Lentegevoel: 10 tips voor het ultieme lentegevoel (in huis)

Lentegevoel: 10 tips voor het ultieme lentegevoel (in huis) Na een lange winterperiode snakken heel wat mensen naar de lente. De zachtere temperaturen en de zonnestralen op je gezicht geven je nieuwe energie om er stevig tegenaan te gaan. De aankomende lente is genieten geblazen en men gaat op zoek naar lenteprikkels om het lentegevoel elke dag maximaal te kunnen beleven. Een mooie ruiker bloemen, mooi en kleurrijk ogende paasdecoratie of heel eenvoudig een nieuwe jurk of een nieuwe haarsnit kunnen het lentegevoel mee op gang helpen. Doorbreek de winterblues en ga met enkele praktische tips op zoek naar het zalige en ultieme lentegevoel. Haal de lente in huis en geniet vrolijk van het lentegevoel.

Bye bye winterblues, haal de lente in huis

Weg met het koude en barre winterweer. De lente brengt hopelijk een stralend zonnetje met aangename temperaturen die ons doen snakken naar de zomer. Warmere temperaturen doen mensen dan weer dromen van hun jaarlijkse zomervakantie. De dagen worden wat langer en heel voorzichtig nodigt het aangename zonnetje uit voor een eerste lenteterrasje. Het zal smaken, die eerste cocktail in een heerlijk lentezonnetje en wat bijpraten met enkele vrienden. Onopgemerkt wordt iedereen een stuk vrolijker van het lentegevoel. Enkele kleine en praktische tips, die je thuis zelf kunt toepassen, helpen je om snel dat lentegevoel te pakken te krijgen.

10 praktische tips op zoek naar het ultieme en zalige lentegevoel

Zet alle ramen en deuren open

Wat een zalig gevoel is het om tijdens de lente alle buitenramen en buitendeuren eens open te gooien. Laat de wind door je huis waaien en geniet van de frisse, gezonde lucht. Op deze manier kan je snel verlost zijn van vervelende en onaangename onfrisse geurtjes. Het lijkt ook écht lente wanneer alle ramen en deuren openstaan. Wees echter wel voorzichtig met je open ramen en deuren, wanneer landbouwers hun akkers bewerken met landbouwmest.

Een frisse ruiker bloemen zorgt voor een lentegevoel in huis. / Bron: GuentherDillingen, PixabayEen frisse ruiker bloemen zorgt voor een lentegevoel in huis. / Bron: GuentherDillingen, Pixabay

Een frisse ruiker voorjaarsbloemen

Een fris ruikende bos voorjaarsbloemen op je tafel laten je het lentegevoel ruiken. Bovendien oogt je tafel mooi, iets wat je huis ook ten goede komt. Om het lente-effect optimaal te bekomen, doe je er goed aan om lichte kleuren te nemen. Een prachtig lenteboeket kan bestaan uit een iris, narcis, hyacinten, seringen, asters of anemonen. Gegarandeerd een lentegevoel in huis.

Picknick in het lentezonnetje aan het water

Wat is er leuker dan een gezellige picknick aan het water onder een stralend lentezonnetje? Samen met je partner en kindjes maak je er een fijne tijd van. Met een dekentje, brood, kaas, beleg, fruit, een glaasje bubbels en iets lekkers voor de kindjes maak je er een fijne lentedag van.

Lichte en vrolijke accenten in je eigen huis

Lichte en vrolijke interieur-accessoires zorgen voor een make-over in je huis. Kleurrijke bankkussens of een vrolijk licht tafelkleed fleuren je woonkamer op. Weg met de donkere winterspullen van tijdens de kerstperiode. Pastelkleuren en lentekleuren zijn nu aan de beurt en zorgen voor een fijn lentegevoel. Lichte en felle kleuren brengen je heel snel in de goede ‘mood’.

Vrolijke foto’s aan de muur

Vrolijke foto’s van tijdens een recente zomervakantie doen je al dromen van een volgende zomervakantie. De leuke beelden associeer je onmiddellijk met een fijne periode. Ook de eerste zonnestralen tijdens de lente zijn een leuke periode. Een poster in felle pastelkleur geeft je huis meer tint en karakter. Felle en lichte kleuren aan de muur krikken je energiepeil op.

Een zomers muziekje doet je dromen van lente en zomer

Vrolijke en zomerse liedjes of deuntjes doen je al aan de zomer denken. Had je een favoriet liedje of een geliefde CD vorig jaar? Dan kan je deze muziek opnieuw afspelen. Onder een stralend lentezonnetje droom je weg en maak je in je hoofd de zomerplannen van een zonnige zomervakantie.

Grote schoonmaak in je huis

Te veel spullen en rommel in huis? Dan is de lente het ideale seizoen om afscheid te nemen van oude (winter)kleren uit je kleerkast of andere spullen die je nooit meer gebruikt. De grote schoonmaak brengt opnieuw rust en overzicht in je huis. Bovendien kan je deze opruimbeurt combineren met een grote poetsbeurt van al je woonruimtes. Eenmaal gedaan, krijg je een gevoel dat je nu echt aan de lente en zomer kan beginnen. Gewoon doen!

