Meest opvallende mensen ter wereld

De meest opmerkelijke mensen ter wereld omvat een lijst met mensen die opvallen door hun lichamelijke kenmerken of bijzondere prestaties. Criteria voor het samenstellen van deze lijst zijn geworden leeftijd, lengte, gewicht, snelheid, invloed, rijkdom en schoonheid. Naast het Guinness Book of Records zijn de bladen Times en People geraadpleegd.

Opmerkelijke afmetingen en leeftijd


Opmerkelijke prestaties


Oudste man ter wereld

Walter Breuning, geboren op 21 september 1896 is vanaf 18 juli 2009 de oudste erkende levende man ter wereld, na het overlijden van de Engelsman Henry Allingham. Breuning, een Amerikaan, woont in Great Falls (Montana). Hij is in 2009 113 jaar oud en zal 21 september 2010 de leeftijd van 114 jaar bereiken. Hij is tevens de laatste erkende overlevende man die geboren is in 1896.

Oudste vrouw ter wereld

Kama Chinen; Okinawa, 10 mei 1895 is sinds 11 september 2009 de oudste erkende levende mens ter wereld, na het overlijden van de Amerikaanse Gertrude Baines. Chinen woont in Okinawa, Japan. Ze is momenteel (2009) 114 jaar oud. 10 mei 2010 zal ze dus 115 jaar oud worden. De oudste, erkende, mens aller tijden is Jeanne-Louise Calment. Zij bereikte een leeftijd van 122 jaar en 164 dagen en overleed op 4 augustus 1997.

Langste man ter wereld

De langste man ter wereld is de Oekraïner Leonid Stadnik. Hij is 2,53 meter lang. Met zijn imposante lengte gaat Stadnik gebukt door het leven, ook in zijn eigen huis. Leonid Stadnik werd pas vorig jaar ( 2008 ) door het Guinness Book of Records erkend als langste man ter wereld, omdat hij zijn enorme gestalte te 'danken' heeft aan een hersenoperatie waarna zijn groeihormoon gestimuleerd werd. De Chinees Xi Shun, al bijna 20 centimeter kleiner, zou zijn lengte dan weer op puur natuurlijke wijze hebben verkregen en werd daarom altijd als de allerlangste man beschouwd. Daarnaast is Leonid Stadnik een beetje mensenschuw en wilde nooit in de belangstelling staan. De Chinees Xi Shun daarentegen wel.

Langste vrouw ter wereld

Yao Defen is met haar 2,36 meter de langste vrouw ter wereld, maar de 34-jarige vrouw van het platteland ten westen van Shanghai, lijdt daar zwaar onder. Haar buitensporige groei wordt veroorzaakt door een tumor in haar hypofyse en als ze blijft doorgroeien zou ze binnen een jaar kunnen komen te overlijden.

Kleinste mens ter wereld

Pingping He is met 76,2 centimeter officieel de kleinste 'volwassen' mens ter wereld. De 20-jarige Chinees staat in het Guinness Book of Records. Officiëler kan haast niet. Voordat het record van kleinste man ter wereld kon worden opgenomen in het Guinness book of records moest hij drie keer worden gemeten: 's morgens, 's middags en 's avonds. Telkens was het resultaat 76,2 centimeter. De ouders en de twee zussen van Pingping hebben een normale lichaamslengte.

Zwaarste mens ter wereld

Paul Mason weegt 445 kilo en kan al geruime tijd niet meer zelf bewegen. Paul Mason moest per helikopter worden vervoerd naar het ziekenhuis, vanwege een ingrijpende operatie, waar hij toch voor in aanmerking kwam. De Chinook bleek de oplossing. Een aantal hulpverleners hebben Paul met de hulp van een aantal elektronische hijsmiddelen in de helikopter gezet. Paul Mason heeft het stokje overgenomen van de Mexicaan Manuel Uribe. Manuel woog in zijn hoogtijdagen nog 590 kilo, maar moest vanwege de levensbedreigende situatie afvallen, waardoor hij nu 'nog' maar 360 kilo weegt.

