Hoe vind je een origineel cadeau voor hem of haar?

Hoe vind je een origineel cadeau voor hem of haar? Wat is nu echt een origineel cadeau? Wat zijn cadeaus die altijd wel geschikt zijn om te geven, zelfs als je iemand misschien niet zo goed kent? Lees en ontdek met welke cadeaus jij straks iedereen blij kunt maken. Het beste cadeau is een persoonlijk cadeau. Wat je dus ook geeft, zorg dat het bij de persoon in kwestie past. Natuurlijk kun je gaan voor die boekenbon of zelfs wat losse briefjes in een verjaardagskaart, maar is dat wel wat de ander wil? Als diegene specifiek geld of bonnen vraagt: geef ze gerust. Is dit niet het geval, lees dan verder en kijk bij elk budget wat voor leuke ideeën je daarbij kunt verzinnen.

Bijna geen budget

Maak zelf iets! Het hoeft niet veel geld te kosten om zelf iets te maken. Een paar ideeën op een rij:

Maak een taart

Het kost je een paar ingrediënten en je kunt het zo gek maken als je het zelf wilt. Met een fruitvlaai kun je kiezen voor fruit in twee verschillende kleuren, zodat je met contrast kunt spelen en de naam of leeftijd van de jarige in de taart kunt 'spellen'.

Geef een uitje cadeau

Neem degene aan wie je je cadeau geeft mee op een leuk uitje, zoals een picknick. Heb je helemaal geen geld? Stippel een mooie route uit die je samen kunt volgen en speel zelf de gids van de omgeving. De informatie haal je van internet of uit de bibliotheek. Bijkomend voordeel: het is ook voor jezelf leerzaam.

Geef iets creatiefs

Zing een lied, voer een toneelstuk op, of schrijf een gedicht of verhaal als cadeau.

Keer je huis om

Misschien heb je zelf nog iets leuks liggen dat je niet meer gebruikt. Geurkaarsen, kaarten, leuke bakjes, een boek; kijk wat je nog leuk kunt inpakken. Blijf wel onthouden dat het moet aanvoelen als cadeau en kijk kritisch: zou je het zelf als cadeau willen krijgen?

Een herinnering

Een (kleuren)printje en/of een fotolijstje hoeft niet veel te kosten. Geef eens een foto cadeau! Dit kan een herinnering zijn van jullie samen of een mooi moment van degene aan wie je het cadeau geeft.

Speurtocht

Stel een speurtocht samen met leuke raadsels en opdrachten. Verstop een kleinigheidje en/of wat lekkers op een plek die met de speurtocht gevonden moet worden.

Klein budget

Bij winkels als de Blokker, Zeemand, Lidl, Wibra of Action kun je vaak kleine hebbedingetjes kopen.

Combineer

Maak een mooi pakketje van kleine hebbedingetjes. Kies bijvoorbeeld voor zes kleine cadeautjes die jou aan degene doen denken die het cadeau krijgt. Dit kunnen fopcadeautjes zijn die grappig zijn bedoeld, of cadeautjes die symbool staan voor de persoonlijkheid van de ontvanger. Het kunnen ook kleine, praktische cadeautjes zijn. Het belangrijkste is niet dat de cadeautjes los heel duur zijn, maar dat ze precies passen bij degene die ze krijgt.

Pak het mooi in

Investeer een klein beetje van je budget aan leuk cadeaupapier of cellofaan. Versier je cadeau met linten en/of stickers. Zo maak je er een extra feestelijk cadeau van!

Van een klein budget naar een groot budget

Vraag vrienden en kennissen die ook voor dezelfde persoon iets kopen om (een deel van) die bedragen bij elkaar te leggen. Samen kun je misschien wel dat spectaculaire cadeau kopen.

Gemiddeld budget

Met een gemiddeld budget komen de meesten vaak uit op een cadeaubon of een cadeaukaart of geld. Kijk eens of je de cadeaus van een klein en 'bijna geen budget' kunt combineren om toch op wat originelers te komen!

Bonnen

Wil je toch liever een bon geven? Je kunt tegenwoordig heel leuke cadeaukaarten kopen voor een uitje of een belevenis. Dit is een leuke afwisseling van bijvoorbeeld de boekenbon. Schrijf wel altijd een persoonlijke boodschap op de bon, waarin je je wens uitspreekt voor de ontvanger. Enkele voorbeelden:

Hopelijk kom je met deze bon eindelijk een middagje tot rust. Geniet van je massage!
- Bijvoorbeeld geschikt voor iemand die een drukke periode achter de rug heeft.

Geniet van je pretparkavontuur!
- Voor een achtbaanfan.

Je hebt al zo veel boeken, maar er is er vast nóg eentje die je graag wilt... ik ben benieuwd welke je uitkiest!
- Voor iemand die graag leest.

Groot budget

Je zou denken dat je met een groot budget een stuk meer kunt. Toch blijven de tips eigenlijk hetzelfde als bij kleine en middelgrote budgetten. Blijf origineel! Als je terugkijkt naar de tip voor een klein budget, kun je bijvoorbeeld kiezen voor hetzelfde concept maar dan met een pakket van grotere/duurdere cadeaus. Pak je cadeau altijd mooi in - dat staat extra feestelijk! Je kunt ook naast je cadeau(s) nog een kaart kopen en hier een leuke, persoonlijke boodschap op schrijven.

Voor echte daredevils

Op de website nietmijnkeus.nl kun je voor verschillende bedragen cadeaus uitkiezen die, zoals de naam al doet vermoeden, niet jouw keuze zijn.
© 2014 - 2024 Maresa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een cadeau kopen, originele last minute cadeautipsEen cadeau kopen, originele last minute cadeautipsIedereen heeft het wel eens meegemaakt: op het laatste moment moet je nog een cadeautje voor iemand kopen. Omdat je geen…
Originele huwelijkscadeaus voor elk budgetOriginele huwelijkscadeaus voor elk budgetNog geen idee wat je voor het bruidspaar gaat kopen? De meeste mensen vinden het niet gemakkelijk om een leuk en origine…
Huwelijkscadeau: wat cadeau te geven aan het bruidspaar?Een cadeau bedenken is niet het gemakkelijkste wat er is en zeker niet voor een cadeau dat bestemd is voor een bruidspaa…
Cadeautips voor ValentijnsdagCadeautips voor ValentijnsdagValentijnsdag, de meest romantische dag van het jaar. Welke cadeau moet je een geliefde geven? Je wilt natuurlijk een on…
Ben je altijd alleen? Tips tegen eenzaamheidBen je altijd alleen? Tips tegen eenzaamheidJe altijd alleen voelen kan negatieve gevolgen hebben voor je gezondheid en voor je geest. Langdurig eenzaam zijn kan le…
Maresa (130 artikelen)
Laatste update: 06-08-2014
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.