Gezicht vertelt karakter

Wat zegt je gezicht over jou? Volgens de chinezen hebben gezichtskenmerken allemaal een betekenis voor de persoonlijkheid. Daarbij kijken ze o.a. naar de gezichtsvorm, ogen en de neus. De gezichtsvorm vertelt meer over hoe je denkt. De ogen worden gezien als de spiegel van je ziel en de neus is de meter van rijkdom, kennis en vermogen. Hierbij geef ik de betekenis van verschillende kenmerken van het gezicht.

Gezichtsvorm

Groot, rond

Mensen met deze vorm hoofd zijn vaak traag en passief. Ze vinden hun bevrediging in eten en hebben dan ook vaak overgewicht. Daarnaast zijn ze wel erg slim en kunnen goed beargumenteren.

Het emmergezicht, ook watergezicht genoemd

Kenmerk: een brede voorhoofds- en geaccentueerde ogenpartij. Deze heeft veel vrienden en stormachtige affaires, maar voelt zich toch vaak eenzaam. Het is een persoon die afwisseling nodig heeft en erg creatief is aangelegd. Ze hebben enorm veel energie en willen graag veel weten.

Ei

Kenmerk: bezit een breed voorhoofd, hoge jukbeenderen en een smalle, toelopende kinpartij. Verkeerde vrienden en een moeilijk liefdesleven, dat kan deze persoon verwachten. Ze werken hard voor succes, maar hun carrière is slechts van korte duur. Ze hebben een goed observatievermogen, zijn intelligent, kunnen ontzettend overdrijven en zullen ideeën tot leven brengen.

Peer

Kenmerk: het peerhoofd heeft een smal voorhoofd en loopt breed uit bij de kin. In het algemeen zijn deze personen niet carrière belust, echter zijn ze wel egocentrisch en voelen heerszucht. Ze hebben vaak een zware jeugd gehad en hebben daardoor moeite met vriendschappen sluiten. Ze zijn chaotisch en kunnen heel heftig reageren bij problemen.

Ovaal

Deze gezichtsvorm staat voor schoonheid en esthetiek. Ze zijn geheimzinnig en onweerstaanbaar. Ze hebben een goed sociaal leven en zijn erg doelgericht in hun carrière. Vaak hebben ze een moeilijke jeugd gehad en stellen daardoor hoge eisen in hun relatie.

Hartjes

Deze gezichtsvorm geldt algemeen als esthetisch ideaal. Een persoon met een hartjesgezicht heeft leidinggevende kwaliteiten en laat niemand in zijn succes participeren. Deze is omringd door jaknikkers, kontekussers en zal helaas nooit echte vriendschap kennen. Volgens deze persoon horen liefde en trouw niet samen.

Ogen

Grote ogen

Grote ogen gelden als het schoonheidsideaal bij uitstek. Ze hebben de uitstraling van hartelijkheid, erotiek, maar ook kwetsbaarheid. De eigenschappen krachtig, oprechtheid, intelligentie en vol van ideeën worden ermee verbonden. Ze zijn extravert en kunnen heerlijk genieten. Ze zullen er ook alles voor doen om in het middelpunt te staan als het om hun werk gaat.

Kleine ogen

Ze geven een teken van afgunst en ongeloofwaardigheid. Het lijkt alsof ze iets te verbergen hebben. Toch zijn ze erg loyaal en erg precies. Ze zijn van zichzelf overtuigd en erg doelgericht, helaas hebben ze geen geduld. Ze hebben veel last van betweterij en jaloezie wat echte relatiebrekers zijn. Toch zullen ze hun partner eerst helemaal in de watten leggen voor het zover is.

Schuin naar boven geplaatste ogen

Het schoonheidsideaal. Ze behalen eerlijk verdiende hoogtepunten in hun carrière, zijn flexibele, maar doen liever geen lichamelijk zwaar werk. Ze zijn emotioneel en kunnen last hebben van driftbuien. Daarbij zijn ze ook makkelijk te beïnvloeden.

Buitenkant naar beneden geplaatste ogen

Zij staan voor groot geluk en rijkdom, luisteren en zwijgen. Ze zijn zeer zorgzaam, behulpzaam, ontzettend betrouwbaar en loyaal. Ze geven zich helemaal in een relatie en zijn zeer goede ouders.