Een nieuwe outfit en haarsnit

Schaf je voor het voorjaar een nieuwe outfit aan. Ga voor frisse kleuren, om het lentegevoel te accentueren. Een nieuwe zomerse jurk doet dromen van de leuke en warme zomeravonden op een terrasje. Een nieuwe outfit hoeft helemaal niet veel te kosten. In de online shops van Zalando, La Redoute en Lesara kan je kleren kopen in alle vormen en kleuren. Een nieuwe haarlook accentueert het afscheid van de winter, en het begin van de lente. Durf voor een volledig andere haarsnit te gaan en verras je vrienden.

Vrolijke paaseitjes brengen wat kleur in je huis of tuin. / Bron: Zauberei, PixabayVrolijke paaseitjes brengen wat kleur in je huis of tuin. / Bron: Zauberei, Pixabay

Vrolijke paasdecoratie brengt kleur

Gek van paasdecoratie? De mooie gele kleuren die bij Pasen horen brengen vrolijkheid in huis. Je hoeft zeker niet te overdrijven. Een geel tafelkleed, een vrolijke paashaas of wat gele plastieken eitjes in een mandje vrolijken je woonkamer op. Indien je echt de paastradities volgt, en je kleinkinderen komen paaseieren rapen, dan kan je de eieren in je tuin verstoppen. Niets leuker voor de kindjes dan paaseieren te zoeken op een stralende lentedag in de tuin.

Creatie van een eigen lenteslaatje en andere zomerse producten

Start de dag met een kleurrijke smoothie van vers fruit. Het kleurenpakket en de kracht van de smoothie geeft je blozende wangen en geeft je energie om er tegenaan te gaan. ’s Middags of ’s avonds kan je je eigen lenteslaatje bereiden. Mogelijke ingrediënten zijn couscous, lente-ui, rucola, verse tomaat, een eitje en wat zalmsnippers. Een dergelijk slaatje staat al heel zomers en doet je smaken naar meer.

Het lentegevoel, samen met de zon, zorgt voor vrolijke mensen

Ook al gemerkt dat de lentezon de mensen gelukkiger en vrolijker maakt? Nieuwe energie komt naar boven en de ‘zin’ in iets leuks komt terug. Met de lente en zomer in het vooruitzicht maken mensen plannen voor een leuke uitstap, een pracht van een zomervakantie en andere fijne activiteiten. Meer zonlicht heeft eveneens een positief effect op het humeur en de mentale gezondheid. Met het toenemen van het aantal zonuren stijgen de positieve gevoelens. Ook de fysieke gezondheid vaart wel bij meer zonlicht. Vitamine D wordt hoofdzakelijk uit zonlicht gehaald. Vitamine D is nodig voor sterke botten en tanden én een beter immuunsysteem. Het is duidelijk dat een stralend lentezonnetje heel wat voordelen heeft. Actief op zoek gaan naar het lentegevoel is dus zeker een aanrader.
© 2018 - 2023 Auteurjr, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Haal de frisse lente in huisHaal de frisse lente in huisAan het einde van de winter is het logisch dat je uitkijkt naar de lente en de zomer. Maar omdat het buitenleven voor de…
Gezondheid: Vier de lente!Gezondheid: Vier de lente!De lente is niet afhankelijk van het weer, maar we leggen die link wel automatisch. Als we dan tegen een voorjaar aanlop…
De woning in lentesfeerDe woning in lentesfeerZo aan het begin van het kalenderjaar is het nog echt winter, zacht of niet, maar dat neemt niet weg dat menigeen al aan…
Wanneer is de winter nou eens voorbij?Wanneer is de winter nou eens voorbij?Wanneer is die winter nou eens voorbij? Die vraag beginnen veel mensen vanaf eind januari te stellen. De dagen worden ei…

Terreur: fasen van angst, gemengde gevoelens en nieuwe hoopTerreur: fasen van angst, gemengde gevoelens en nieuwe hoopEen terreurmisdaad of een aanslag is een verschrikkelijke gebeurtenis. Bij een aanslag sluipt er heel wat twijfel en ang…
IJspret, tradities en 'koek-en-zopie' tijdens de Gouden EeuwIJspret, tradities en 'koek-en-zopie' tijdens de Gouden EeuwHet begrip koek-en-zopie stamt al uit de Gouden Eeuw. In de 17e eeuw woedde er een kleine ijstijd in Nederland, die in 1…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Fietzfotos, Pixabay
  • Natuurfotografie.nl, https://www.natuurfotografie.nl/10-keer-dat-ultieme-lentegevoel/
  • Feeling.be, https://www.feeling.be/tag/lentegevoel
  • Vdab.be, https://www.vdab.be/magezine/mei12/lentegevoel.shtml
  • Afbeelding bron 1: GuentherDillingen, Pixabay
  • Afbeelding bron 2: Zauberei, Pixabay
Auteurjr (335 artikelen)
Laatste update: 04-04-2018
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.