behoort tot de beste ter wereld, we hebben een grote mate van vrijheid, en er bestaat een goed sociaal vangnet, voor als het ons een tijdje tegenzit. Toch zijn er steeds meer Nederlanders die emigreren, of die de wens hebben om te emigreren. Wie een inkomen heeft in Euro’s en in een goedkoop land met een andere munt gaat wonen, kan daar grote voordelen bij hebben.

Goedkoop levensonderhoud maar geen sociaal vangnet

Stel dat je een baan hebt waarmee je 2000 Euro netto per maand netto verdient, en je baas vraagt of je twee jaar voor je werk in een goedkoop land wilt gaan wonen. Wanneer het land je wel leuk lijkt, en je geen problemen hebt om te verkassen, dan zou het in financieel opzicht reuze handig zijn om de kans met beide handen aan te grijpen. Een probleem is natuurlijk dat de meesten van ons niet de vraag van hun baas krijgen om een aantal jaren in een goedkoop buitenland te gaan wonen. Er zijn echter ook mogelijkheden om er zelf voor te zorgen dat je kunt profiteren van het goedkope leven in een land met een andere munt dan de Euro. Daarbij is natuurlijk van belang dat je geen baan hoeft te nemen in het land waar je gaat wonen. Dan wordt je immers betaald in de munt van het land en volgens de beloningen die daar gangbaar zijn. Meestal is dat geen vetpot. Sterker nog het zou dan zelfs zo kunnen zijn dat je een tamelijk armoedig bestaan moet leiden. En als je per ongeluk werkeloos wordt dan is er niet het Nederlandse sociale vangnet…

Overwaarde huis

De beste manier om een goed bestaan in een goedkoop land is om geld mee te brengen of er voor te zorgen dat er een tamelijk constante geldstroom aan Euro’s of dollars jouw kant op komt. Flink geld mee brengen kan natuurlijk alleen als je ook flink geld hebt. Dat hoeft niet altijd te betekenen dat je een kapitaal op de bank moet hebben staan. Het kan ook zijn dat je een flinke overwaarde op je huis hebt, en daar bijvoorbeeld een ton of enkele tonnen uit kunt halen. In veel goedkope landen kun je voor een paar honderd Euro per maand heel goed rondkomen. Een ton is dan een bedrag waar je het heel lang mee kunt uitzingen, zeker wanneer je ook nog een kleine bron van inkomsten weet te creëren.

Manieren om voor een constante geldstroom te zorgen

Degenen die geen geld hebben zijn natuurlijk aangewezen op een constante geldstroom. Ook daar zijn creatieve manieren voor te bedenken. Enkele voorbeelden:

Een eigen website

Begin een website, maak die website aantrekkelijk voor bezoekers, en laat er advertenties van Google Ads op plaatsen. Wanneer je na verloop van tijd duizenden bezoekers per dag krijgt, en er flink op de advertenties wordt geklikt krijg je maandelijks toch al gauw vijf- tot achthonderd Euro overgeboekt. Dat is natuurlijk in Nederland een schamel inkomen, maar in goedkope landen kun je er heel goed van leven. In het land waar je gaat wonen, kun je dan gewoon verder gaan met het vullen en updaten van je website. In plaats van advertenties van Google Ads kun je natuurlijk ook kiezen voor affiliate marketing. Affiliate marketing houdt in dat je productinformatie op je site plaatst voor bedrijven. Als de bezoekers op jouw site dan bij die bedrijven bestellen, krijg je een commissie over de bestelling. Deze commissies zijn doorgaans veel hoger dan de bedragen die Google Ads voor kliks betaalt. Je moet dan echter wel goedlopende producten op je site promoten om er een leuke geldstroom mee op te bouwen.

InfoNu

Wanneer je geen zin hebt om zelf een website te beheren kun je ook gaan schrijven voor InfoNu. Op deze internetbibliotheek worden de informatieve artikelen geschreven door gewone mensen die leuke en informatieve dingen te melden hebben. Verslavend leuk om te doen, en je bouwt langzaam maar zeker een artikelenbestand op waardoor je stapsgewijs steeds meer lezers krijgt. De beloning krijg je net als wanneer je een eigen website hebt via de advertenties van Google Ads. Een voorwaarde is dan natuurlijk wel dat je voldoende schrijfkwaliteiten hebt om artikelen van aanvaardbare kwaliteit te schrijven. Bovendien krijg je natuurlijk alleen veel bezoekers wanneer je artikelen qua inhoud onderscheidend en interessant zijn. Het creëren van een geldstroom kan op deze manier wel lang duren. Tenzij je artikelen schrijft die heel veel bezoekers trekken, zul je toch minimaal 100 artikelen moeten schrijven om er een redelijke verdienste mee op te bouwen. Het is echter wel een doorlopende verdienste.

