Boodschappen doen; zo snel, goedkoop en effectief mogelijk

Boodschappen doen; zo snel, goedkoop en effectief mogelijk U staat weer eens in de winkel, het lijkt wel spitsuur. Lange rijen bij de kassa’s, overvolle gangpaden en lege schappen. Dit moet ook anders kunnen. Lees verder voor de handigste tips.

Tijdstippen

Het scheelt nogal wanneer u om 12 uur boodschappen gaat doen of om half 8. In een winkel werkt het bijna hetzelfde als op de wegen: tijdens de spitsuren is het het drukst in de winkels. Vermijd de winkels dus tijdens de ochtend, lunch en maaltijduren. Tegen 5 uur is het het drukst in de supermarkten. Ook zijn de vrijdag en zaterdag zijn de drukste dagen van de week en is het absoluut geen pretje om op die dagen boodschappen te gaan doen.

In de Jumbo supermarkt hebben ze iets handigs gevonden tegen lange rijen in de winkel: wanneer u vierde wachtende klant bent in een rij, maar er kan wel nog een kassa bij, dan krijgt u al uw boodschappen gratis.

Informeren

Vraag eens een keer wanneer dat de vrachten komen en wanneer deze gevuld worden. Wanneer u op de dagen komt dat de schappen zijn gevuld is er minder kans op dat de producten die u nodig heeft er niet meer zijn, u hoeft dan dus niet nog naar een andere winkel om één product te halen.

Opstelling van het boodschappenlijstje

Wanneer u een boodschappenlijstje opstelt, probeer het zo op te stellen dat u het in volgorde van de winkel in uw wagentje kunt zetten. Wanneer u binnen komt bij een groenteafdeling, zorg dat alle groentes die u nodig heeft boven aan het lijstje staan. Het voorkomt dat u de hele winkel door moet lopen omdat u ergens nog iets bent vergeten.

Het opstellen van een boodschappenlijstje heeft ook nog een ander voordeel; wanneer u hierop zet wat u echt nodig heeft werkt het ook geldbesparend. U neemt dan geen spullen mee die u niet nodig heeft.

Financiële besparingen

Bekijk altijd de aanbiedingen wanneer u boodschappen gaat doen. Het kan absoluut lonen wanneer u iets nodig heeft en het een aanbieding blijkt te zijn. Staar uzelf hier niet blind op, het kan ook zijn dat u duurder uit blijkt te zijn wanneer u ook aanbiedingen koopt die wel handig zijn, maar die u eigenlijk helemaal niet nodig heeft.

Kijk niet alleen op ooghoogte in de schappen. Op deze plekken worden vaak de duurdere A-merken geplaatst. Boven- en onderin komen de huis- en euromerken terecht die vaak vele euro’s kunnen besparen en kwalitatief net zo goed zijn.

Sla eten in voor de hele week. Wanneer u per dag gaat bekijken wat u gaat eten zult u uiteindelijk meer geld en tijd kwijt zijn dan wanneer u één keer per week boodschappen gaat doen. Wanneer een product leeg is, schrijf het op een boodschappenlijstje en neem het op de dag dat u boodschappen gaat doen mee.
© 2011 - 2024 Petteflet, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Geld besparen op je boodschappen: SupermarktXGeld besparen op je boodschappen: SupermarktXVoor iedereen die dagelijks opzoek is naar de goedkoopste boodschappen is er nu SupermarktX. Met supermarktX hoef je nie…
CommunicatievaardighedenCommunicatievaardighedenTegenwoordig is de manier van communiceren erg belangrijk. Onze netwerken worden namelijk steeds groter, waardoor je met…
Hoeveel geef ik wekelijks uit aan boodschappen?Hoeveel geef ik wekelijks uit aan boodschappen?Uw vaste lasten kunt u niet of nauwelijks beïnvloeden. Er valt veel geld te besparen op de dagelijkse boodschappen. Zond…
Geld besparen: BoodschappenGeld besparen: BoodschappenTegenwoordig zijn de boodschappen duurder dan ooit tevoren en mensen schrikken elke keer weer bij de kassa. Hoe kun je n…

Terrasverwarming: huren en kopen van terrasverwarmersTerrasverwarming: huren en kopen van terrasverwarmersHet hoeft helemaal niet duur te zijn om terrasverwarming te kopen of te huren. De afgelopen jaren is er een toegenomen v…
Greenpeace informatieGreenpeace is een organisatie die zich wereldwijd inzet voor milieuproblemen. Ze probeert oplossingen voor deze probleme…
Bronnen en referenties
Petteflet (51 artikelen)
Gepubliceerd: 28-06-2011
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.