InfoNu.nl > Mens en Samenleving > Filosofie > Wishfull thinking; de Wet van Aantrekking

Wishfull thinking; de Wet van Aantrekking

De Wet van Aantrekking behelst datgene waar je je gedachten aan schenkt en datgene waarin je gelooft of wat je verwacht. Het is daarbij van belang dat je wensen overeenstemmen met wat je (onbewust) gelooft. Een discrepantie tussen bewustzijn en onderbewustzijn zorgt voor verwarring; je denkt iets te willen maar tegelijkertijd ben je bezig jezelf te saboteren.

Een universele wet

De Wet van Aantrekking is een universele, eeuwigdurende wet die overal ter wereld geldt. Of je nou het leven leidt van een vrome christen of het leven van een iemand die enkel waarde hecht aan materie.

Elk mens heeft talloze gedachten en wensen, zowel bewust als onbewust. Juist die onbewuste gedachten en wensen vormen de basis; je kunt bewust geloven dat je jezelf de moeite waard vindt, maar als je onbewust een tegenovergestelde overtuiging aanhangt, zal de laatste de boventoon voeren in je leven. Waar het om gaat is dat je niet alleen maar moet leren om iets daadwerkelijk te willen, doch dat je er ook dusdanig in moet gaan geloven, dat die wens zich steeds beter gaat verankeren in je onderbewustzijn, oftewel je ziel.

Een eigen wens of die van een ander?

In je jeugd heb je al snel de neiging je af te spiegelen aan familieleden, vrienden en medescholieren. Of wellicht aan een TV-idool. Andere mensen zullen hun gedachten reflecteren; er wordt verteld wat goed voor je is, wat je moet gaan studeren, hoe je je moet kleden, dat je moet sparen voor de toekomst en ga zo maar door. Je bent nog niet zo ver om te onderzoeken wat je daadwerkelijk wilt.

Naarmate je ouder wordt, vorm je steeds meer je eigen identiteit en kies je je eigen weg. Het kan echter jaren duren eer je ontdekt wat je daadwerkelijk zou willen en hoe je je doel(en) zou kunnen bereiken. Daartoe is het nodig om de dingen die je wilt te veranderen, te zien zoals je ze wilt zien in plaats van ze te blijven waarnemen zoals ze nu zijn. Stel jezelf eens deze vraag: “Wat wil ik wél met betrekking tot kwestie?”.

Negatieve gedachten

Het is belangrijk om géén emotie te schenken aan dingen die je niet wilt en ook niet te verwachten dat dingen negatief gaan verlopen. Daarbij is het zaak niet ongeduldig te worden, want dan focus je je op het “gemis” en trek je “gemis” aan. Als je regelmatig klaagt over geldgebrek, zul je wellicht geen rijkdom aantrekken. Je gelooft er kennelijk niet in dat rijkdom ook naar jou kan komen.

tappenplan

  • Schrijf je wensen op papier. Heb wel reële wensen! De koning van Nederland zul je niet worden, ook al staat dat op je lijstje.
  • Verwacht dat deze gebeurtenissen op je pad komen.
  • Blijf doorgaan met verwachten net zolang tot je daadwerkelijk gelooft dat die gebeurtenissen jou kunnen overkomen!
  • Laat deze wensen dan los en wacht af. Blijf erin geloven maar word niet ongeduldig en wanhopig want dan richt je je energie op het "ontbreken"; een negatieve emotie die afstoot in plaats van aantrekt.

Succes ermee!
© 2011 - 2020 Sverkaik, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
The Secret: Your wish is my commandThe Secret: Your wish is my commandJe vindt het boek terug in alle bestseller-lijsten ter wereld en ook in de meest modale boekhandel lacht de prachtige co…
De Wet van AantrekkingDe Wet van Aantrekking zegt dat je alles kunt hebben of zijn wat je wilt. Deze wet zegt ook dat alles wat er in je leven…
Six Thinking Hats: Effectief beslissenSix Thinking Hats: Effectief beslissenDe "Six Thinking Hats" (de zes denkhoeden) is een krachtige methode om tot weloverwogen beslissingen te komen. De method…
Winkelen bij Victoria's SecretVictoria's Secret verkoopt prachtige lingerie en nog veel meer. Het is van oorsprong een Amerikaanse bedrijf en daardoor…
Liefde of lust?Liefde of lust?Hoe weet je of je echt verliefd bent op iemand en dat het dus niet alleen om een fysieke aantrekkingskracht, maar ook om…

Reageer op het artikel "Wishfull thinking; de Wet van Aantrekking"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Sverkaik
Gepubliceerd: 17-04-2011
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Filosofie
Schrijf mee!