Hoe organiseer je een goede cocktailparty?

Hoe organiseer je een goede cocktailparty? Je wilt een feestje geven voor vrienden en/of familie en wil er iets speciaals van maken. Organiseer eens een cocktailparty. Erg origineel en het wordt zeker een geslaagd feestje. Maar wat moet je allemaal uit de kast halen hiervoor? Je kan het natuurlijk simpel houden, maar je kan er ook een echt feestje van maken.

Hoe begin je?

Je begint je feestje natuurlijk met uitnodigingen versturen naar iedereen die je erbij wilt hebben. Kies hiervoor leuke zomerse kaarten, het leukste is als er cocktails op staan. Beschrijf op de kaarten wat het feestje inhoudt en zet daarbij de tijden en de locatie. Je kan eventueel ook een dresscode invoeren, dat iedereen bijvoorbeeld in zomerse kleding komt of zichzelf versiert met bloemen(kransen), een soort Hawaii thema. Wat ook leuk is om iedereen in felle kleuren te laten komen.

Er moeten waarschijnlijk ook nog spullen aangeschaft worden, denk daarbij aan drank, een cocktailshaker, blender en een boekje met cocktailrecepten en de daarvoor bestemde ingrediënten. Zorg ook voor crushed ice en voldoende ijsblokjes. Het leukste is om eventueel een soort menukaart te maken, zodat je gasten weten welke cocktails geserveerd kunnen worden. Denk niet alleen aan cocktails met alcohol, maar ook aan alcoholvrije, er zijn altijd mensen die niet drinken. Zorg ook voor voldoende frisdrank.

Bij een feestje horen natuurlijk ook lekkere hapjes. Het is erg leuk om te kiezen voor tapashapjes, maar chips en nootjes doen het ook altijd goed. Een kaasplankje is ook altijd leuk, evenals verschillende soorten worst. Of kies voor gezonde dingen zoals vers fruit en groente.

Om je cocktails te versieren kun je gebruik maken van gekleurde rietjes, rietjes of stokjes met franjes en vers fruit. Een suikerrandje op de glazen maken is ook heel leuk. Je maakt dan de rand van het glas nat en doopt de rand in de suiker.

De opzet

Indien je beschikt over een tuin is het erg leuk om er een zwembad in te plaatsen, eventueel met ligstoelen er rond om en wat zand. Versier je huis of tuin met lampionnen, slingers, mooie verlichting, bloemenkransen en andere zomerse dingen. Zorg voor genoeg zitplaatsen en zet eventueel ook wat bartafels neer. Als cocktailbar kun je het beste een tafel gebruiken, waar je alle drank op zet en bijvoorbeeld een menukaart ophangt. Decoreer de tafel met (nep)bloemen en vers fruit. Op deze tafel kun je ook de cocktails bereiden.

Kosten

Zo'n feestje kost natuurlijk aardig wat geld. Je kan van tevoren met je gasten afspreken dat ze een bijdrage leveren, want de kosten van drank kunnen als snel hoog oplopen. Je kan ook vragen of je gasten een bepaalde dranksoort mee kunnen nemen, of borrelhapjes.

Het beste is om zo'n feestje te plannen in de zomer en dan hopen dat het mooi weer is, zodat je het in de tuin kan vieren. Wat op een feestje natuurlijk ook niet mag ontbreken is muziek. Kies voor zomerse klanken. Bijvoorbeeld een verzamel-cd met zomerhits of Zumba muziek, die muziek bevat ook een goed ritme voor een zomergevoel.
© 2011 - 2020 Linda1986, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Sieraden: Cocktail ringenEen mooie ketting is op zich genoeg om je kleding op te fleuren. Maar tegenwoordig worden ringen vaak gebruikt om iets e…
Het organiseren van een kinderfeestjeHet organiseren van een kinderfeestjeHet organiseren van een kinderfeestje of partijtje kan een lastige zaak zijn. Het vergt vaak veel denk en regelwerk. All…
5 heerlijke cocktails met aardbeienlikeur5 heerlijke cocktails met aardbeienlikeurIn dit artikel komen verschillende lekkere cocktails aanbod met aardbeienlikeur. De recepten zijn allemaal erg verschill…
De lekkerste roomcocktailsDe lekkerste roomcocktailsEr zijn honderden verschillende cocktails, elk met z'n eigen kenmerk (kleur, geur, vormgeving etc.). Room is in sommige…

De achterhaalde data van het consumentenvertrouwenDe motor achter de Nederlandse economie is het consumentenvertrouwen. Wat is dit precies en hoe staat het er voor met di…
Inbraak voorkomen tijdens uw vakantieU maakt de grootste kans op een inbraak op momenten dat u niet thuis bent. Op het moment dat u op vakantie bent, hebben…

Reageer op het artikel "Hoe organiseer je een goede cocktailparty?"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Linda1986
Gepubliceerd: 21-07-2011
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Schrijf mee!