Opvallend in 2011

Elk jaar vinden er wel opvallende gebeurtenissen plaats, de ene jaar zijn ze extremer of belangrijker dan het andere jaar. Ook in 2011 zijn er natuurlijk opvallende dingen en een aantal daarvan heb ik op een rijtje gezet.

Vergaan van de wereld

Volgens een Amerikaanse predikant zou de wereld vergaan op 21 mei 2011. Dit baseert hij op aanwijzingen uit de bijbel gecombineerd met een rekensommetje. Volgens de bijbel kreeg Noach 7 dagen van God om een Ark te bouwen, zodat hij alle dieren kon redden van de zonvloed. Een dag zou tellen als 1000 jaar en 7 maal 1000 is 7000, daarvan trek je het jaar nul af. Het jaar nul bestaat immers niet volgens de bijbel. Het zou dan betekenen dat er op 21 mei 2011 een nieuwe zonvloed zou komen en deze zou duren tot en met 21 oktober. Slechts 2% van de wereldbevolking zou het overleven.

Warmste 1 oktober ooit

Op 1 oktober is er in de Bilt een temperatuur gemeten van 26 graden. De hoogste temperatuur op 1 oktober ooit. Het vorige record stond op 24.1 graden in 1908.

Doe’es normaal man

Het meest besproken kamerdebat van 2011 was op 21 oktober. Rutte beschuldigde Wilders ervan een beledigende opmerking te hebben gemaakt over de Turkse premier Erdogan. Wilders ontkende en zei tegen Rutte: ‘Doe’es normaal man!’. Waarop Rutte natuurlijk reageerde met: ‘Doe zelf es normaal man!’. Veel mensen vonden dit schandelijk, het is straatpraat en kan echt niet in de politiek.

Kat met twee gezichten

De blauwogige Ragdoll is geboren met twee gezichten en draagt de naam ‘Frank en Louie’. Dergelijke katten worden Janus katten genoemd, afgeleid van de Romeinse god ‘Janus’ met twee gezichten. Deze katten worden meestal niet ouder dan twee dagen, maar ‘Frank en Louie’ is al twaalf jaar geworden.

Natste zomer

In juli en augustus is de meeste regen gevallen sinds 1906. Er is in deze maanden ongeveer 350mm gevallen, 100mm meer dan het gemiddelde. Het meeste viel in West-midden Nederland en het bleef het droogste in Vlissingen.

Deeltje sneller dan het licht

Mogelijk hebben de wetenschappers van CERN een erg bijzondere ontdekking gedaan, een deeltje dat sneller gaat dan het licht. Klopt de relativiteitstheorie van Albert Einstein niet of gaat het om een systeemfout? Ergens hopen ze dat ze gelijk hebben, want dit is echt een enorme ontdekking, maar anderzijds zou dit nog flink voor problemen kunnen zorgen. Het betekend ook dat het theoretisch mogelijk zou zijn om terug in de tijd te gaan.

Tsunami Japan

Vrijdag 11 maart 2011, Japan werd getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 8,9 op de schaal van Richter, gevolgd door een zeer verwoestende tsunami. Hierdoor beschadigden ook de kerncentrale en steeg het stralingsniveau aanzienlijk. Er ontstond een kernramp.
© 2011 - 2024 Jikkes, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Ameland in 2011 - Jaar van de lustrums en jubilearecensieAmeland in 2011 - Jaar van de lustrums en jubileaDe uitgeverij op Ameland, Ameland Pers uitgeverij, geeft sinds 2009 jaarboeken van Ameland uit. De vierde in die serie i…
Ben jij een nieuwsfreak?Ben jij een nieuwsfreak?Waarschijnlijk kunnen we stellen dat de meeste journalisten die met het nieuws van nu bezig zijn, zelf nieuwsfreak zijn.…
Nieuws: wat haalt wel of niet de krant?Nieuws: wat haalt wel of niet de krant?Wat is nieuws en wat niet? Wie beslist wat belangrijk genoeg is? In de journalistiek is niet één iemand die het bepaalt,…
Google Nieuws Nederland: volg het nieuwsGoogle Nieuws Nederland: volg het nieuwsHet gevecht om het nieuws is verder verhevigd. Nu is er Google Nieuws Nederland. Deze site is verfrissend, zeer overzich…

De geschiedenis van nederwietDe geschiedenis van nederwietNederwiet is marihuana die in Nederland verbouwd wordt voor recreatief gebruik. Het kan zowel binnen als buiten worden g…
De eerste coffeeshops in NederlandDe eerste coffeeshops in NederlandHoewel marihuana al sinds de jaren vijftig werd verkocht in diverse clubs en dansgelegenheden in steden als Amsterdam, R…
Bronnen en referenties
  • www.nu.nl
  • www.telegraaf.nl
Jikkes (15 artikelen)
Gepubliceerd: 06-10-2011
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.