Koeien knuffelen: ontspannend voor lichaam en geest

Koeien knuffelen: ontspannend voor lichaam en geest Bent u regelmatig gestrest en helpt een wandelingetje in het bos of een warm bad niet meer? Dan kunt u ook een andere remedie overwegen. Het is tegenwoordig helemaal 'hip & happening' om koeien te knuffelen. Dit werkt zeer ontspannend. In heel Nederland worden dan ook workshops georganiseerd. Koeien knuffelen: het gebeurt al jaren. Het is ooit in het leven geroepen om gestreste managers te leren ontspannen. Tegenwoordig doen er allerlei doelgroepen aan mee. Koeien knuffelen is voor iedereen geschikt maar er zijn ook groepen mensen die er nog meer baat bij hebben zoals:
  • kinderen/volwassenen met slaapproblemen
  • kinderen/volwassenen met adhd
  • angstige mensen
  • geriatrische patiënten
  • mensen met burnout

Koe knuffelen: een belevenis

Een koe weegt gemiddeld 700 kg. Dat is heel wat. Als mensen het aandurven om zich tegen de koe aan te laten hangen is dit vaak een overwinning op zich. Maar koeien knuffelen is meer. De koe heeft een lichaamstemperatuur van ongeveer 39 graden Celsius en is dus lekker warm. Verder geven mensen vaak aan contact met dit oerwezen te voelen. Ze raken ontspannen, hun creativiteit wordt gestimuleerd en ze krijgen hierdoor nieuwe inzichten. Sommigen raken zelfs hun angsten kwijt. Dit is de reden waarom koeien knuffelen goed werkt voor de bovengenoemde doelgroepen.

Koe knuffelen ook heilzaam voor de koe

Koeien schijnen zelf aan te kunnen geven of ze geknuffeld willen worden of niet. De workshopbegeleiders weten exact welke koeien toestaan om geknuffeld te worden. Op een bepaalde manier knuffelen de koeien ook terug. Koeien knuffelen is dus ook heilzaam voor de koe zelf en zeer diervriendelijk. Uit onderzoek blijkt dat geknuffelde koeien gezonder zijn en makkelijker melk geven.

Workshop koeien knuffelen

Een workshop koeien knuffelen duurt -afhankelijk van de boerderij waar dit georganiseerd wordt- tussen de 1 en 3 uur. Vaak krijgt u onder het genot van een drankje ontstresstips. Daarna wordt u de kunst van het koeien knuffelen bijgebracht. Na afloop worden de ervaringen gedeeld. Sommige begeleiders praten nog lang na met de cursisten. Bij andere wordt er getekend om de ervaring te beschrijven. Dit verschilt per locatie. De kosten liggen gemiddeld tussen de 35 en 65 euro per workshop per persoon.

Koeien knuffelen arrangement

Omdat koeien knuffelen steeds meer 'in' raakt wordt het assortiment ook steeds meer uitgebreid. Voor de verliefden onder ons is zelfs een workshop voor twee met een romantisch diner na afloop te boeken. Ook groepen collega's en managers kunnen met elkaar een workshop volgen. Uiteraard worden de laatste tijd ook steeds meer kinderfeestjes -al dan niet gecombineerd met koeien knuffelen- op de boerderij gevierd.

Boer knuffelt koeien

Ook boer Willem uit 'Boer Zoekt Vrouw' schijnt regelmatig koeien te knuffelen. Het heilzame effect is bij hem al langer bekend. Boer Willem gaat workshops koeien knuffelen geven voor iedereen die hart heeft voor de koe en het bedrijf.

Meer informatie

Als u een workshop koe knuffelen wilt boeken kunt u de zoekterm 'koe knuffelen' bij google intypen. Ook op www.alternatiefgenieten.nl staan allerlei workshops en arrangementen vermeld. Er worden in alle provincies in Nederland workshops koe knuffelen georganiseerd. U kunt de workshop ook cadeau geven. Leuk voor een verjaardag of Sinterklaas en zo bent u nog origineel ook!
© 2010 - 2024 Schoontje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Burnout behandelen: behandeling tegen burnoutBurnout behandelen: behandeling tegen burnoutOnderzoek naar de behandeling tegen burnout wordt (nog steeds) gedomineerd door preventieve hulpprogramma´s tegen burnou…
Burnout herkennen, wat zijn de eerste burnoutverschijnselen?Burnout herkennen, wat zijn de eerste burnoutverschijnselen?Burnout herkennen is lastig. Veel mensen hebben geen zin om naar het werk te gaan. Ze voelen zich moe en uitgeput. Alles…
Hoe kan je ontstressen? Tips om te ontspannen bij stressHoe kan je ontstressen? Tips om te ontspannen bij stressStress en spanning: in het moderne leven is het dagelijkse kost. Zelfs in de zomer hebben alsmaar meer mensen last van v…

Op kamers, hoe vind ik een geschikte kamer?Op kamers, hoe vind ik een geschikte kamer?Wanneer je gaat studeren breekt er een nieuwe periode aan. Een nieuwe studie, nieuwe mensen en vaak ook nog een nieuwe s…
Vondst van de Homo habilisDe superrobuste mensaap Zinjanthropus boisei (die door het antropologen echtpaar Leakey gevonden was tesamen met een aan…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: AnnaER, Pixabay
  • www.kadopagina.nl
  • www.agrarischcultuurgoed.nl
  • www.koeknuffelen.web-log.nl
  • www.alternatiefgenieten.nl
Schoontje (91 artikelen)
Laatste update: 31-01-2013
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.