Feng Shui, de kracht van spiegels

Spiegels worden beschouwd als een nuttig gebruiksvoorwerp, handig stuk gereedschap. Echter, spiegels zijn voortdurend bezig en niet alleen wanneer we er langs lopen of erin kijken. Spiegels versterken het beeld van alles wat ze weerspiegelen. Denk maar eens water gebeurt als u in het donker met een zaklamp in een spiegel schijnt. Het licht dat naar u teruggekaatst wordt is veel meer verblindend dan de oorspronkelijke straal die uit het lampje komt.

Feng Shui heeft een aantal regels opgesteld met betrekking tot spiegels in de slaapkamer. Plaats nooit een spiegel recht tegenover de deur van uw slaapkamer. De spiegel zal de inkomende energie recht naar de deur weerkaatsen, waar deze voor voortdurende storingen bij de toegang tot uw slaapkamer zal zorgen. Hiermee verhindert hij een vloeiende, gelijkmatige circulatie in de kamer.

Weerkaatsing van hoge intensiteit

Spiegels die recht tegenover de ramen zijn geplatst, leveren dezelfde reflecties als die welke tegenover en deur zijn geplaatst. Ze veroorzaken een smalle strook van verstoring tussen het raam en de spiegel.

Een spiegel dat zodanig is geplaatst dat u het bed erin kunt zien als u in de deuropening staat, heeft hetzelfde effect als een spiegel recht tegenover de deur, waarbij we moeten bedenken dat de energie die door de spiegel wordt teruggekaatst een sterkere intensiteit heeft.

Voortdurende verstoring

Plaats geen spiegel tegenover uw bed. De voortdurende energie reflecteert en zendt daarmee dag en nacht een versterkte stroom van energie door de ruimte boven en om uw bed heen, die uw slaap iedere nacht verstoort.

De beste plaats voor een spiegel is de binnenkant van een kastdeur. Als u in een vreemde kamer logeert, bedek de spiegel dan met een sjaal of iets anders, dat u een goede nachtrust heeft.
© 2007 - 2024 Jootje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het Feng Shui inrichten van je woon- en slaapkamerHet Feng Shui inrichten van je woon- en slaapkamerFeng Shui is een veelgehoorde term, maar wat wordt er eigenlijk mee bedoeld? Feng Shui is een eeuwenoude Chinese leer, d…
Feng Shui toepassen in je huisFeng Shui toepassen in je huisFeng Shui is een Chinese leer die staat voor ruimte en rust, dus een opgeruimd huis waaruit alle overtollige spulletjes…
Feng Shui, de slaapkamer en hoofdpijnDe meesten mensen brengen minimaal een derde van hun leven in de slaapkamer door, waarvan het grootste deel geslapen wor…

Feng Shui, plaats van bed en kamerdeurDe plaats van de slaapkamer in uw huis is belangrijk. Gaat u verhuizen, moet u zorgvuldig letten op de onderlinge verhou…
Feng Shui, licht en kleurLicht is energie in een van zijn duidelijkste vormen. En wat we als kleur ervaren is eveneens licht. Feng Shui beschouwt…
Jootje (353 artikelen)
Gepubliceerd: 19-08-2007
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Filosofie
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.