Netwerkmarketing

Wanneer je niet goed bent met websites, en ook niet zo goed kunt schrijven, maar je wel sociaal vaardig bent, is er een andere leuke optie om een constante geldstroom te creëren, namelijk netwerkmarketing. Netwerkmarketing is een manier voor bedrijven die consumentenproducten aanbieden om producten te promoten zonder tussenkomst van handelsbedrijven. De promotie wordt gedaan door particulieren, via van mond tot mond reclame. Bedrijven die hun producten op die manier distribueren besparen enorm op reclame en op marges die anders naar de groothandel en de detailhandel zouden gaan. Daardoor kunnen ze de zogeheten (particuliere) distributeurs of netwerk marketeers een ruime beloning geven. Voor netwerkmarketing hoeft meestal geen voorraad gehouden te worden. De bestellingen van klanten wordt rechtstreeks bij het bedrijf gedaan met een uniek nummer van de distributeur. De distributeur krijgt over de bestellingen commissie overgeboekt.

Ook commissie over diepere lagen

Eén van de zeer interessante aspecten aan netwerkmarketing is dat de distributeur ook commissie krijgt over de verkopen van de onder hem staande distributeurs. In sommige systemen loopt dat eindeloos door. De beloning heeft dan de volgende opbouw: de distributeur schrijft twee nieuwe distributeurs in, deze schrijven op hun beurt samen ook weer vier nieuwe distributeurs in, de vier nieuwe distributeurs schrijven acht nieuwe distributeurs in etc. etc. En de eerste distributeur ontvangt commissie over de lagen onder hem. Wanneer een distributeur tijdlang hard werkt dan kan zijn inkomen snel groeien. Maar wat heel belangrijk is voor iemand die in het buitenland gaat wonen, het levert een constante geldstroom op. Meestal in dollars want de bedrijven die hun producten via netwerkmarketing verspreiden zijn veelal gevestigd in de VS.

Uitbreiding netwerk nieuw vestigingsland

Een nadeel van netwerkmarketing is wel dat wanneer de distributeur naar het buitenland verhuist, hij zijn distributeurs in Nederland fysiek niet kan blijven ondersteunen. Wanneer de lagen onder hem echter eenmaal goed functioneren, kan er ook begeleiding via skype, telefoon of mail vanuit het buitenland gedaan worden. Bovendien kan de distributeur ook in zijn nieuwe thuisland zijn netwerk verder uitbreiden. Niet iedereen zal het gemakkelijk vinden om succesvol te zijn met netwerkmarketing. Er zijn netwerk marketeers die tienduizenden dollars per maand verdienen. Echter zijn er ook heel veel die niet verder komen dan een inkomen van tussen de 500 en 1500 Euro. Dat is echter ruim voldoende om een comfortabel bestaan te leiden in landen waar het leven vele malen goedkoper is dan in Nederland. Let op, het bedrijf waarvan je de producten promoot moet wel aan het land kunnen leveren waar je je gaat vestigen, anders kun je je activiteiten niet voortzetten.

Vrijheid

Natuurlijk bieden deze drie manieren om een geldstroom te creëren geen echt rentenierbestaan. In alle drie de gevallen dien je wel actief te blijven om de geldstroom in stand te houden. De website updaten en promoten, nieuwe bijdragen voor InfoNu schrijven, nieuwe klanten maken voor je netwerk. Het biedt je echter wel de mogelijkheid om een bestaan op te bouwen waarbij je vrij bent om in een goedkoop land te gaan wonen van jouw keuze, en om je eigen tijd in te delen en te werken wanneer jij dat wil. En zeker met netwerkmarketing kun je wanneer je hard werkt een inkomen creëren waardoor je in een goedkoop land echt als een vorst kunt leven.