Dicht bij elkaar staande ogen

Ze zijn het teken van temperament, contactvaardigheid, herkennen van kansen. Vrouwen durven vaak geen risico’s te nemen, maar zijn wel nieuwsgierig. Mannen behalen enorme successen, vaak in de politiek of economie. Ze zijn beide wel introvert en erg bekrompen.

Ver uit elkaar staande ogen

Vaak zijn deze personen psychisch wat instabiel en hebben last van stemmingswisselingen. Ze hebben veel hoop en verwachten geluk in relaties, die volgens hen voor eeuwig duren. Ze zijn dus erg naïef, maar ook erg open.

Diep liggende ogen

Ondanks de romantische persoonlijkheid en concentratieproblemen verliezen deze personen de realiteit niet. Ze zijn ook erg in zichzelf gekeerd.

Uitpuilende ogen

Pas op voor deze personen, ze zijn onbetrouwbaar en egoïstisch. Ze hebben een sterke wil en houden voet bij stuk. Ze hebben chronische problemen en hebben zelde vriendschappen voor lange tijd.

Neus

Rechte neus met rechte top

Deze is ijdel, wat erg hinderlijk is in relaties. Mannen zijn snobs en vrouwen zijn narcistisch. Ze hebben weinig zorgen en we komen ze vaak tegen aan de top van een onderneming of als model. Ze houden van kunst en hechte veel waarde aan het uiterlijk. Ze zijn erg tolerant en kunnen helder denken.

Roma-neus

Kenmerk: lang en heeft een omlaag gebogen top.
Hij symboliseert moed en helder denken. Ze houden van uitdagingen, vooral in relaties, en zijn zeer eerzuchtig. Ze bezetten functies in de economie of wetenschap en soms in het leger.

Haakneus

Dit zijn personen met een neus voor geldzaken. Ze gaan volledig op in hun beroep en scheppen graag op. Vrouwen hebben pedagogische vermogens en zouden het ook goed doen als lerares of adviseur.

Wipneus

Wanneer ze jong zijn krijgen ze het al voor elkaar om veel te verdienen. Ze hebben temperament, zijn wispelturig en hebben gebrek aan doorzettingsvermogen. Ze hebben een hoge sensibiliteit en zijn psychologisch onrijp.

Scheve neus

Graag laten ze andere hun werk doen. Ze zijn onevenwichtig, hatelijk en labiel. Vaak kregen ze weinig aandacht in hun jeugd waardoor ze als volwassenen niet snel intiem worden met andere.

Stompe neus

Betrouwbaarheid en evenwichtigheid kun je in deze persoon vinden. Ze kunnen zelfs de diepste geheimen behouden. Ze komen ver in hun carrière en maken af waar ze aan beginnen. Ze willen graag een solide relatie.
© 2011 - 2024 Jikkes, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kies het kapsel wat bij je gezicht en persoonlijkheid pastKies het kapsel wat bij je gezicht en persoonlijkheid pastAls je op zoek gaat naar het perfecte lange- halflange- of korte kapsel, dan moet je eerst letten op de vorm van je gezi…
Boomhoroscoop – de den en de wilgBoomhoroscoop – de den en de wilgHet boomtype den behoort bij mensen geboren tussen 19 februari en 29 februari en 24 augustus en 2 september. De den word…
Persoonlijkheidstheorieën kort besprokenPersoonlijkheidstheorieën kort besprokenIn de psychologie is het begrip persoonlijkheid altijd erg belangrijk. Vanaf het eind van de 19e eeuw werden hier allerl…

Gelukkig in 22 regels volgens Arthur SchopenhauerGelukkig in 22 regels volgens Arthur SchopenhauerVolgens de Duitse filosoof Arthur Schopenhauer was het eigenlijk volstrekt onmogelijk om gelukkig te worden. Het leven i…
Thomas Robert Malthus (1766-1834)Thomas Robert Malthus heeft al ruim tweehonderd jaar geleden zijn eerste essay 'An Essay on the Principle of Population'…
Bronnen en referenties
  • http://www.alleshelder.nl/gezicht/gezichtlezen.php
Jikkes (15 artikelen)
Gepubliceerd: 12-10-2011
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Filosofie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.