Wat doet cocaïne met je lichaam?

Wat doet cocaïne met je lichaam? Wat doet cocaïne met je lichaam? Wat zit er allemaal in cocaïne? Kunnen cocabladeren ook voor andere doeleinden worden gebruikt? Wat zijn de positieve en negatieve effecten van cocaïne op het lichaam? De antwoorden op deze vragen en meer kunt u lezen in dit artikel over het effect van cocaïne op het menselijk lichaam!

Wat zit er in cocaïne?

De drug "cocaïne" wordt door een scheikundig proces uit de bladeren van de cocaplant gewonnen. Dit gebeurt door middel van extraheren. De bladeren van de cocaplant zijn echter niet alleen goed voor de productie van cocaïne. De cocaplant is voor indianen een heilige plant en wordt al duizenden jaren gebruikt. Zo kunnen de cocabladeren gebruikt worden als medicijn, pleisters en voeding. Cocabladeren bevatten namelijk veel mineralen en vitamines. Mede daarom kauwen indianen nu nog steeds dagelijks op het heilige blad.

Andere stoffen

Cocaïne is vaak meermaals versneden. Dit betekent dat de cocaïne niet meer puur is maar gemixt met andere stoffen. Cocaïne wordt doorgaans versneden met suiker, melkpoeder en dergelijke. Pas wel op, er zijn gevallen bekend waarbij cocaïne versneden was met bijvoorbeeld rattengif! Wees extreem voorzichtig bij het gebruik van versneden cocaïne!

Crack

Veel drugsgebruikers kiezen voor crack in plaats van cocaïne. Crack is een "schoongemaakte" vorm van cocaïne. De cocaïne is dan puurder en sterker, maar ook verslavender.

Positieve effecten van cocaïne op het lichaam

Ondanks het feit dat cocaïne bij sommige mensen verslavend werkt, kan het gebruik van cocaïne een aantal positieve effecten hebben. Zo zorgt cocaïne voor een vermindering van de eetlust, het stimuleert de stoelgang en het verhoogt seksuele prikkels. Verder werkt cocaïne ook verdovend op de plek waarop het wordt aangebracht. Het kan dus in theorie een pijnlijke wond tijdelijk verdoven. Als laatste kan cocaïne zorgen voor een heldere gedachtegang en een euforisch gevoel.

Negatieve effecten van cocaïne op het lichaam

Uiteraard heeft het gebruik van cocaïne ook veel negatieve effecten op het lichaam. Het gebruik van cocaïne zorgt voor een verhoogde bloeddruk, snellere ademhaling, verhoging van de lichaamstemperatuur en soms tot droge slijmvliezen. Verder kan de gebruiker zonder aanleiding zeer agressief worden. Na het gebruik van cocaïne voelt de gebruiker zich vaak depressief en leeg (crash).

Conclusie

Kortom, cocabladeren zijn veel meer dan de basisgrondstof voor cocaïne. De bladeren hebben een heilzame werking maar zijn in Nederland niet vrij te verkrijgen. Pas op met versneden cocaïne want hier kunnen vervelende toevoegingen aan gedaan zijn. Wees ook voorzichtig met crack, de "schoongemaakte" vorm van cocaïne, want deze is veel sterker en ongezonder. Cocaïne kan een heilzame maar ook vernietigende werking op het lichaam hebben. Men kan er psychisch afhankelijk van worden en gezondheidsproblemen liggen op de loer. Echter kan cocaïne ook positieve uitwerkingen hebben zoals verhoogde seksuele prikkels, maar blijf altijd voorzichtig met het gebruik van drugs!
© 2012 - 2024 VMusic, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De geneeskracht van cocabladerenDe geneeskracht van cocabladerenCocabladeren is iets heel anders dan cocaïne. Het blad van de cocastruik of -boom is een natuurgeneesmiddel in Zuid-Amer…
De cocaplant in ColombiaIn Colombia wordt nog steeds de veelbesproken cocaplant door vele boeren illegaal verbouwd. De vraag is waarom? Waarom b…
Cocaïne als stimulerend middelIn het vroegere recept van Coca-cola zat een extract van cocaïne verwerkt. Het is een natuurlijk stimulerend middel en C…
Cocaplant is geen cocaïneCocaplant is geen cocaïneIn 1961 bracht de Conventie inzake Verdovende Middelen van de Verenigde Naties het cocablad onder in dezelfde categorie…

Wiet, wat doet het met je?Veel mensen hebben in hun jeugd wel eens een jointje gerookt. Onschuldig als het bij een enkele blijft. Maar wat als het…
Stoppen met blowen: gevolgen en tips om te stoppen met wietStoppen met blowen: gevolgen en tips om te stoppen met wietStoppen met blowen is weliswaar lastig, maar zeker niet onmogelijk! In 2010 verscheen het boek 'Stoppen met blowen - de…
Bronnen en referenties
  • http://www.trimbos.nl/onderwerpen/alcohol-en-drugs/cocaine/cocaine-algemeen/effecten
  • Boek: "Uit je Bol"
VMusic (131 artikelen)
Gepubliceerd: 02-09-2012
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Drugs
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.