Aanvullend onderzoek

Wanneer het je lukt om een geldstroom op te bouwen waardoor je de vrijheid creëert om elders te gaan wonen, komt natuurlijk de vraag om de hoek kijken, waar het goed toeven is. Je kunt allereerst een lijstje maken van een aantal landen die op grond van de ligging, het klimaat, de politieke situatie en de cultuur je voorkeur hebben. Vervolgens is het erg leuk en boeiend om via het internet informatie over de betreffende landen te zoeken. Via Google Earth kun je heel veel visuele informatie vinden over de streken, steden, de landschappen etc. Door te googelen op restaurants met daarachter een plaatsnaam vind je veel informatie over de plaatselijke keuken en weet je ook wat de actuele prijzen zijn. Onder bijvoorbeeld house for sale en een plaatsnaam of de naam van een land vind je informatie over de actuele stand van het onroerend goed in een land. In sommige landen kun je voor tien- of twintigduizend Euro al een prachtig huis kopen, soms zelfs met zwembad. Wanneer je daarvoor geen budget hebt is het handig om te zoeken onder house for rent. Door het zoeken onder de termen supermarket en een plaatsnaam in een bepaald land krijg je een heel goed actueel beeld van de prijzen van levensonderhoud. Het is soms even wat werk om alles om te rekenen, maar het is wel heel belangrijk om te weten wat de actuele stand van zaken is. Wanneer je eenmaal de keuze voor een land hebt gemaakt is het handig om uitgebreide informatie bij een ambassade aan te vragen.

Sociaal netwerk

Een belangrijke reden om niet naar het buitenland te verhuizen kan zijn dat je geen afscheid wilt/kunt nemen van je sociale netwerk. Dat is ook inderdaad een goede reden om het niet te doen. Toch is er hier ook wel een pleister voor de wonde te vinden. Vrienden maken gaat namelijk in veel andere landen een stuk gemakkelijker dan in Nederland, zo bleek uit een onderzoek van de internationale bank HSBC in 2009. HSBC vroeg 50.000 klanten naar hun verblijfservaringen in het buitenland. Uit het onderzoek bleek dat de expats vinden dat Nederland en België tot de moeilijkste landen behoren als het gaat om het maken van vrienden en het creëren van een sociaal netwerk. In Aziatische landen bleek het aankopen van vriendschappen het gemakkelijkst te zijn. Van de ondervraagden had 23% in het buitenland gevoelens van eenzaamheid gekend. De belangrijkste voordelen van het verblijf in het buitenland waren financieel van aard.
© 2011 - 2024 Machosofty, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Belastingdienst en kosten levensonderhoud kind in 2021Belastingdienst en kosten levensonderhoud kind in 2021Het is in 2021 en 2022 niet altijd eenvoudig om goed in de kosten van levensonderhoud van een kind te voorzien. Kinderen…
Bijdrage kosten levensonderhoud kind: de kinderalimentatieBijdrage kosten levensonderhoud kind: de kinderalimentatieDe kinderalimentatie is een bijdrage en gedeeltelijke tegemoetkoming in de kosten van levensonderhoud die u voor een kin…
Ouderbijdrage 2020 - 2021 (aanvullende beurs)Ouderbijdrage 2020 - 2021 (aanvullende beurs)De ouderbijdrage in het levensonderhoud van een studeren kind is belangrijk om te kunnen berekenen op hoeveel aanvullend…
Hoe bereken je de kosten levensonderhoud kind?Hoe bereken je de kosten levensonderhoud kind?De kosten van levensonderhoud van een kind spelen een belangrijke rol om te berekenen of je recht hebt op kinderbijslag,…

Hoe Chinezen en waarom Chinezen naar Nederland kwamenHoe Chinezen en waarom Chinezen naar Nederland kwamenChinezen doen het in Nederland anno 2011 goed. Ze hebben goede banen of zijn ondernemer, studeren veel en het is niet ee…
nieuws uitgelichtOmaanse bewind reageert met concessies op sociale protestenDe Golfstaat Oman, al sinds de achttiende eeuw geleid door de al-Said dynastie, is een sultanaat. Het land wordt central…
Bronnen en referenties
  • www.reishonger.nl
  • www.werkenvanuithetbuitenland.nl
Machosofty (36 artikelen)
Laatste update: 29-09-2014
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Internationaal
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.