Snelste mens ter wereld

Zijn bijnaam is bliksemflits en hij is de snelste man ter wereld. Usain Bolt uit Jamaica verbeterde in 2009 ook het wereldrecord op de 200 meter. Eerder verbeterde hij al het wereldrecord op de 100 meter. Die liep hij in 9,58 seconden (gemiddelde van 35 km/uur). Maar ook het wereldrecord op de 200 meter moest het ontgelden: na 19,19 seconden kwam Bolt al over de finish (gemiddelde van 34,5 km/uur). Dat was elf honderdsten van een seconde sneller dan zijn vorige record.

Meest invloedrijke mens ter wereld

Degene die het meest invloed kan uitoefenen op andere landen en staten, vanuit zijn functie, is de President van Amerika, Barack Obama. Naast dat Obama president is van het machtigste land ter wereld, wordt in hem ook iemand gezien die poorten van een nieuw opkomend bewustzijn kan openen. Deze kwaliteit werd hem zeker aan het begin van zijn presidentsschap toegedicht. De vraag is, of Obama in staat is, binnen de mogelijkheden die er nu zijn, nieuwe wegen in te slaan.

Rijkste mens ter wereld

Bill Gates, geboren op oktober 1955) is een Amerikaans ondernemer. Gates is vooral bekend als boegbeeld en medeoprichter van de firma Microsoft en is al een aantal jaren de rijkste mens van de wereld. Ook zet hij zich, samen met zijn vrouw in voor bestrijding van de armoede en ziekten, waaronder malaria, in Afrika. Hij heeft met haar een filantropisch instituut opgezet voor dit doeleind en stort daar zelf jaarlijks zo'n 160 miljoen euro in. Bill Gates' vermogen is in 2009 van 58 naar 40 miljard gedaald, maar ondanks deze daling staat hij nu terug op de 1ste plaats in de lijst van de allerrijkste mensen.

Mooiste vrouw ter wereld

Het Amerikaanse tijdschrift People brengt ieder jaar een top honderd uit de van mooiste vrouwen ter wereld en in het jaar 2009 is de actrice Christina Applegate gekozen tot mooiste vrouw ter wereld. Christina Applegate, vooral bekend als Kelly Bundy in de comedie-serie Married with children is 37 jaar en heeft in 2008 een dubbele borstamputatie ondergaan.

Mooiste man ter wereld

Hugh Jackman is door het Amerikaanse tijdschrift People uitgeroepen tot mooiste man ter wereld in 2008. ( lees: meest sexy man ter wereld ) Hugh Jackman is naast acteur een begenadigd zanger en danser en speelt in Australië musicals als 'Beauty and the Beast' en 'The boy from Oz'. Hugh Jackman is 41 jaar.
© 2009 - 2024 Nautisc1, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Snelste dieren per soort op aardeSnelste dieren per soort op aardeWelke dieren zijn de snelste dieren ter wereld? Hoe ziet de lijst van de snelste dieren per soort uit? Welk dier is het…
De leeftijd van de katDe leeftijd van de katEén jaar in het leven van een kat zou gelijkstaan aan zeven mensenjaren. Nochtans is deze theorie niet helemaal juist. O…

Vrouwenmishandeling, vrouwen mishandeld door geweldGeweld tegen vrouwen komt vaak voor. Te vaak. Vrouwenmishandeling wordt pas sinds kort echt serieus genomen. Politie ond…
Wat is coaching?Wat is coaching?Je eigen coach hebben die je steunt, motiveert en stuurt klinkt fantastisch! Maar, wat is coaching? Is coaching therapie…
Bronnen en referenties
  • Guinness Book of Records
  • Times
  • People
Nautisc1 (45 artikelen)
Laatste update: 12-11-2009
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.