Inbraak voorkomen tijdens uw vakantie

U maakt de grootste kans op een inbraak op momenten dat u niet thuis bent. Op het moment dat u op vakantie bent, hebben inbrekers rustig de tijd om uw huis leeg te halen. Door een aantal tips in acht te nemen verkleint u de kans op inbraak. Inbraak kunt u niet voorkomen. Alle ramen en deuren zijn open te krijgen. Door een huis beter te beveiligen verkleint u wel de kans op inbraak. Inbrekers kiezen een huis uit waar ze zo eenvoudig mogelijk binnen kunnen komen. Op het moment dat ze weten dat u met vakantie bent, nemen ze weer liever uw huis. Het is dus zaak om te voorkomen dat anderen weten dat u op vakantie bent.

Wees voorzichtig met social media

U vrienden op Twitter laten weten dat u op vakantie bent, kan opzich geen kwaad. Het wordt anders als u dat ook op Hyves zet, waar ook uw adresgegevens te achterhalen zijn. Op websites als hyves en Facebook kunt u eenvoudig huizen achterhalen, waarvan de bewoners op vakantie zijn.

Verlichting in de avonduren

Door timers te gebruiken, kunt u in de avond een lampje laten branden. Dit is nog geen garantie dat ze uw huis voorbij zullen gaan, maar u maakt wel een kleinere kans op een inbraak. Vaak wordt de fout gemaakt om een vaag lampje achterin het huis te laten branden. Op deze manier brandt er licht, maar tegen een minimale verbruik.

Dit moet u juist niet doen. Door dit soort lampen te gebruiken geeft u de inbreker eigenlijk de boodschap: “Wij zijn met vakantie”. Zorg voor geloofwaardige verlichting of geen verlichting.

Deuren op nachtslot

De meeste mensen hebben welk extra sloten op de buitendeuren zitten in de vorm van bijvoorbeeld een extra vergrendeling die u niet van buitenaf kunt openen. Deze extra sloten moet u gedurende uw vakantie gebruiken op de deuren die het slechts te zien zijn door omwonenden. Inbrekers kiezen namelijk deze deuren om binnen te komen. U moet dus het huis gaan verlaten door een deur aan de straatkant. Deze deur kunt u namelijk vaak minder goed afsluiten, en bij deze deuren is de kans het kleinst dat inbrekers proberen om binnen te komen.

Informeer de buren over uw vakantie

De buren kunnen nog een oogje in het zijl houden in de periode dat u met vakantie bent. Normaal gesproken zullen ze niet reageren op geluiden vanuit uw huis, omdat zij geluiden uit uw huis gewend zijn. Indien de buren geluiden horen, terwijl u met vakantie bent, zullen ze extra alert zijn en in geval van nood politie inschakelen.

Zet geen waardevolle spullen in het zicht

Indien inbrekers bij u naar binnen kijken, moeten ze geen reden zien om uw huis uit te kiezen. Ruim bijvoorbeeld een laptop en sierraden op voordat u met vakantie gaat.

Sluit ramen en deuren

Het lijkt een overbodige tip, maar u kunt eenvoudig vergeten om één van de deuren af te sluiten. Ramen die op een kier staan zijn natuurlijk zeer uitnodigend voor inbrekers.
© 2011 - 2024 Juul, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Woning beveiligen tegen inbraakInbrekers kunnen op verschillende manieren uw woning binnendringen. Hoe kunt u de woning beveiligen tegen inbraak? In di…
Emotionele schade groter dan financiele schade na inbraak ofEmotionele schade groter dan financiele schade na inbraak ofWij zijn goed verzekerd tegen verzekerbare onheilen. Na een inbraak of een brand krijgt u de waarde van de vermiste of b…
Inbraak tijdens uitvaartdienst, hoe voorkomen?Het komt in Nederland vaak voor, dat er wordt ingebroken bij huizen waarvan bekend is dat de bewoners naar een uitvaartd…

Hoe organiseer je een goede cocktailparty?Hoe organiseer je een goede cocktailparty?Je wilt een feestje geven voor vrienden en/of familie en wil er iets speciaals van maken. Organiseer eens een cocktailpa…
Wat te doen als je je verveeltWat te doen als je je verveeltIedereen van ons krijgt wel eens te maken met zo'n baaldag wanneer je jezelf verveelt. Je vervelen kan overal gebeuren,…
Juul (897 artikelen)
Gepubliceerd: 20-07-2011
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.